Jump to content



MSI K7N2 Delta-L προβλημα με resume απο S3 με 200FSB


gto234

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω την MSI K7N2 Delta-L με 2x256MB 333ρες Kingston Value Ram και έχω ορίσει στο ΒΙΟS να μπαίνει σε S3(suspend to ram) κατάσταση όταν κάνω standby.Μέχρι τωρα που δούλευα στα 333 σύγχρονα cpu και μνήμες δεν είχα κανένα πρόβλημα με το standby.Δοκίμασα και έβαλα το FSB στα 200Mhz με 3-4-4-8 timings και 2.8volt στις μνήμες και παίζει μια χαρά το σύστημα αλλά δεν κάνει resume από standby,ανοίγει αλλά η οθόνη μένει μαύρη.Σε S1 κατάσταση δεν έχει πρόβλημα με το resume.Ποιό πιστέυετε ότι είναι το πρόβλημα;Μήπως είναι bug του BIOS?

Link to comment
Share on other sites

Σε S1 κατάσταση ουσιαστικά το PC δουλεύει για αυτό δεν έχεις πρόβλημα. Αν έχεις ενεργοποιήσει και το hibernate και πλέον δεν σου δουλεύει ούτε αυτό τότε είναι καθαρά θέμα αδυναμίας των μνημών να δουλέψουν σωστά στα 200MHz.

Τρέξε κανένα test με το memtest86 και άσε το να περάσει 1-2 φορές τα βασικά τέστς. Αν δεν σου βγάλει ΟΥΤΕ 1 λάθος τότε κάτι άλλο πάιζει. Αλλιώς θα πρέπει να χαμηλώσεις χρονισμούς ή να παίξεις με ρεύματα και timmings.

Να σου πω επίσης ότι για πολλές μνήμες δεν ισχύει κατ ανάγκη περισσότερα Volts = καλύτερα. Αν βγάζεις λάθη δοκίμασε και με 2.6V testing στα 200.

Link to comment
Share on other sites

Thanks,τωρα δεν εχω δοκιμάσει το memtest αλλά γενικά αυτό το πρόγραμμα δεν μου έχει "κάτσει" καλα.Παλιότερα που το δοκίμαζα με διάφορα fsb/timings ποτε δεν μου εβγαζε πρόβλημα ενω είχε πρόβλημα ο Η/Υ.θα τσεκάρω αυτό με τα volt και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Παραμένει το πρόβλημα και με 2.6v στις μνήμες.Το σύστημα παρόλα αυτά είναι σταθερό.

Κανείς που να έχει ίδια μητρική και να την δουλεύει με 200FSB υπάρχει να μου πεί αν έχει το ίδιο πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Εβγαλε 2 passes error free στο memtest.Μετά το σταμάτησα γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσω το pc.Γενικά και παιχνίδια έβαλα και 3dmark01 6ωρο χωρίς πρόβλημα.Τωρα το τι φταίει δεν ξέρω.Δεν πειράζει και σε S1 το standby καλό είναι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.