Jump to content



Διακοπες στο κενο 1 - Η Αιφνιδια Επιστροφη


Odyseas

Recommended Posts

Τελευταια, ο τροπος λειτουργιας στο πισι μου σκληρυνε αμετρως. Εκτυπωνα αμεριμνος, οταν ξαφνικα διεκοπει η λειτουργια. Ο υπολογιστης εκανε επανεκκινηση απο μονος του και προβαλε η οθονη μαυρη κι αραχνη. Δεν ξερω τι σκεφτοταν, αλλα φαινεται οτι του αρεσε γιατι καθοταν εκει απαθης και δεν εκανε τιποτα.

Μετα απο πολλα ρεσταρτ και πολλες μαλ@;;ες εβγαλε ενα μηνυμα με επικεφαλιδα trap 0000000 ecxeption και απο κατω ενα κειμενακι που τα εξηγουσε ολα επιμελως και πολυ κομψα στην αρχαιοτερη κινεζικη διαλεκτο (και χωρις ανορθογραφιες.) Οι διακοπες πληθυναν απανωτες, εγω βεβαια το παλεψα αξιοπρεπως και τελικα φορματ.

Τωρα τι καινουργιο υπαρχει ; Ο υπολογιστης απροσεχτος καθως ειναι, κανει του κεφαλιου του ρεσταρτ, αλλα αντι μαυρης οθονης δινει το εξης μηνυμα,

Boot Block Bios

Bios Rom Cheksum error

Detecting floppy drive media A

Insert System Disk and press enter.

Τι με συμβουλευετε ! (εκτος απο καινουργιο υπολογιστη)

Ελπιζω να σας διασκεδασα λιγο.

Α ναι, κι αυτο : English win XP pro

Link to comment
Share on other sites

Αν έκανες εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος τότε αυτή τη φράση ''Detecting floppy drive media A

Insert System Disk and press enter'' τη βγάζει συνήθως όταν απο το βιος έχεις σαν πρωτο boot device τη δισκέτα και οταν έχεις μια δισκέτα μέσα που δεν είναι εκκίνησης σου λέει να βάλεις μια για να γίνει η εκκίνηση.

Αν δεν έχεις κάνει εγκατάσταση του λειτουργικού σε προτρέπει να βάλεις μια δισκέτα εκκίνησης για να εκκινήσεις το σύστημα έτσι ώστε να κάνεις την εγκατάσταση.

Αν θελεις να κάνεις εγκατάστση όρισε σαν πρωτο boot device το cdrom , σε διαφορετκή περίπτωση όρισε το σκληρο δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάλι μου "ακούγεται" σαν bios corruption και ζητάει να βρει bios update version από τη δισκέττα. Καλό θα ήταν να βρεις ποια ακριλώς μητρική "φοράς" (εταιρεία/μοντέλο) και να κατεβάσεις το τελευταίο bios version, το περάσεις σε μια δισκέττα και να την βάλεις όταν σου βγάλει το μην. Μπορείς (;) επίσης να bootάρεις από μια startup δισκέττα και με το ανάλογο utility να κάνεις update μόνος σου πριν στο ζητήσει. Αν θες postαρε και εδώ τα χαρακτηριστικά της μητρική σου μήπως μπορέσει να βοηθήσει και κανείς άλλος...

Link to comment
Share on other sites

Χωρις παντα να ειμαι ειδικος ας δοκιμασει πιο μπροστα reset. Ειχα πεσει στο ιδιο μηνυμα ακριβως με checksum error και εψαχνε στη δισκετα. Οτι λεει ο Odyseas. Εφαγε reset και τελειωσε η δουλεια

Link to comment
Share on other sites

Παιδες ευχαριστω. Ειστε ολοι σας θεοι του Ολυμπου και δεν ξερω σε ποιον να πρωτοχαμογελασω.

Τα στοιχεια της μητρικης ειναι τα εξης :

Pentium 4, Titan Motherboard (*gaha-gouhou) GA-8SR533 Series

SIS 645 chipset

First Boot Service εχει Floppy A. Δεν το εχω πειραξει (ουτε προκειται, εκτος αν κριθει απολυτως αναγκαιο.)

