Jump to content



Εντελώς αθόρυβο τροφοδοτικό για κατεβαστήρι....


anhelito

Recommended Posts

Έχω φτιάξει τον παλιό υπολογιστή κατεβαστήρι κ χρειάζομαι ένα καλό τροφοδοτικό για να το δουλέυω ασταμάτητα κ με ασφάλεια (μή πάρει καμιά φωτιά το σπίτι!). Αυτή τη στιγμή έχω αγοράσει ένα τροφοδοτικό της πλάκας από το eshop, του οποίου έβγαλα το γύρω γύρω κ του προσάρμοσα ένα 12άρι ανεμιστήρα ο οποίος λειτουργεί στα 7 βόλτ. Ο ίδιος ανεμιστήρας πιάνει λίγο την cpu και έτσι με ένα σπάρο 2 τριγώνια. Μόνο που σα λύση τη φοβάμαι αν κ είναι εξαιρετικά αθόρυβη. Σχεδόν δεν ακούγεται τπτ!

Τώρα θέλω να αντικαταστήσω το τροφοδοτικό με κάτι καλό και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΟΡΥΒΟ. Fanless λύσεις δε εμπιστεύομαι αφήστε που το ταμείον είναι μείον. Ψάχνωντας βρήκα σαν καλές λύσεις το enermax liberty 400W και το seasonic. Είναι έτσι? Ρωτάω γιατί δε θέλω να πάρω κάτι "αθόρυβο" κ όταν το λειτουργήσω να διαπιστώσω το αντίθετο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Λές να μη δώσω τόσα χρήματα για το σύστημα αυτό? Ελπίζω να μη κάνει κανά μπάμ το τροφοδοτικό :-)

Πάντως αν το liberty είναι πραγματικά αθόρυβο (έχω ευαίσθητο αυτί όπως λές!) θα τα δώσω τα ευρά :-) για να ασφαλίσω το σύστημα, τα αρχεία κ τις κατεβασιές/ανεβασιές μου. Στην τελική δε πάει χαμένο.

Link to comment
Share on other sites

Χαμένο θα πάει γιατί δεν μπορείς να δώσεις 100 ευρά να πάρεις κάτι που θα χρησιμοποιήσεις στο επόμενο πισί σου αξιόπιστα.Θες κάτι οικονομικό αν κατάλαβα καλά.Αλλιώς βάλε αυτό που έχεις στο καλό πισί χωρίς ανεμιστήρι και πάρε καινούριο πολύ καλό psu

Link to comment
Share on other sites

βασικά δε θέλω να τα σκάσω, αλλά κ από την άλλη θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δε θα γίνει "κάτι" όσο λείπω. Βέβαια δε είναι άσχημη η ιδέα του schumifer να βγάλω το psu του καλού psu (q-tek 500w) και να του βάλω το ανεμιστήρα που έχω στο κατεβαστήρι. Θα το δοκιμάσω.

Όσο για το seasonic είναι τέρας ησυχίας έτσι? Φαντάζομαι κ το 430 θα είναι έτσι, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

τα chieftec μονο του κιλου δεν ειναι, ενα 400αρι ειναι υπεραρκετο και αν σε ενοχλει ο ανεμηστηρασ του απλα τον αλλάζεις.

εχω 340 chieftec εδω και 5 χρονια να δουλευει ασταματητα 24/7 με μονη αλαγη του ανεμηστηρα.

Link to comment
Share on other sites

thx για το λίνκ. Θα το μελετήσω ενδελεχώς. Οπότε έχοντας ένα τόσο ησυχο τροφοδοτικό, δε χρειάζεται να κάνεις μόντες κ κατα συνέπεια να χάσεις την εγγύηση.

Btw έχει Yate Loon ανεμιστήρα μέσα, σαν αυτό που έχω τώρα στο κατεβαστήρι! Οπότε θα είναι πραγματικά ήσυχο!

Link to comment
Share on other sites

Αν πάρω το forton 350W από το Πλαίσιο θα μπορώ άραγε να βάλω έναν ανεμιστήρα που να τρέχει στα 7v? Έχει αρκετά μεγάλες ψύχτρες για να μονταριστεί με ασφάλεια? Κ μια ερώτηση ακόμα. Αν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού αντί να διώχνει αέρα από το εσωτερικό, σπρώχνει προς τα μέσα θα υπάρχει πρόβλημα για τη ψύξη? Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω ο αέρας που θα βγαίνει από το τροφοδοτικό να ψύχει υποτυπωδώς την cpu. Για να μη χρειαστεί να βάλω κ άλλο ανεμιστήρα->παραπάνω θόρυβος...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ της φτηνής λύσης. Το pc που περιγράφεις είναι τόσο υποτιπώδες σε κατανάλωση που λογικά όσο άθλιο και να είναι ένα psu των 300 (ονομαστικών) Watt, δεν θα έχει πρόβλημα. Επίσης εφόσον η κατανάλωση είναι τόσο μικρή, η θερμότητα που θα βγάζει το τροφοδοτικό θα είναι επίσης αστεία. Είχα δει μηχανήματα εποχής p2 να έχει χαλάσει εντελώς ο ανεμιστήρας του psu και πάλι να δουλεύουν. Εγώ απλά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα psu του κιλού, και να βάλεις ένα καλό ανεμιστήρα πάνω (το μόνο κινητό μέρος), αν και αυτός πάλι στα 7V θα γυρίζει πολύ αργά για να χαλάσει. Το PSU λογικά θα πρέπει να κρατήσει για 10ετιες χωρίς εξωτερική παρέμβαση...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ένα noname(JNC 450W) made in china πάνω σε UPS, δεν έχω λόγω να φοβηθώ καθόλου, στην χειρότερη να πέσει το ρεύμα και μετά από 20 λεπτά να σβήσει και το UPS..(τελείως σπάνια περίπτωση). Επίσης αυτό που έχω το πήρα 25-30Ε~ και δεν ακούγεται καν ο ανεμιστήρας, μόνο αν βάλεις το αυτί σου πάνω στο τροφοδοτικό!

Λίγο που έψαξα στο skroutz βρήκα αυτό.

Υ.Γ. Το κατεβαστήρι μου δουλεύει 6 μήνες περίπου 24/7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.