Jump to content



πρόβλημα με σκληρό δίσκο!


stavpal

Recommended Posts

παιδιά βοήθεια!!!!! σήμερα που πήγα να ανοίξω το pc σταμάταγε μετά τον κατάλογο των devices και δεν έβγαζε το boot menu! (σημ: είναι στον 200άρη) Τι στο καλό έγινε?

(δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος έκανε που και που "τσακ τσακ" και κόλλαγε και έπρεπε να σβήσω τον pc, να περιμένω λίγο και να τον ξανανοίξω για να τον δεί τον σκληρό)

Αυτή την στιγμή γράφω μέσω knoppix live-cd

σημ: βλέπω ότι το πρώτο partition (που είναι το bootloader) είναι corrupted, αλλά τα άλλα ΜΟΙΑΖΟΥΝ να είναι οκ.....και πως θα αντιγράψω 100GB σε cd? Μήπως άμα το αφήσω σβηστό μέχρι να πάρω άλλο δίσκο μπορέσω να τα κάνω copy paste εκεί?

άλλη ερώτηση: πως μπορώ να γράψω κάποια αρχεία σε fat32 partition ή και ΝΤFS από π.χ. linux live cd? SOS!!!!!!!!

edit: έκανα τελικά μλκια και έκανα μισο-install των win2000 (εκεί που κάνει πρώτο reboot sto setup, το σταμάτησα). Τώρα υπάρχει ο bootloader, αλλά δεν μπορώ να φορτώσω τα win2000! Please παιδιά HELP!

σημ: δεν έχει γίνει καθόλου overclocking ούτε κανένα tweak

ερώτηση: είναι "ασφαλές" να συνεχίσω μ'αυτό το δίσκο ή να πάρω καλύτερα ένα καινούριο?

Link to comment
Share on other sites

Τα "τσακ τσακ" που αναφερεις ειναι προβλημα κεφαλων . Ο δισκος εχει προβλημα .

Η καλυτερη λυση ειναι να τον κανεις backup καπου , οσο λειτουργει ακομη , και μετα να τον πας για RMA . H διαδικασια του copy-paste ειναι σωστη για το backup .

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω 3ο σκληρό να κάνω backup. Αν τον αφήσω σβηστό μέχρι την Δευτέρα και βάλω καινούριο λες να αντέξει μέχρι τότε (τα "τσακ τσακ" τα έκανε αραιά και που εδώ και μήνες). Τώρα απλώς μου είχε κάνει corrupted to πρώτο partition.

Με τι prog μπορώ να κάνω backup (δεν μπορώ να μπώ σε windows) μέσω π.χ. knoppix που είμαι τώρα μέσα (γιατί σε cd.....άντε γεια)

Link to comment
Share on other sites

Σε μένα ο δίσκος ακουγόταν σαν να χτύπούσε και πάγωνε λιγάκι πριν 2-3 χρόνια, ακόμα εντάξει έιναι 20GB 5400rpm πιο πολύ συναίβενε όταν είχα win98 όταν έβαλα 2000/xp σταμάτησε. Τέλος μου το έκανε τελευταία φορά με μια asus p4s800d αλλά δεν νομίζω να εφτεγε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

κουφό χθές έβαλα τα win στον άλλο δίσκο μόνο για να κατεβάσω το hiren's boot cd. Έπαιξε κανονικά αλλά σήμερα το πρωί που άνοιξα τα windows...c: not formatted και όλα τα partitions στον 200αρη εξαφανισμένα από τον explorer. πάνω να ξανακάνω setup win2000 και βλέπει τα partitions ως "unknown-damaged" (αντί για ntfs). Ευτυχώς μέσω knoppix τα βλέπει....

Τι έγινε? μας άφησε χρόνους ο δίσκος?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , για αρχή βάλε το HDD Regenerator μπας και επανεφέρεις τα Bad Sectors και μαζί το Boot sector του δίσκου... ΑΚόμα και αν ξαναστήσεις τα Windows και φορμάρεις το δίσκο , με κάνα 2 εργαλεία ανάκτησης ίσως μπορεσεις να ανακτήσεις μεγάλο μέρος των δεδομένων σου τα οποία όμως θα χρειαστοπυν αρκετή δουλειά να τα επαναφέρεις στην αρχική κατάσταση μιας και δεν θα έχουν την πλήρη ονομασία που είχαν πρίν....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.