Η μαυροραχνιασμενη οθονη, επροκειτο τελικως περι κρεμασματος (hanging.)

Αντιγραφω ορισμενα απο τα πολλα μηνυματα που εχουν στοιβαχτει στο System Information Error Log προς ενισχυσην του δυναμισμου αντιμετωπισης ενος μεγαλου και πρωτοφανους ηθικου προβληματος.

1) Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006

Applicatio n Hang

Hanging application IEXPLORE.EXE, version 6.0.2800.1106, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.

2) Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

LoadPerf

Unable to read the performance counter strings of the 008 language ID. The Win32 status returned by the call is the first DWORD in Data section.

κλπ κλπ

και σημερα το πισι εκανε οχι ενα αλλα τρις αυτοματο ρεσταρτ, το ενα πισω απο το αλλο, πριν το γουελκομ της οθονης, για να κατεβασει το καημενο ολο το ποτηρι που γεμισα ο ασπλαχνος μεχρι απανω με μαυρες πικρες.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου

2007 DrWatson

The application, C:\WINDOWS\System32\svchost.ex e, generated an application error The error occurred on 01/13/2007 @ 16:24:07.203 The exception generated was c0000005 at address 00000001 ()

Οτι ευαρεστουμενοι, προσφερατε. Εννοειτε οτι το παλευω κι αποδω.

Ναστε καλα, καλο σαββατοκρεββατισμα, καλο κρεββατοσαββατισμα, καλο κυριακοδρομιο και οτι καλο επιθυμει η καρδια σας.

Α ναι ! να κανω και bios reset αλλα σε τι θα χρησιμευσει ;

Link to comment
Share on other sites

Στο μηδενισμο των ρυθμισεων θα χρησιμευσει. Θα μπουν οι προεπιλεγμενες. Οταν βγαζει checksum error ειναι πιθανο να μην συμφωνουν μεταξυ τους ρυθμισεις και να μην μπορουν να εφαρμοστουν με αποτελεσμα να μην ξεκιναει το Pc η να πηγαινει μεχρι ενα σημειο (μεχρι που εκει ειναι ολα καλα ακομα) και μετα να σταματα. Το reset θα βαλει τις προεπιλεγμενες που παντα δουλεουν και ετσι ξεκιναει το συστημα. Ολα αυτα τα λεω με καθε επιφυλαξη αλλα δεν εχεις να χασεις τιποτα. Να κερδισεις ομως μπορει

Link to comment
Share on other sites

Ξερεις να μου πεις κανενα γρηγορο τροπο για reset bios ;

Ο υπολογιστης στην εκκινηση κανει απανωτα ρεσταρτ. Δεν κανω τιποτα. Καθομαι, κυτταζω κι οταν ξεδωσει και τελειωσει να κανει τα ρεσταρτ, μετα φαινεται ότι όλα δουλευουν ρολοι.

Σημερα το πρωι εκανε τρια συνεχομενα ρεσταρτ το ενα πανω στο αλλο και εδωσε αλλο Error Log,

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2007

crypt32

Failed auto update retrieval of third-party root list cab from: with error: 0x5b4

Link to comment
Share on other sites

Κατι που ξερω αλλα δεν ξερω αν θα πετυχει απλος οτι εχω μαθει αυτο σου μεταφερω (προσωπικα σε μενα ο τροπος 1 δουλεψε μια φορα)

1)Οταν πατας το κουμπι για να ανοιξει το Pc το κρατας πατημενο για 4 δευτερα. Μηδενιζονται οι ρυθμισεις

2)Αν δεν γινει τιποτα με το πρωτο βγαζεις τη μπαταρια απο τη μητρικη για κανα 10λεπτο.

αληθεια γιατι δεν κανεις κανονικο reset να τελειωνει η δουλεια?

Link to comment
Share on other sites

Για να μην ψάξεις πολύ ,

βρες την μπαταρία στη μητρική σου , και αφού έχεις αποσυνδέσει το πισί από το ρεύμα βγάλτην για 10 λεπτά. Όταν τη βγάλεις πάτα κάνα δυο φορές το power on του υπολογιστή και μη μείνεις έκπληκτος αν δεις τα ανεμιστήρια να γυρνάνε για λίγα δευτερόλεπτα. Συμβαίνει.

