Jump to content



ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ


tina1442169161

Recommended Posts

αγόρασα ασύρματη μικροκάμερα. Λοιπόν, κατάλαβα πως θα συνδέσω τα καλώδια βιντεο και εικόνας με ενα κουτί που μου έχουν δώσει όταν μου εγκατέστησαν την κάρτα tv, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα συνδεθεί με τον υπολογιστή αυτό το κουτί.

δηλαδή υπάρχει μαζι με το κουτί ενα καλώδιο, από τη μια μεριά ειναι usb και από την άλλη μεριά, η κατάληξή του, είναι όπως στους εκτυπωτες, και μπαίνει αυτό στο κουτί αυτό απ οτι το δοκιμασα. ομως η αλλη ακρη που ειναι usb πως θα μπει στον υπολογιστή, αφου έχει φτιάξει ειδικές θύρες κομποσιτ για το tvtunel που μου εγκατέστησαν και σε αυτές δεν μπαίνει αυτό το usb γιατί οι θύρες αυτές δεν είναι usb που μου πρόσθεσαν. τι να κάνω. μήπως πρέπει να μπεί ανάποδα αλλά και πάλι το κουτί αυτό δεν έχει usb.

οποιος γνωρίζει από αυτά πρέπει να με κατάλαβε τι εννοώ. περιμένω να μου πείτε γιατί αύριο πρέπει να την συνδέσω, έχω πρόβλημα,

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Η κάρτα tv που σου εγκατέστησαν είναι το κουτί στο οποίο αναφέρεσαι?

Μερικές φωτογραφίες θα βοηθούσαν καθώς από την περιγραφή που έκανες παραπάνω δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά.

Γενικά η μικροκάμερα πρέπει να συνδεθεί στο video in της κάρτας tv.

Δώσε αν μπορείς περισσότερες λεπτομέριες και αν μπορείς μοντέλο της κάρτας tv για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να σε συμβουλέψουμε σωστά.

Link to comment
Share on other sites

καλα αύριο θα κοιταξω καλα τις μαρκες και τι γραφει και το κουτι και θα σας τα πω πιο αναλυτικα γιατι ελυσα τυο προηγουμενο θεμα, και αυριο θα δω τι θα μου πειτε και γι αυτό.

παντως το κουτί εχει εσοχες που μπαινουν τα βίσματα της καμερας αντι να μπουν σε τηλεοραση π.χ. και τα αλλα δυο βισματα μπαινουν στο κουτακι το μικρο της ίδιας της καμερας. από εκει και περα, το καλωδιο που συνδεει το κουτι που αναφερθηκα το σιδερενιο με τα βισματα, (αντι βιντεο δηλαδη) και θα παει στον υπολογιστή, γι αυτό το καλωδιο σας μιλαω πιο πανω.

αλλα αύριο θα τα πω καλυτερα. φιλακια

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι πάλι πήρες κάτι χωρίς να συμβουλευτεις το φόρουμ... Δεν πειράζει όμως...

Το κουτί απο ότι φαντάζομαι είναι ο δεκτης που λαμβάνει το σήμα απο την ασύρματη κάμερα. Αυτό συνήθως είναι scart για να μπαίνει κατευθείαν πάνω στην τηλεόραση. Τώρα αν είναι scart υπάρχουν καλώδια-αντάπτορες ποθ μετατρέπουν το scart σε composite ή rca..... Αν εννοείς το scart σαν "αυτο που μοιάζει με εκτυπωτή. Εκτό και αν σου έδωσαν άλλο κουτί που έχεικαι άλλες πόρτες οπότε θα πρέπει να πεις το μοντέλο να το δούμε στο ιντερνετ ή να τρβήξεις καμμία φωτό με την webcamera να δούμε τι είναι....

Link to comment
Share on other sites

to εκανα ζιπ γιατι ήταν περισσοτερος ο χωρος σκετο και δεν το ανεβαζε.

