Jump to content



Θόρυβος από fan της m/b


slimaster

Recommended Posts

Καταρχήν, ένα ΓΕΙΑ σε όλους μιας και είναι το πρώτο μου post!

Λοιπόν, με το που κάνω boot ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος που προέρχεται από το fan της m/b(ASUS Α8V-E Deluxe).Επίσης, το fan δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές.Με το που το σταματήσω με το δάχτυλο και το αφήσω, τότε αυτό δουλεύει "κανονικά"(στις 9000).Ο θόρυβος μειώνεται, αλλα ένα "ρρρρρρ" παραμένει το οποιο μου φαίνεται ψιλολογικό αν όντως δουλεύει στις 9000.Αυτή η διαδικασία συμβαίνει κάθε φορα που κάνω boot.Το fan το έχω αλλάξει ήδη μια φορα, αλλα το πρόβλημα παραμένει...Any help?Αν το ξηλώσω θα έχω πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα:

Το fan το έχω αλλάξει ήδη μια φορα, αλλα το πρόβλημα παραμένει...

Έβαλα ακριβώς το ίδιο.

Δεν υπάρχει θέμα καθαριότητας.

Όσο για το Zalman παίζει να μην είναι συμβατό?

Θα το ψάξω πάντως γιατί δεν βλέπω άλλη λυση προς το παρόν μετά κι από την αλλαγή...

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε να το καθαρισεις οπως σου ειπαν.. παντως εγω θα σου λεγα μη το πολυψαχνεις αυτα τα μικρα ανεμηστηρια ειναι διαολοι, πηγαινε και παρε απο hac την ψυκτρα της zalman που ειναι χωρισ φανακι και κανει 6 ευρω.. (αυτη τη μωβ λεω, δε θυμαμαι ονομα)

Link to comment
Share on other sites

παντως εγω θα σου λεγα μη το πολυψαχνεις αυτα τα μικρα ανεμηστηρια ειναι διαολοι, πηγαινε και παρε απο hac την ψυκτρα της zalman που ειναι χωρισ φανακι και κανει 6 ευρω.. (αυτη τη μωβ λεω, δε θυμαμαι ονομα)

Αφού πήρα ρεύμα απευθείας από το τροφοδοτικό και το πρόβλημα παραμένει δε νομίζω να υπάρχει άλλη λύση...zalman, here i come...Ευχαριστώ όλους!

Link to comment
Share on other sites

Μια λύση που έχω εφαρμόσει άπειρες φορές, είναι να αντικαταστήσω το coolerάκι με ένα οποιοδήποτε περισευούμενο ίδιας διάστασης, με ταινία 2πλής όψεως για καθρέπτες (ξεκολά δύσκολα και είναι και αδιάβροχη), βάζοντάς την περιμετρικά στην "πατούρα" του fan, και κατόπιν το συνδέω στα 5Volts σε molex. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να αλλάξω όλη την ψύκτρα (=ξέστημα όλου του PC).

Την συγκεκριμένη ταινία την έχω βρει στο Practiker, είναι πολύ δυνατή, αντέχει στο χρόνο, λόγω μεγάλου πάχους δρα και ως αντικραδασμικό, και με αυτή έχω στηρίξει fans άπειρες φορές, τόσο μεγάλα σε cases όσο και μικρά σε VGA, northbridge, HDcases κλπ. Θέλει χρήση με μέτρο διότι αν βάλεις μεγάλη "λωρίδα", μετά σου βγαίνει η πίστη να την ξεκολήσεις, οπότε μικρά-μικρά κομματάκια στις γωνίες και στηρίζει μέχρι και PSU σε case!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.