Jump to content



τι πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω κουτί


kots

Recommended Posts

θέλω να πάρω ένα μεγάλο κουτί. να χωράει μέσα ένα water cooling. να έχει plexy glass, και να μην κοστίζει πάνω από 130-140 ευρώ

βασικά πείτε μου κάποια ιδέα και από που να το πάρω.

θέλω να μου πείτε τι να αναζητήσω (διαστάσεις) και τι να προσέξω.

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχας, πρεπει να κανεις ορισμενες ερωτησεις στον εαυτο σου, σχετικο με το (μελλοντικο) τελικο αποτελεσμα:

- Που θα μπει το ψυγειο (το μεγαλυτερο κομματι της υδροψυξης). Οι λυσεις ειναι συνηθως 2: καθετο μπροστα κατω και οριζοντιο πανω στον "ουρανο".

- Αν σκοπευεις να βαλεις και tank (θες κι αλλο χωρο)

- Ειτε το ψυγειο μπει μπροστα, ειτε πανω, θα εχεις περιορισμενο χωρο για σκληρους ή οπτικα drives αντιστοιχα. Στο full tower της Chieftec απο το Πλαισιο, ειχα μεσα ψυγειο απο Transit '87 (εξαιρετικη χρονια για ψυγεια), αντλια L20, τανκ Enduratech, 3 σκληρους , 2 οπτικα drives, fdd και το front panel της Chaintech και μετα της DFI LP-B (5.25" και τα δυο). Και οι τρεις σκληροι ηταν με ανταπτορες πανω, στις 5αρες φατνιες. Επεισης ειχα 2 τροφοδοτικα.

Στο Antec Plusview που ειχα (ιδιο με το μικροτερο μοντελο της Chieftec που φερνει ο Πλαισιος) χωρουσαν λιγοτερα πραγματα: 1 τροφοδοτικο, μικροτερο ψυγειο, 2 σκληρους, 2 οπτικα, 1 fdd & 1 panel 5.25".

Με λιγα λογια, το μεγαλο Chieftec σε καλυπτει για σχεδον ο,τι περασει απο το μυαλο σου να βαλεις μεσα στο κουτι. Και για τα λεφτα που διαθετεις, δεν ειναι και παρα πολλες οι επιλογες (αποκλειονται Lian-Li & Stacker).

Υποθετοντας οτι μιλας για 130-140 χωρις τροφοδοτικο, μενουν τα δυο προαναφερθεντα Chieftec και κατι ψευδο-serverοκουτια (της ΥΥ ή καποιας παρεμφερους εταιρειας), ως "ανετες" λυσεις με μετριο στριμωγμα.

Κατι που θα χρειαστει οπωσδηποτε ειναι να τα βρεις βιτρινατα για να τα "πιασεις", να δεις απο κοντα τους περεταιρω χωρους τους, τις ευκολιες τους, ποια κομματια αφαιρουνται, βαρος (αμα σε απασχολει) κλπ

Για το plexi, περιεργη φαση. Το μονο σοβαρο κουτι με ετοιμο plexi ειναι το Antec Plusview. Τα σχετικα "πανηγυρια" της Thermaltake τα θεωρω παιδαριωδη και υπερεκτιμημενα (εως πανακριβα) για αυτα που (δεν) προσφερουν. Αλλα παλι, προκειται για προσωπικη αποψη, αν θες την αγνοεις φυσικα.