φωτογραφισα και τις δυο πλευρες του (γωνιακες) όπου έχει εσοχες που μπαινουν διαφορα βισματα. τα κιτρινα και τα κοκινα είναι της καμερας όπου το ένα ζευγαρι παει σε αυτό το μποχ και το άλλο ζευγάρι κοκινο και κιτρινο μπαίνει στο κουτακι της καμερας.

εχει μια εισοδο το μποχ αυτο το μεγαλο για φορτιστη, και έχει και από τις δυο μεριες δυο εισοδους σαν αυτες που μπαινει το ποντικι στον υπολογιστή.

και έχει μια για το καλωδιο που συνδεει υπολογιστη και αυτο το κουτι το μποχ.

αυτο το καλωδιο δεν ξερω λοιπον και έχω προβλημα . μου έχουν δωσει ένα που απο τη μια μερια έχει μορφή usb η άκρη του και η άλλη ακρη του έχει έχει μορφη πιο στενη σαν του εκτυπωτη το καλωδιο π.χ.

τώρα η ακρη usb του καλωδιου μπαινει στον υπολογιστή και η αλλη σαν του εκτυπωτη μπαινει σε αυτο το moviebox. όμως αυτη του usb η άκρη, γιατί να μπαινει στον υπολογιστή σε θυρα usb. αφού μου έχει φτιάξει δυο ειδικές θύρες όταν εβαλα την καρτα tv.

πιστεύω να καταλαβατε τωρα. οι ακρες του καλωδιου τις περιεγραψα, αυτές δεν ξερω πως μπαινουν και που η καθε μια άκρη.

δεν μπορω αλλο αναλυτικότερα.

φιλια

HPIM0119.zip

HPIM0118.zip

Link to comment
Share on other sites

stelnw και το καλωδιο να δείτε τις ακρες του και τις δυο καινουργιες θύρες του υπολογιστή που μου άνοιξε ο τεχνικός με την εγκατασταση καρτας tv. Η μία γράφει line και η άλλη phone.

HPIM0120.zip

HPIM0121.zip

Link to comment
Share on other sites

Να τα πάρουμε λοιπόν απο την αρχή.....

1.Καταρχάς δώσε μάρκα κάμερας και tv tuner απλά για να έχουμε μια ιδεα.

2.Δώσε και μια φωτογρφία της κάμερας της ασύρματης.

3. Φαντάζομαι ότι αυτό το κουτί είναι ο δέκτης οπότε εκει πάνω δεν χρειάζεται να συνδέσεις την κάμερα εκει όπως περιγράφεις εκει πάνω. Η κάμρα απλά έχει και τέτοιες υποδοχές απλά για να μπορείς να την τοποθετείς κατευθείαν πάνω σε συσκευή ( πχ τηλεόραση) και να χρησιμοποιείται σαν απλή κάμερα.

4. Άρα αν έχει composite καλώσιο ή rca ( κιτρινη επαφή) θα μπορείς να την ενώσεις κατυθείαν πάνω στο Tv tuner.

5. Αν έχεις απλό καλώδιο usb ( αν δεν έχει βγάλει απο τον εκτυπωτη και βάλε αυτό) και κάνει δοκιμή.

Απο ότι φαντάζομαι ότι μπορει να έχει κάνει , έχεις ενωσει την κάμερα με το κουτί με τα στρογγυλά βύσματα ( κιτρινο ) και δεν παίρνεις σήμα. Αυτό ίσως ρίναι φυσιολογικό αφου αυτες οι υποδοχές είναι μόνο για να δίνουν σήμα και όχι να δέχονται.

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ενώσεις το κουτί με την τηλεόραση.... Φαντάζομαι η τηλεόραση σου να έχει rca υποδοχες ( κίτρινο , κόκκινο , ασπρο.) Κανονικά θα πρέπει εκει να δεις εικόνα αν το συνδέσεις....

Link to comment
Share on other sites

stelnw και το καλωδιο να δείτε τις ακρες του και τις δυο καινουργιες θύρες του υπολογιστή που μου άνοιξε ο τεχνικός με την εγκατασταση καρτας tv. Η μία γράφει line και η άλλη phone.

