Jump to content



Κοκαλωνει το PC μου...


beisnikos_spi

Recommended Posts

Καλησπέρα από χθες έχω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να κατάλαβα σε τι οφείλεται..

Καθώς μιλούσα στο τηλέφωνο και ο υπολογιστής μου ήταν iddle, ακούω τον έναν σκληρό να απενεργοποιείται. Τα windows δούλευαν κανονικά. Πάω να ανοίξω τον σκληρό που έκλεισε και τα windows κοκάλωσαν. Κάνω reset.. Όλα κομπλέ αλλα μετά από λίγη ώρα πάλι τα ίδια. Έκανα check disk και στους 2 σκληρούς και δεν βρέθηκε το παραμικρό σφάλμα.. Ελπίζω να είναι θέμα format αφού έχω να κάνω πολύ καιρό k μέσα σε αυτό το διάστημα άλλαξα motherboard και κάρτα γραφικών. Έχετε μήπως καμια ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στο BIOS αλλά και στις επιλογές της διαχείρισης ενέργειας και αν κάπου σου έχει ενεργοποιημένη κάποια εντολή για κλείσιμο των σκληρών μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βάλε disabled/never αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

κοιταξα στο bios ολα κανονικά. έβγαλα και το ενα dvd rom μήπως δεν έφτανε το ρεύμα και πάλι τα ίδια..μόλις χρησιμοποιώ κατι που είναι μέσα σε αυτό το δίσκο μετά από κάποια ώρα κάνει restart ο δίσκος και κοκαλώνει το pc...Μήπως ο σκληρός παρέδωσε πνεύμα?

Link to comment
Share on other sites

Μπα , δεν νομίζω να είναι 8έμα δίσκου. Καταρχάς ρίξε μια ματιά στον event viewer να δεις αν υπάρχει τίποτα σχετικό . Μετά έλεγξε αν έχει γίνει καμμία εγκατάσταση προγράμματος πρόσφατα ή update απο τα windows. Απενεργοποιήσε όλα τα προγράμματα sceensaver ή ακόμα καλύτερα βάλε κάποιο πρόγραμμα να δουλευει συνεχόμενα (πχ FAH ή Memtest) ώστε να μην πεσει σε idle mode.

Έχε το νού σου αν την ώρα που σου κολλάει ακουγεται και ήχος από τα windows για σφάλμα...Τον τελευταίο καιρό και ενώ παίζω Lineage μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα και κολλάει το σύστημα αλλά ακούω πριν κολλήσει το μύνημα λάθους.... Ο ένοχος ακόμα αναζητήται....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.