Jump to content



Ευρεία αναδιοργάνωση ανακοίνωσε η VIA


JimmyFox

Recommended Posts

logo_via.gif

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του hardware, με κορυφαίες την συγχώνευση AMD/ATi και την στενότερη συνεργασία Intel/nVidia, ανάγκασαν την VIA να αποφασίσει -επιτέλους- μια βαθιά αναδιοργάνωση στην παραγωγική της δομή και εξυγίανση των τμημάτων CPU Platform, System Platform και MCE (Multimedia Consumer Electronics).

Ενδιαφέρον προκαλεί η αποχώρησή της VIA από την HTC (βλ. Qtek) και η οριστική της αποχώρηση από την αγορά των AMD chipsets. To τμήμα System Platform δουλεύει πάνω σε ένα chipset για Intel επεξεργαστές ενώ πρόσφατα παρουσίασε ένα all-in-one chipset για τον νέο C7-D επεξεργαστή της και το οποίο υποστηρίζει PCI-e και DDR2.

Πηγή: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=5051

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει άλλη μια παράμετρος σε αυτή την ιστορία. Οι απειλές της Intel προς την VIA να σταματήσει να φτιάχνει cpus(!), αλλιώς δεν θα της δώσει τις απαραίτητες άδειες ώστε να φτιάξει μελλοντικά chipsets για Intel cpus.

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35930

Βέβαια αυτά τα γράφει το inquirer, αλλά ίσως η κίνηση αυτή της VIA να είναι αναγκαία για να γλυτώσει, κατά κάποιο τρόπο, από την Intel η οποία έχει βαλθεί να της βάλει λουκέτο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.