Jump to content



Προβλημα με raid0!


Panosis

Recommended Posts

Ξυπναω σημερα ολα καλα,χτες και παλι ολα μια χαρα πηγαιναν και αναρωτιόμουν δεν θα γινει καμια στραβη ,πως και έτσι???και τσουπ μόλις έγινε!!!

Τι έπαθα πάλι???Μου λεει αποτυχια δίσκου στον τόμο Raid 0

και να κάνω αντίγραφο ασφάλειας εκανα και εγώ όλα ωραία και καλα ,αλλα τώρα τι να κάνω??δεν εχω ξανα-αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα!!

1)format?(δεν έχω ούτε την αντοχη ούτε την υπομονή αλλα ούτε και τον χρόνο να κάνω )

2)τπτ σε στυλ ανασυγκρότηση δίσκων (diskeeper χρησιμοποιώ) παίζει??

3)Αυτο το spinRite λετε να κανει κατι??

Ακουω προτάσεις!!!Ευχαριστώ προκαταβολικα

Οι δίσκοι που είναι σε raid είναι 2 maxtor 6Y120MO και τους έχω στον controller της intel!

Link to comment
Share on other sites

φαντάζομαι το μηνυμα στο λέει κατα τη διάρκεια του boot πριν μπει στα windows???

αν ναι, κοιτα τα καλώδια μήπως έχουν χαλαρώσει η/και ξαναμπές στο raid bios να ξαναφτιάξεις το raid.

Link to comment
Share on other sites

Aν κανει rebuild το raid τοτε θα χαθουν ολα τα δεδομενα...

όχι, δε θα κάνει rebuild, ΔΕ θα καταργήσει το υπάρχον, απλά θα αφαιρέσει τους δίσκους και θα τους προσθέσει πάλι. Το έχω κάνει άπειρες φορες και μάλιστα με τους ίδιους δίσκους σε διαφορετικά συστήματα και ποτέ μα ποτέ δεν έχασα δεδομένα (ακομα και αν το raid είχε στηθεί στον Χ ΗΥ και εγώ εβαζα τους δίσκους σε raid στον Υ ΗΥ).

Link to comment
Share on other sites

στο bios του raid σου έχει εναν από τους 2 δίσκους (ή και τους 2) με κόκκινα γραμματα? αν ναι ΠΡΕΠΕΙ καπου να σου δίνει την επιλογή -καπως να το λέει- να τον προσθέσεις πάλι στο σύστημα. Η μόνη περίπτωση που θα χρειαστ'εις rebild είναι αμα το Biow έχει σβηστέι.... Έχω μεταφέρει τους ραπτορες (raid 0) σε πολλααααα μηχανάκια και ούτε μια φορά δε έχασα δεδομένα. Δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Μη σε κουραζω άλλο πάντως... ίσως κατι καταλαβαίνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

ομορφα, εαν πας πάνω σε εκείνο το δίσκο, και τον επιλέξεις (δε θυμαμαι πως ακριβώς γίνεται, νομίζω με enter) θα σε ρωτήσει κατι σαν "αν είναι correct" ή κατι παρόμοιο. Πατάς yes και συνεχίζεις.

EDIT

κατι άλλο, βάλε τους δίσκους εναν έναν μόνους τους απενεργοποιώντας το raid να σιγουρευτείς ότι το biow και τα win τους βλέπουν και άρα δουλεύουν(ΜΗ τους φορμάρεις όμως).

Link to comment
Share on other sites

Saturos , το intel storage manager ή intel application controller το εχεις εγκατεστημενο ???

Αν οχι , κατεβασε το απο την intel . Καλυτερα το 1ο .

Εκει μεσα , λοιπον , θα σου εμφανιστει στην αριστερη μερια του προγραμματος η συστοιχια των δισκων . Λογικα καποιος απο τους 2 θα ειναι με κοκκινο σημαδι .

Επελεξε τον και με δεξι mouse button , κανε mark as normal.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαξε την τροφοδοσια στους δισκους π.χ. παρε απο ενα dvd rom και ολα θα πανε καλα εγω το βρηκα αυτο και το κανω εδω και 6 μηνες... Γιατι μην ρωτας και στα 3 μηχανακια που εχω raid 0 ανα μηνα το κανω γιατι κρασαρουν... Το κανω και ολα καλα. Βασικά αυτο το πραγμα που σου λεω ηθελα να το ανοιξω threat μπας και βρουμε καμια λογικη εξηγηση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.