Jump to content



Τρελαμένο nforce4?


HikariNoRevan

Recommended Posts

Γεια σας, όπως λέει και η υπογραφή έχω την A8N SLI-Deluxe. Είχα βάλει την παθητική ψύκτρα της Zalman στο nf4 και προχτές αποφάσισα να βάλω πάλι την Thermalright xp μετά την εκτόξευση της cpu που ανέφερα σε άλλο thread. Όλα καλά, βάζω την xp και παρατήρησα ότι το nf4 άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασίες, έφτανε μέχρι τους 50. Εν όψη της αγοράς νέας vga αποφάσισα να βάλω την default ενεργητική ψύκτρα της μητρικής, αλλα δυστυχώς ξανά τα ίδια. Έφτασε μέχρι τους 52 με ανοικτό κουτί. Κατεβαίνω χθες στουρνάρη να πάρω μια καλή ψύκτρα για το nf4 και τσίμπισα την χάλκινη titan που κάποιος συν-φορουμίτης είχε πει πως ήταν πολύ καλή. Τίποτα απολύτως 52 σταθερά και η ψύκτρα να καίει. Επιπλέον στο μπουτάρισμα κόλλαγε στη φάση που έλεγε First SATA master LBA 1. Αλλάζω θέσεις στους σκληρούς και φτιάχνει. Στο restart μου λεεί Disk Boot Failure. Ξανά restart, πάλι κόλημα στο First SATA master LBA 1. Τρελαίνομαι κάνω clear το bios και όλα παίζουνε κανονικά μπαίνω στα windows, 52 βαθμοί σταθερά, ξανά restart και βάζω τα settings στις μνήμες κτλ, κάνει reset και μου πετάει οθόνη ότι δεν βρίσκει το bios, και πρέπει να βάλω το cd της μητρικής να πάρει το 1001 bios. Δεν το έκανα κάνω reset και παίζει. Σημερα το πρωι το ανοίγω, ξανά δεν έβρισκε το bios, έβαλα το cd πήρε το 1001 και μπούταρε κανονικά. Θερμοκρασία 50-52 πάλι. Πάω να αλλάξω τα settings ξαναχάνει το bios. Εντωμεταξύ διαπιστώνω ότι δεν παίζει το φλόπυ. Με τα πολά φλασάρω το 1016 από τα win πάω να πειράξω τα settings και το ξαναχάνει. Τελικα διαπιστώνω ότι με clear CMOS το ξαναβρίσκει το bios, επιπλέον κολάει μόνο όταν πάω να πειράξω timings και voltage μνημών. Σε κάποιο από τα πολλά restart οι θερμοκρασίες ήταν κανονικές. Τώρα πάλι τα ίδια. Έκανα memory test, 7 passes καθαρά.

Τα έχει φτύσει το nf4? Εγγύηση παίζει τώρα που άλλαξα chipset cooler?

Σόρυ για το tera post!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ υποψιάζομαι, μήπως ζόρισες τίποτα άθελά σου στην τοποθέτηση της ψύκτρας στο ΝF4, και του "έφαγες" λίγο καμιά γωνίτσα. Έχουν πολύ μικρή επιφάνεια αυτά τα chipάκια, και είναι δύσκολο να κρατάς τη ψύκτρα παράλληλα, και ταυτόχρονα να σπρώχνεις τα ελατηριωτά clips.

Στο λέω, διότι πρόσφατα κι εγώ άλλαξα ψύκτρα σε NF4, και έχοντας διαβάσει πολλά περιστατικά σε ξένα forum, με άσχημη κατάληξη, προτίμησα να την βάλω με περαστές βιδούλες. Γι αυτό συνιστώ την προσοχή σε όλους, θα έπρεπε να αναφέρουν αυτήν την ιδιαιτερότητα οι κατασκευαστές των coolers για NF4.

ερώτηση: Ο Archer στη φωτό, τη cpu που εκτοξεύθηκε έφαγε στο κούτελο;

Υ.Γ. Οι 52 βαθμοί που λες, δεν μου φαίνονται υπερβολικοι για NF4, νομίζω τα specs μιλούν για αρκετά παραπάνω ως άνω όριο. Ωστόσο, συγκριτικά με πριν, εσύ μόνο μπορείς να ξέρεις, διότι μην πολυπιστεύεις τις ενδείξεις.

Link to comment
Share on other sites

Πριν είχα απο 36-37 μεχρι 40 ενώ με την παθητικη είχα πιάσει και 45 αλλά ποτέ παραπάνω. Εντωμεταξύ τους ανεβάζει αστραπιαία. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι η θερμοκρασία δεν παίζει ρόλο, με προβληματίζει όμως που η θερμοκρασία ανέβηκε με την εμφάνιση των προβλημάτων.

Ασε ο Archer πόνεσε πολύ όταν είδε τον 3200 του με 2 σειρές στραβωμένα πινάκια, τόσο που ματωσε:087:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.