Ωχ.... είσαι σίγουρη? Αν γράφει μόνο αυτά τοτε αυτή δεν είναι κάρτα TV αλλά κάρτα μοντεμ . Εϊσαι σίγουρη για το που κοιτάς?

Κανονικά πρέπει να έχει πίσω είσοδο gia audio ( line in) , κεραία τηλεόρασης ( όπως και στην τηλεορασή σου) , είσοδο composite ( μοιάζει με την είσοδο που είχαν τα παλιά mouse) και ίσως είσοδο rca ( κίτρινο χρώμα ) α και να σου έχει δώσει και τηλεκοντρόλ με την συσκευασία .

Για βγάλε και μια φωτο απο το κουτι πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα είδα τις φωτό.... Αυτο είναι μόντεμ και όχι κάρτα τηλεόρασης... Είσαι σίγουρη?

Το μικρό το βύθσμα πάει πάνω στο κουτάκι και το κανονικό usb πάνω στον υπολογιστή...

Για ξανατσέκαρε το κουτι και την αποδειξη αγροάς γιατι μάλλον σε έχει κοροιδέψει ο "τεχνικός " της Infoquest....

Link to comment
Share on other sites

Τώρα είδα τις φωτό.... Αυτο είναι μόντεμ και όχι κάρτα τηλεόρασης... Είσαι σίγουρη?

Λοιπόν, το κουτί είναι εξωτερικό TV tuner. Η camera πιθανότατα έχει composite οπότε πάει στο κίτρινο, αν έχει ήχο στέρεο στο κόκκινο και άσπρο, αν έχει μονοφωνικό σε ένα από τα δύο. Κατά 99.99% τα καλώδια της κάμερας έχουν τα αντίστοιχα χρώματα οπότε είναι εύκολο

Το USB πάει από το κουτί στο PC.

Αυτό που μοιάζει με βύσμα ποντικιού είναι S-Video (καλύτερη ποιότητα αλλά αποκλείεται κάμερα λογικής τιμής να το έχει)

Τώρα η κάρτα στο PC όντως modem είναι, εκτός αν εννοείς την άλλη κάτω που ίσα που φαίνεται, αν και το Phone-Line μόνο το modem μπορεί να το λέει...

Νικόλας

Link to comment
Share on other sites

Ναι , έχει δίκιο ο συνάδελφος.... λοιπόν σου έχουν δώσει εξωτερικό TV tuner. Οπότε Βγάλε μας και μια φωτογραφία και το άλλο κουτι που σου έχουν δώσει με την ασύρματη κάμερα ( δέκτης) για να σου πόυμε πως θα τα ενώσεις...)

Link to comment
Share on other sites

oyf

λοιπόν αρχίζουμε και ξεμπερδευόμαστε. ακούστε. τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα τώρα. (μετά όταν τελειωσω αυτα που σας λέω θα βγαλω φωτο και τη καμερα. να σας πω τα νεα πρώτα)

Μου είπε αυτά τα δύο μαυρα που βλεπετε πίσω στον υπολογιστή είναι του μόντεμ και τα είχε δεν τα εβαλε(δεν τα είχα προσεξει εγω και νομιζα ότι τώρα τοποθετηθηκαν αυτα) , απλώς είναι για το μοντεμ, αν και εγώ εχω adsl οπότε γι αυτό δεν τα χρησιμοποιώ.

το καλώδιο όντως η ακρη του usb πάει σε μία θύρα usb του υπολογιστή(όπως τα λέει και ο νικολας πιο πανω).

το άλλο ακρο το στρογγυλο να το πουμε, πάει κανονικά στο Moviebox.(to siderenio poy leme).

τα καλώδια της καμερας κιτρινο και κοκκινο συνδεονται με το κουτακι της καμερας αλλα και με το moviebox(siderenio). αυτό το μποξ λοιπόν έχει και εισοδο για φορτιστή, και όντως πρεπει να ειναι εξωτερικό tvtunel.

