Jump to content



Dual channel η Περισσοτερα ΜΒ


graphist83

Recommended Posts

Εχω ενα pc Intel P4 3.2 GHz Prescott με mobo MSI 865PE Neo 2.Απο RAM εχω 2 DDR 400αρες των 512 MB και τα δουλευω σε dual channel.Χθες επεσε στα χερια μου ενα Dimm DDR 512ΜΒ 400 TwinMos και ειμαι στο εξης διλλημα...

1. Να βαλω το dimm και να εχω 1.5 GB RAM αλλα ετσι θα απενεργοποιηθει το dual channel

2. H να κρατησω 1 GB Ram για να μεινει Dual channel?

Τι ειναι καλυτερο απο τα 2 απο αποψη ταχυτητας.(εκτος απο το να αγορασω αλλο ενα 512)

Link to comment
Share on other sites

Αν οι συνηθισμένες εφαρμογές που τρέχεις (συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών) δε ξεπερνούν αρκετά το 1gb της ram σου τότε καλυτέρα να μείνεις με αυτό και να το κρατήσεις σε dual channel

Link to comment
Share on other sites

Οι οποίες θα πηγαίνουν πιο αργά. Με 1 γίγα δε νομίζω ότι είσαι χαμηλά. ΤΙ είδους εφαρμογές χρησιμοποιείς? Αν αυτές που υποδηλοί το nick σου τότε παραπάνω μνήμη δε θα σε χαλάσει αλλά παίζει να νιώσεις τη μείωση ταχύτητας

Link to comment
Share on other sites

Μνήμη και πάλι μνήμη! Η διαφορά ταχύτητας του Single και του Dual Channel φαίνεται μόνο στα μετροπρογράμματα. Την περισσότερη μνήμη θα την καταλάβεις ακόμα όταν κάνεις browsing στο internet, όταν φορτώνουν τα windows, όταν παίζεις παιχνίδια (tip: δοκιμάστε το Gothic 3 σε μηχάνημα με 1 και με 2 giga RAM και δείτε τη διαφορά).

Link to comment
Share on other sites

Με γραφικες τεχνες ασχολουμαι.Χρησιμοποποιω κατα κυριο λογο Photoshop, Corel, Κτλ.Και παρα πολυ premiere για επεξ video. Συνηθως ομως μαζι με αυτα κατεβαζω και κατι απο το Internet ταυτοχρονα ενω απο πισω σχεδον παντα παιζει το Winamp η TV tunner σε μικρο παραθυρο.(οχι με το premiere ομως) Παιχνιδια σπανια παιζω.

(κανα batlefield το 1, max payne 1 & 2 κτλ) αν και εχω 1 χρονο να τα παιξω.

Οριστε και το task που μου ζητησατε αλλα αυτο ειναι σε απλη χρηση των εφαρμογων.Δηλ αμα κανω κανα φιλτρο render τοτε ανεβαινει πολυ η χρηση της CPU και της RAM.

post-4716-1442174513,5442_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έχουμε και λέμε... Απ’ ό,τι βλέπω, τη στιγμή που πήρες αυτό το στιγμιότυπο, το σύστημά σου είχε φυσική μνήμη 1,5GiB, και προφανώς ήδη τοποθέτησες το επιπλέον dimm στον υπολογιστή. Από αυτό το μέγεθος, ήδη με λογική χρήση του Pshop και του Corel, (κάποιος που τα δουλεύει σε επαγγελματική βάση, θεωρεί απόλυτα φυσικό να τα τρέχει όλα μαζί, και έτσι είναι), το σύστημα έφθασε σε χρήση 600MiB φυσικής μνήμης, αφού έχει διαθέσιμα 900MiB, κάτι που δεν είναι δύσκολο, και ούτε χρειάζεται πολύ μεγάλα αρχεία. Αυτό σημαίνει, πως εάν αφαιρέσεις το παραπανίσιο 512άρι dimm, θα έχεις διαθέσιμα 400MiB, μέγεθος που είναι σχετικά επαρκές για Pshop, με λογικού μεγέθους μακέτες και έως 300dpi. (Αν δουλεύεις μακέτες στα 1200 ή 2500dpi, σηκωμένες από δυό μεριές, και Pshop και Corel, χρειάζεσαι κι άλλη μνήμη).

Επίσης, απ’ ό,τι δείχνει το στιγμιότυπο, το αρχείο σελιδοποίησης είναι μεγέθους 1536MiB. Δηλαδή, είναι το αρχικό που δημιούργησε το σύστημα κατά την εγκατάστασή του, όντας μιάμιση φορά το μέγεθος της αρχικής RAM. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν δουλεύεις αρχεία πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είχες ανοικτά κατά τη στιγμή που ελήφθη αυτό το στιγμιότυπο, το επιπλέον 512άρι δεν σου είναι άμεσα απαραίτητο, αλλά και εγώ θα το προτιμούσα από το dual channel. Πάντως, εάν θελήσεις να βάλεις και 4ο 512άρι, δεν είναι σίγουρο ότι θα «κάτσει» σε dual channel, καθώς τα dimm απαιτείται να είναι ίδια. Οπότε, συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες.

