Jump to content



Προβλημα με Plextor 716A


spresv

Recommended Posts

Καλησπερα

Πριν απο ~1 μηνα παρατηρησα οτι ο χρονος εγγραφης του εν λογω οδηγου ανεβηκε στο διπλασιο, χωρις καποιο προφανη λογο, η χωρις να πειραξω τιποτα. Ενδεικτικα ενα iso image μεγεθους 1,6Gb καηκε σε 7 γεματα λεπτα και αρχεια συνολικου μεγεθους 3,5Gb απο τον δισκο καηκαν σε 15 λεπτα! Ολα αυτα με 16x και με δισκακια ΤY Ceramic. Σε read δεν εχω παρατηρησει καποια μεγαλη διαφορα.

Τις πταιει? Σκεφτηκα να αλλαξω ide καναλι, αλλα παλι τα ιδια. Aλλη ιδεα να flashαρω το firmware, αλλα απ οτι ειδα ειχε ηδη το τελευταιο official (1.09). Επειδη εχω αρχισει να στερευω απο ιδεες (η επομενη ειναι rma) μηπως εχετε τπτ να προτεινετε?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες οτι ανεβηκαν οι ταχυτητες, εννοεις πανω απο τις ονομαστικες του???

Αν ναι τοτε ναι ειναι πολυ περιεργο (κι οχι καλο θα ελεγα).

Αν απλα ξαφνικα βλεπεις τις μεγιστες ονομαστικες του ταχυτητες τοτε μαλλον ειναι θεμα καλης παρτιδας των δισκων.

Θα βοηθουσε παντως ενας ελεγχος στα δεδομενα που εκαψες, κατα ποσο ακεραια ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως το προγραμμα εγγραφης (Nero?) κατεβαζει αυτοματα την ταχυτητα για καποιο λογο (τι ειδους δισκακι ειναι ή τι ειδους αρχεια γραφεις)?

Παρατηρησες μηπως ενεργοποιειται το buffer protection?

Δεν μου ερχονται αλλες αιτιες παντως. Θυμαμαι οτι σε DVDRW που γραφω συχνα σε 4x κανει περιπου 10λεπτα για 4GB. Νομιζω για καποιο λογο σου χαμηλωνει την ταχυτητα εγγραφης στο 2x!

Link to comment
Share on other sites

Δες απο τη διαχειριση συσκευων,στο καναλι ide που εχεις εγκαταστησει τη συσκευη μηπως εχει γυρισει σε λειτουργεια pio,αν ναι τοτε βαλε παλι DMA.Μετα κανε restart.Aν δεν συμβαινει τιτποτα απο ολα αυτα τοτε παει για rma.Παντως συνηθως τα plextor οταν χαλανε=μειωνεται η ταχυτητα εγγραφης τους.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα οντως ειχε γυρισει σε ΡΙΟ mode. Το αλλαξα σε dma, εκανα restart και δοκιμασα να ξαναγραψω. ΠΑλι αργουσε υπερβολικα και απ οτι ειδα το transfer mode δεν ειχε αλλαξει. Και ενα screenshot:

post-56-1442174452,0437_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

αλλαξε καλωδιο. Μπορει να φταιει μονο αυτο

μετα, αν μπορεις δοκιμασε το drive σε αλλο PC και αλλο drive στο δικο σου PC.

για να σιγουρευτεις οτι φταιει η συσκευη

Αν το drive πηγαινει αυτοματα σε ΡΙΟ συνεχως, τοτε μαλλον τα φτυσε.

Εμενα ενα DVD-ROM που τα φτυσε, σε ΡΙΟ παιζει κανονικα, αν το βαλω σε DMA το δεχεται αλλα κολλαει το συμπαν μολις παω να δω εστω τα περιεχομενα του δισκου που εχει μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι,η Plextor έχει φοβερά γρήγορο RMA, ειχα ενα 706 (?, νομίζω) και εκανα αιτηση RMA, μου έστειλαν το ποιο μεγάλο μοντέλο (708 (?)) καθως το δικό μου είχε σταματήσει να παράγεται σε μια εβδομάδα, και κρατησα και το παλιο,για καψιμο cd και αναγνωση μονο βεβαια, γιατι για καψιμο DVD ...αστο καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Πως γινεται να κρατησατε και το παλιο?

Είναι κουβαρντάδες εκεί στην Plextor.:030:

Πολύ καλό μάρκετινγκ, μιας και τα ελλατωματικά αφού μάλλον δεν θα επισκευάζονται, τα αφήνουν στους κατόχους όσο μπορούν να τα λειτουργήσουν σαν απλά readers.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ζητάνε παντα να στείλεις πισω το παλιο. Είναι ποιο ακριβό για αυτους να κατσουν να το τσεκάρουν, και απο τα RMA ζητάνε δειγματοληπτικά κάποια να επιστραφουν για να είναι σιγουροι οτι δεν τους δουλεύουν.

Αν κανεις την ιδια ιστορία , RMA δηλ., συνέχεια χωρις λόγο, θα σου ζητήσουν πισω το παλιο, μια φορά μαλλον το αφήνουν να δουν τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Παρασκευη μου εστειλαν mail οτι εφυγε το drive απο αυτους, Σημερα (δευτερα πρωι) εχω το drive στα χερια μου. Και αντι για το 716 μου εστειλαν το 755.Απ οτι βλεπω στα specs ειναι ταχυτερο μοντελο. Μπραβο τους για την αψογη εξυπηρετηση.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα οντως ειχε γυρισει σε ΡΙΟ mode. Το αλλαξα σε dma, εκανα restart και δοκιμασα να ξαναγραψω. ΠΑλι αργουσε υπερβολικα και απ οτι ειδα το transfer mode δεν ειχε αλλαξει.

Αν θες να σιγουρευτείς 100% ότι το πρόβλημα είναι του οδηγού, πρέπει να κάνεις UNINSTALL το "βλαμμένο" drive από τον device manager, να κάνεις restart και να περιμένεις να δεις τι θα αναγνωρίσει το BIOS για τον συγκεκριμένο δίαυλο, πάλι μέσω device manager. Aν το δει σε DMA mode, όλα καλά, κάτι πολύ "δύστροπο" με πολλά read-write errors του είχες δώσει να διαβάσει και για να μην καθίσει όλο το σύστημα το γύρισε σε PIO mode. Αν όχι, τότε φταίει ο οδηγός. Μακάρι νάναι έτσι. Τουλάχιστον όταν θα καταστρέφεις ένα καλό 716, on your end, θα ξέρεις ότι όλα έγιναν γιατί υπάρχει μεγάλος Θεός που τα βλέπει όλα!!!:082:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.