Jump to content



Προβλημα με 9700 PRO


Viper-kt

Recommended Posts

Καλημερα παιδες. Σας εχω ενα προβληματακι πρωι πρωι και θα ηθελα τις συμβουλες και τικς γνωσεις σας:

Εχω την 9700 pro της Gigabyte. Πριν ενα χρονο περιπου καηκε το ανεμηστηρακι το οποιο το αλλαξα. Μεχρι πριν μια εβδομαδα, επαιζα ολα τα παιχνιδια χωρις κανενα προβλημα.

Τι συνεβει. Οταν επαιζα οποιοδηποτε παιχνιδι (απο Football manager μεχρι Quake 4) αλλα και οταν ημουν στο internet (δηλαδη δεν πιεζα την καρτα), παρατηρουσα πολλα artifacts, γραμμες και οτι μπορειτε να φανταστειτε με αποτελεσμα να μην βλεπω τιποτα στην οθονη και φυσικα reset. Πολλες φορες μαλιστα, μαυριζε η οθονη και εκανε μονο του restart.

Τσεκαρω το ανεμισταρακι και ειδα οτι ενω γυρνουσε, οι στροφες δεν ηταν οι αναμενομενες (και η ψυκτρα ηταν αρκετα ζεστη). Αλλαζω το cooler και την ψυκτρα ελπιζοντας οτι εβαλα τελος στα προβληματα μου. Αμ δε!!

Το προβλημα παραμενει. Και σας ρωτω: Τα εφτυσε η καρτα? Υπαρχει κατι που μπορω να κανω?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και sorry για το μεγαλο post.

ΥΓ: Η οθονη ειναι μια LG TFT 19" (1915S).

Link to comment
Share on other sites

Κανονισα με φιλο να βαλει την καρτα στο δικο του pc για να αποκλεισω οτι φταιει κατι αλλο. Αν κανει τα ιδια, παει για πεταμα.

Σε αυτην την περιπτωση, λεω να παρω μια 6600GT να κανω την δουλεια μου μεχρι να αναβαθμισω πληρως το συστημα μου κατα τον Μαιο που θα βγει το Μ2 της ΑMD. Η 6600GT εχει εφαμιλες επιδοσεις με την 9700 PRO? Απο οτι ξερω η 6600GT ειναι 128Bit ενω η 9700 Pro 256bit.

Εχετε να προτεινεται κατι αλλο? Σε AGP και να μην ξεπερναει τα 200 Ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε ένα 8άρι επάνω της να την φυσάει να δεις αν είναι λόγω θερμοκρασίας.

Να φυσάει και στις μνήμες.

Μιά χαρά είναι η 6600GT αν τελικά αλλάξεις κάρτα.

Εχω βαλει αυτο το συστημα. Οταν λες 8αρι τι εννοεις? Και που / πως θα το βαλω?

Κατι αναλογο σε ΑΤΙ υπαρχει? Γυρω στα 200 ευρω? Να ειναι τουλαχιστον στα επιπεδα της 9700 προ. Οχι κατωτερη.

Link to comment
Share on other sites

Μπα τζιφος. Εβαλα οπως μπορουσα ενα ανεμηστηρακι να φυσαει παω στην καρτα. Αντεξε 5 λεπτα στο Quake 4. Μετα, λες και ημουν σε rave παρτυ. Οτι θες εβγαζε η οθονη, γραμμες, artifacts κτλ. Βγηκα απο το παιχνιδι για να γλυτωσω το restart.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως κατα λαθος, αλλαζοντας ψυκτρα κτλ, εσπασε κανενα μικρο κομματακι απο τον πυρηνα του chip ? Εγω μ'αυτον ακριβως τον τροπο κατεστρεψα μια 9800 pro.... και προσπαθουσα να βρω γιατι υπαρχουν artifacts στην οθονη...

Ο πυρηνας ειναι παρα πολυ ευαισθητος και θελει πολυ απαλες κινησεις, χωρις πιεση οταν αλλαζεις μπλοκ ή ψυκτρα.