Παρε μερικες ιδεες τωρα

Antec Plusview (το δικο μου) με αερηδες:

attachment.php?s=&postid=3847

Το ιδιο κουτι (στην ιδια κατηγορια να υπολογιζεις και τα "μικρα" Chieftec) με το τοτε νερακι:

attachment.php?s=&postid=3858

Το "μεγαλο" Chieftec με 2 τροφοδοτικα κλπ (κατοπιν στην θεση αυτου του ψυγειου που βλεπεις, μπηκε το transit χωρις κανενα προβλημα):

attachment.php?s=&postid=34069

Και παλι το "μεγαλο" στο setup του Eleven:

attachment.php?s=&postid=5918

Αντε, τρεχα τωρα :)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χάος ρε παιδί μου... :( . Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που άμα βάλω υδρόψυξη θα τη στεγάσω σε εξωτερικό κουτί... Πάντως άμα ντε και καλά τη θες μέσα σου προτείνω το DA-01W της Chieftec (το παραπάνω κουτί) με τα χίλια. Σε πιο μικρό κουτί δεν θα το επιχειρούσα... Επίσης είναι αρκετά φτηνό (πρέπει να πηγαίνει γύρω στα 100-110) οπότε σου μένουν και λεφτά. Τζαμάκι έτοιμο δεν έχει αλλά νομίζω υπάρχει αλλά δεν το φέρνει το Πλαίσιο. Μπορείς πάντως να το παραγγείλεις άμα το θες ντε και καλά έτοιμο... Είναι πάντως κορυφαίο το έτοιμο τζαμάκι από ποιότητα. Είναι και κομμένο στο ίδιο επίπεδο με τη λαμαρίνα! :T:

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ελεγα να πας για Addtronics 7220 ή 7890Α. Ειναι πολυ καλυτερα απο τα chief κατα τη γνωμη μου. Νομιζω πως υπαρχουν και σε εκδοση χωρις τροφοδοτικο με 40-50 λιγοτερα.

Δυστυχως ομως δεν υπαρχει ετοιμο πλαινο με plexy απο οσο ξερω.

Για περισσοτερες πληροφοριες κοιτα στην checkmate.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από kender [Σήμερα, στις 09:01]

Το παράθυρο του κουτιού πωλείται ξεχωριστά?? Μπαίνει σε όλα τα chieftec??

Στο πρώτο ποστ σου το νούμερο 6 στην υδρόψυξη τι ειναι??

Μια άλλη βασική διαφορά (η πιο σημαντική, imo) του Antec και του Chieftec είναι ότι το Antec έχει το παράθυρο, το οποίο είναι και πολύ καλής ποιότητας.

Kender, επειδή μπερδεύτηκες: Το Antec Plusview 1000AMG είναι το κουτί χρώματος σκούρο-γραφίτης και έρχεται μόνο με το πλαϊνό παράθυρο και χωρίς τροφοδοτικό.

Τα Chieftec, αν και όμοιας αρχιτεκτονικής, βγαίνουν σε περισσότερα χρώματα, έχουν κάποιο τροφοδοτικό πάνω και τέλος, το πλαϊνό plexy είναι έξτρα.

Το Νο6 στην υδρόψυξη είναι ένα Enduratech tank.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chosen

Για το plexi, περιεργη φαση. Το μονο σοβαρο κουτι με ετοιμο plexi ειναι το Antec Plusview. Τα σχετικα "πανηγυρια" της Thermaltake τα θεωρω παιδαριωδη και υπερεκτιμημενα (εως πανακριβα) για αυτα που (δεν) προσφερουν. Αλλα παλι, προκειται για προσωπικη αποψη, αν θες την αγνοεις φυσικα.

Παντως το Thermal V1000A που εχω εγω αν και οντως οχι τοσο "σοβαρο" (απο σχεδιασμο αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα) ειναι μια χαρα ειχε και 7 ετοιμους ανεμιστηρες και το panel με τα ρυθμιστικα για rpm και temp....και window και hub με 2χusb 1xfirewire ακουστικα και mic.....για 150 ευρω δεν ειναι και το πιο φτηνο αλλα δεν ειναι και γτπ....ειναι screwless (δεν ξερω αν το antec ειναι)....οποτε διαλεγεις και παιρνεις.

Απο χωρο πιστευω οτι χωραει ανετα υδοψυξη ΧΩΡΙΣ να ειμαι 100% σιγουροε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.