Λοιπόν τώρα τι λεει η αποδειξη επισκευής από τον τεχνικό που μου τα εφτιαξε αυτα. λεει:

075716 ΚΑΡΤΑ BIDEO PK MOVIE BOX USB R 200 ΕΥΡΩ 9,0%ΦΠΑ

P/N: MOVIE BOX USB

072851 DISKOS WD ATA 160GB 7200 8MB 1600JB 64 ΕΥΡΩ 9,0% ΦΠΑ

(σημείωση δικιά μου εδω. εμενα γραφει παντως μεσα που κοιταξα 149GB)

P/N: WD 1600 JB

044952 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 42 ΕΥΡΩ 9,0% ΦΠΑ

----------------------------------------------------------------

ΣΥΝΟΛΟ 364,16 ΕΥΡΩ

επίσης μου είπε ότι είναι δύσκολο αν δεν ξέρω το πρόγραμμα βέβαια να το χειριστώ πότε θα γραφει, ποσο θα γραφει, και τέτοια και πρέπει να καλέσω εναν να μου δείξει εδώ σπίτι. τώρα αυτός ο τεχνικός που μου είχε πει ότι θα ερχοταν έχει ολο δουλειες. αμα ξερετε κανεναν που να ξερει να ρθει να μου δείξει και να τον πληρωσω. εν παση περιπτώσει. αυτά. παω να φωτογραφισω και τη καμερα

Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην καλέσεις τεχνικό να τον πληρώσεις ... Ήδη έχεις δώσει πάρα πολλά για το tv tuner......

To cd με τους drivers έχει το πρόγραμμα Studio 9. Εγκατεστησε το και κανονικά με την εκκινηση του θα πρέπει να βλεπεις αυτο...

ss_01B_Studio9_07.jpg

Έχει το πράσινo

κουμπί που λέει start capture...

Link to comment
Share on other sites

miso δεν μικραινει το αρχειο ουτε με το ζιπ . παω να το μικρίνω λιγο με το ASDSee pro.\

το έχει εγκαταστήσει γκρεεκ είναι έτοιμο μεσα ολοι οι ντραιβερς. και υπαρχει εικονιδιο που λεει στουντιο 9.

θελω να ρωτησω επισης, μήπως πρέπει να απεγκαταστήσω την webcam εάν εγκαταστήσω την μικροκάμερα?

Link to comment
Share on other sites

Όχι.... δεν χρειάζεται απεγκατάσταση γιατί η ασύρματη κάμερα δεν θα έχει καμμία σχεση με τον υπολογιστή διότι αυτή θα δίνει σήμα πάνω στο κουτι του Tv tuner το οποίο με την σειρά του θα δίνει στον υπολογιστή....

Για να μικρήνει η φωτογραφία απλά άλλαξε την ανάλυση ή το είδος της φωτογραφίας... σώσε την ας jpg ή gif....

Link to comment
Share on other sites

oyf

nath με το προγραμμα που σου ειπα μικραινουνε όσο θελω.

αυτή ειναι η καμερα με οτι είχε μεσα το κουτι(συσκευασια)

α να γραψω τα χαρακτηριστικα της που βρηκα

τίτλος: ασύρματη κάμερα Delta 2088/2188 (wireless camera)

image pickup 1/3

tv system : PAL/CCIR NTS/EIA

Resolution: 380TV Lines

scan frequency: PAL/CCUR: 50HZ NTSC/EIA: 60HZ

Min Illumination: 1Lux

Transmission power: 50mW, 200mw

Camera power supply: DC+8V

RECEIVER POWER SUPPLY: DC+12V

Unobstructed range : 50m-150m

Χαρακτηριστικά:

Ασύρματη εκπομπή ήχου και εικόνας, μικρό μέγεθος, μικρό βάρος, χαμηλή κατανάλωση, υψηλή ευαισθησία, εύκολη χρήση και εύκολη τοποθέτηση.

(σημειωση δικιά μου: πιστεύω όταν λέει ασύρματη εκμπομπή ήχου, θα έχει ενσωματωμενο μικρόφωνο έτσι δεν είναι?)

post-4835-1442174435,1228_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.