Link to comment
Share on other sites

η καρτα τα επαιξε φιλε εγω εχω μια 4200 ετσι που σταματησε το ανεμηστηρη της και δεν το πηρα γραμμη. οταν αρχισαν τα αρκιφακτας και στα παραθυρα μεσα το καταλαβα.

και της εβαλα αλλο ανεμηστηρη αλλα η καρτα δεν λεει να ξεφορτωθει τα αρτιφακτας με τπτ.

πισυευω οτι κατι ζεσταθηκε πολλυ δεν θελει να ξαναδουλεψει.

ετσι και εγω την πεταξα μεσα στο ενυδρυο μου μαζι με τα ψαρακια και τα αλλα ηλεκρονικα...

Link to comment
Share on other sites

Εχω νεοτερα απο το μετωπο τα οποια με μπερδεψαν.

Η καρτα μπηκε σε αλλο pc και για μια ωρα (και συνεχιζει) ηταν αψογη.

Οποτε κατι αλλο φταει στο pc μου. Τι ομως?

Επομενη δοκιμη, να βαλω αλλη καρτα στο δικο μου.

ΑΝ ΔΕΝ δουλεψει και η αλλη καρτα, τι κανω? Χαλασε η οθονη? Τα καλωδια? Η θυρα AGP? Ολα μαζι??? :076:

Link to comment
Share on other sites

Εβαλα μια geforce 4 mx και επαιξα το Pro evolution 5 (δεν μπορω να παιξω και κατι αλλο :033: ). Ολα μια χαρα. Δεν ειχα προβλημα.

Δεν μπορω να καταλαβω τι φταει με την 9700. Οδηγους ειχα βαλει τους καινουργιους. Θα την ξαναβαλω τωρα. Αν δεν παιξει παλι, σηκωνω τα χερια ψηλα. Δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Link to comment
Share on other sites

Να πω οτι στο pc δεν εγινε καμια αλλαγη πριν παρουσιαστουν τα artifacts.

Τωρα, μετα τα χθεσινα τεστ: Εβαλα παλι την 9700 με τους οδηγους 5,11. Ολα καλα μεχρι εδω. Μπηκε στα Windows κανονικα. Δοκιμαζω PES5 για μιση ωρα. Ολα καλα. Λεω ας δοκιμασω και Quake 4 που ζοριζεται η καρτα. Παιζω για μια ωρα ανενοχλητα. Λεω, δεν μπορει θα εφτιαξε. Αλλα παλι ατυχος, Μετα απο μια ωρα Quake βγαζει παλι artifacts (μλαμε για ολη την οθονη, οχι για ενα δυο).

Δηλαδη, για 1,30 ωρα παιχνιδου ηταν ολα αριστα. Και αναρωτιεμαι: Αν ηταν θεμα θερμακρασιας, δεν θα εβγαζε προβλημα πιο νωρις? Και ειδικα στο Quake.

Μετα απο αυτο, δεν καταφερα να ξαναπαιξω.

Να σημειωσω, κατα την εκκινηση του υπολογιστη που φορτωνει το bios, εμφανιζονται και εκει artifacts. Επισης, μου εβγαλε μηνυμα το VPU RECOVER (καπως ετσι) που το εχω ενεργοποιημενο απο τους οδηγους της ΑΤΙ οτι η καρτα δεν ανταποκρινοταν και σταματησε τους οδηγους για αποφυγη restart. Κατι τετοιο τελος παντων.

Τα test θα συνεχιστουν και σημερα.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι στην θερμοκρασια που εχεις μεσα στο κουτι σου,και στην εφαρμογη της ψηκτρας που εχεις βαλει.Αν ειχε προβλημα η καρτα θα σου εβγαζε arctifacts απο την αρχη και παντου.Καλο θα ηταν να βαλεις μια λυση(ψηκτρα)απο την arcticooling η οποια ειναι φτηνη και βγαζει και τον ζεστο αερα εξω απο το κουτι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.