Μετά τα δέκα λεπτά ξαναβάλτην , βάλε το πισί στο ρεύμα και δοκίμασε. Όταν δε δεις διαφορά έλα να συνεχίσουμε το troubleshooting

Link to comment
Share on other sites

Θα δω αυριο, που θα ξημερωσει η πρωτη μερα της βδομαδας,

τις συμβουλες σας πιστα ν' ακολουθησω,

γιατι με σπρωχνει τωρα ανικητος θεος ο υπνος,

στο κρεββατι μου να τρεξω να το αγκαλιασω,

ποσο υπομονετικα ολημερις στο ιδιο μερος με περιμενε

να φανω, να ξαπλωσω σε φιλοξενο βυθο, να ξεχασω.

Μερσι.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και καλη εβδομαδα.Να μην φανω γραφικος αλλα μπορει να ειναι και τροφοδοτικο,απο οτι διαβασα σε παλαιοτερα δικα σου thread σου εχει κανει διαφορα"περιεργα".

Εδω θα βρεις τα τελευταια bios για την μητρικη σου.

Αν ειναι η απλη GA-8SR533

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=10252

Και αν ειναι η GA-8SR533P

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=10285

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ακουτε. Καλησπερα κι ολας. Ανοιξα το πρωι το κουτι της Πανδωρας. Κρησφυγετο ειδα, γεματο καλωδια, για την αρρωστια ταχουν μαλλον. Που να πιασει το ματι μου εκει μεσα κρυμμενη την ελπιδα. Ωσπου πεφτω πανω στο clear Cosmos, κι αυτο ηταν ανοιχτο με τρια κερατα χωρις το βυσμα απο πανω. Ετσι πρεπει ναναι ρε παιδια ή κανω λαθος ; Πως να παλεψω ο αμοιρος με το τρικερατο, που εχω μονο ενα ; Θυμηθηκα τη συμβουλη του Schumifer, την ειχα μαθει απ' εξω, χτες την ειπε πριν πλαγιασω. Εβγαλα τη μπαταρια, ολοστρογγυλη ηταν μολυβοχρωμη μεσα σε μια κολυμβηθρα, κι εκανα και τα υπολοιπα οπως ελεγε. Το πισι ομως δεν βρηκε ησυχια. Γυρναει και ξαναγυρναει, στριφογυριζει πειραγμενο.

Απο τα συμπτωματα, τα μονιμα που ξεχωρισα ειναι τα εξης :

οταν κανω πρωτη εκκινηση, μενει στη πρωτη, αγκομαχα κι ανεβαινει μεγαλη ανηφορα καραφορτωμενο

κανει δυο τρια ρεσταρτ μοναχο του, χωρις να ακουμπω τιμονι,

σε καποιο απο τα ρεσταρτ σταματα και βγαζει μηνυματα αλλοδαπα που δεν ξερω να τα διαβασω,

αρχιζω μετα κανω κι εγω δικα μου ρεσταρτ, γιατι το παρακανει και με περιγελα καταμουτρα

και μετα απο κανα τεταρτο γεματο, περιπετειες και τετοια, ησυχαζει και πλεει σε πελαγη ευτυχιας. Γαληνεψε η θαλασσα κι εγινε αρνακι, σαν να μην συνεβη τιποτα. Κι αυριο παλι τα ιδια. Ρε λες να μ' αγαπα και δεν το ξερω (λολ)

Σοβαρα Schumifer τι λες κι εσυ, αμα καταλαβαινεις κατι ; Τα λεω ετσι, να σας διασκεδασω λιγο, αλλα δεν ειναι και πολυ αλλιως.

Coolmind, αλλαξα τροφοδοτικο και το καλωδιο του ειχε 22 επαφες, πως τα λεν. Στη μητρικη πανω, ο connectorας ATX Power εχει 20 επαφες και τωρα ενα ζευγαρι κρεμεται στο αερα. Ο υπολογιστης δουλευε ομως ετσι, πριν παρουσιαστει το υπο συζητησην προβλημα. Μερσι για τις διευθυνσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.