Πάντως, αν έχεις λίγη όρεξη για «σκάλισμα», προς το καλύτερο φυσικά, και πάνω από 2 σκληρούς δίσκους, πες μου πώς τους έχεις στημένους, να το «παιδέψουμε» λίγο το πράγμα. :-)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει σκοπό να δώσει επιπλέων λεφτά για 2*1gb που φυσικά είναι το καλύτερο.

Επιμένω να μείνει με 1gb σε dual channel εφ όσον δεν υπερβαίνει το 1gb σε χρήση φυσικής μνήμης…

Ειδικά στην επεξεργασία vid το dual channel θα έπρεπε να δείχνει σαφές πλεονέκτημα.

Παρ όλα αυτά αν θεωρείς ότι δεν έχεις πτώση επιδόσεων χωρίς το dual ddr τότε η περισσότερη μνήμη είναι το καλύτερο...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση

Ναι εχω ηδη τοποθετησει το Dimm οταν εστειλα το screenshot.

Ναι βεβαιως και θελω να το σκαλισω για το καλυτερο. Το configuration εχει ως εξης: Εχω 2 σκληρους SATA εναν 120 GB SATA1 και 1 250 GB SATA2. Ενα DVDRW και ενα DVD ROM μονα τους του το καθενα σε ενα IDE. Σκεφτομουν επειδη εχω προβλημα ομως στο χωρο των σκληρων να βαλω και ενα παλιο Seagate 80 GB ATA 133 7200 Μαζι με το DVD ROM (Τον HDD master και το DVD slave).

Δεν ξερω εαν βοηθω με αυτες τις πληροφοριες. Σας παρεθετω και ενα sreenshot

κατα την διαρκεια ενος project που εχω αναλαβει το τελευταιο καιρο.(δεν εκτελουσα καποιο φιλτρο η task εκεινη τη στιγμη).

Και μια ερωτηση σε περιπτωση που παρω ενα dimm ακομα ξερω πρεπει να ειναι ιδιου τυπου.Εχει σημασια να ειναι και της ιδιας εταιριας? Εχω 2 kingston 512 MB 400 MHz και το ενα 512 MB 400αρι της Twinmos.Εαν παρω αλλο ενα kingston η Twinmos θα εχω προβλημα? (δοκιμασα kingston-twinmos μεταξυ τους και λειτουργησε το dual).

Τωρα να πουλησω τα dimmakia λιγο δυσκολο να βρω αγοραστη και οικονομικα

χαμενος θα βγω εκτος εαν δω αξιοπρεπη διαφορα.

post-4716-1442174513,615_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα dimm δεν χρειάζεται να είναι απολύτως ίδια, νομίζω ότι δουλεύουν ούτως ή άλλως σε dual channel. Γνώμη μου είναι να κρατήσεις το 1gb, παρά 1.5 gb σε single, εφόσον δεν το υπερβαίνεις. Φυσικά, ακόμα καλύτερα είναι να έχεις 2gb σε dual channel.

Υ.Γ. Το dual είναι σίγουρα γρηγορότερο απο το single, μπορεί όχι πολύ βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

παρε ενα ακομη 512MB 400Mhz της Twinmos και νομιζω πως θα εισαι μια χαρουλα. Σημασια δεν εχει η μαρκα αρκει να ειναι ιδιες οι ταχυτητες πχ400Mhz.

Συμφωνώ, είναι η καλύτερη λύση: 2gb σε dual channel. :)

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σου απαντήσω, αλλά πριν σε παρακαλώ κάνε το εξής. Ρύθμισε το σύστημα έτσι, ώστε να σου δείχνει και τα αρχεία συστήματος, και άνοιξε άνα παράθυρο εξερεύνησης των Windows, εστιασμένο στο βασικό κατάλογο της κατάτμησης συστήματος, (η οποία πιθανότατα είναι η C:\). Εάν υπάρχει εκεί κάποιο αρχείο με την ονομασία hiberfil.sys, διάγραψέ το οριστικά, (μην το στείλεις απλώς στον κάδο ανακύκλωσης). Στη συνέχεια, κάνε μια ανάλυση κατακερματισμού της κατάτμησης συστήματος, (μην την αποκερματίσεις, απλώς πάτησε το πλήκτρο «Ανάλυση»), και μόλις γίνει αυτό, και ενημερωθεί η σχετική ράβδος που δείχνει τα περιεχόμενα της κατάτμησης χρωματικά κωδικοποιημένα, πάρε αυτό το screen shot και ανέβασέ το εδώ. Θα ήξελα να το δω...

Link to comment
Share on other sites

Πάρε άλλο ένα dimmaki 512 και καθάρισες. Εγώ με 4 των 512 ρύθμισα και την μνήμη που χρησιμοποιεί στο Photoshop και πραγματικά σκίζει. Φυσικά και θα προτιμούσα 2χ1 gb αλλά που είναι τα λεφτά ΟΕΟ;Φυσικά αυτά που έχω παίζουν σε dual...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.