Jump to content


Enable dma???


mefistofelis

Recommended Posts

Ενας απο τους 2 δισκους μου οχι αυτος με το λειτουργικο οταν τον κανω εγκατασταση λειτουργει κανονικα αλλα οταν αλλαζω λιγο την συνδεσμολογια των οπτικων οδηγων το dma απενεργοποιειται.

Πως μπορω να το ξαναενεργοποιησω?

Link to comment
Share on other sites

Στον Device manager κάνε δεξί κλίκ στα 2 ide κανάλια ξεχωριστά και σε κάποια απο τις καρτέλες 8α έχει το mode που δουλεύει η κάθε συσκευή καθώς και επιλογή για αλλαγή. Χρησιμοποίησε και το infotool του Nero για επιβεβαίωση άμα θές.

Link to comment
Share on other sites

Τα εκανα ολα αυτα και μετα παο μια πρωτη επαννεκινηση ο δισκος δεν ολοκληρωσε κανονικα την εγκατασταση του αλλα η ταχυτητα μεταφορας αυξηθηκε απο τα 5 στα 15 μβ/ς.Μετα την δευτερη επαννεκινηση επανηλθε στην προηγουμενη κατασταση...Τι αλλο μπορω να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως προκειται για bug των windows που ριχνουν αυτοματα το transfer rate απο DMA σε PIO οταν (με καποια κριτηρια?) κρινει οτι υπαρχουν λαθη κατα τη μεταφορα. Απο την εμπειρια μου οταν αρνειται να ξαναβαλει τη συσκευη σε DMA μονο με απεγκατασταση του controller και συνεχεις επανεκκινησεις μπορει να το διορθωσει κανεις

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι αυτό που λέει ο Hemispasm είναι αλήθεια.Τα Windows ξεκινούν να επικοινωνούν με μία συσκεύη σε UDMA. Εφόσον βλέπει ότι η συσκευή αυτή δεν αντιδρά σωστά, "πέφτει" μέχρι να φτάσει συνήθως στο PIO όπου σίγουρα η συσκευή αναγνωρίζεται.Το πρόβλημα αυτό υπάρχει με μερικές cdrw συσκευές και μητρικές με Nforce2.Πάντως με επανεκιννήσεις και επανεγκαταστάσεις, το πράγμα σίγουρα φτιάχνει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.