Jump to content



Προβλημα με δισκο WD (αυτος που ειναι σαν βιβλιο συνδεση usb)


ktm640

Recommended Posts

Εχω ενα προβλημα με εναν τετοιο δισκο ρε παιδια. Αυτος που ειναι σαν βιβλιο στα 250 gb. Ξερετε που εχει ενα κουμπι μπλε μπροστα.

Ανα τακτα χρονικα διαστηματα χανει καποια απο τα αρχεια που εχει μεσα. Γραφει καποια στιγμη write cash failed ή write to disk failed κατι τετοιο και χανει καποιους φακελους κατ' επιλογη του. Εκεινη την ωρα δε, δεν κανει κατι, ουτε γραφει ουτε διαβαζει κατι. Ευτηχως το πηρα γρηγορα πρεφα και δεν εβαλα πολυ πραγμα μεσα. Ουτε μπορω να εμπιστευτω πλεον τα δεδομενα μου εκει μεσα.

Τι κανω??????????

Αλλη ερωτηση επισης. Εχω αυτον τον δισκο που σας λεω, εξωτερικος, μαζι με αλλους 2 εξωτερικους και μεσα στο μηχανακι αλλους 2. Συνολο 5 δισκοι, 850gb περιπου.

Θελω να ρωτησω επειδη το μηχανακι που εχω ειναι παλιο αλλα θελω να βαλω τους δισκους μεσα στο κουτι γιατι εχω την εντυπωση οτι θα ειναι πιο ασφαλες να ειναι μεσα και δεν θα χανουν δεδομενα οποτε θελουν. Υπαρχει περιπτωση να παρω μια mobo με SATA και να τους μετατρεψω ολους σε sata (ειναι ολοι ide) και να τους βαλω μεσα να ξεμπερδευω???? Υπαρχουν mobo με 5-6 sata συνδεσεις για να μπουν μεσα? Aπο sata δεν ξερω τιποτα. Λογω χρηματων δεν μπορεσα να ακολουθησω την τεχνολογια για καιρο. Οποτε....

Ευχαριστω, σας κουρασα αλλα τι να κανω.........????:)

Link to comment
Share on other sites

ναι usb 2 είναι τα HD bookcase. ένα τέτοιον έχει και άννας φίλος και δεν μου έχει πει tpt για αυτό το problem . δες αυτό που σου είπε ο κάντιμαν γιατί όταν παίζεις χωρίς safe remove παίζεις με ρεύματα και είναι πολύ εύκολο να χάσεις κάποια που έγραψες την τελευταία φορα. δες και το manual τους (αν έχουν) νομίζω πως έχουν κάτι και για power of αν δεν κάνω λάθος

Link to comment
Share on other sites

Το μηχανακι δεν το κλεινω ποτε. Ειναι μονιμως αναμμενο και φυσικα δεν βγαζω ουτε τον δισκο. Δεν θελω να τον κανω safely remove δηλαδη. Απλα να δουλευει οπως και οι αλλοι 2 που ειναι σε κανονικο κουτι που ειχα παρει απο πλαισιο αλλα ειναι seagate.

Δεν τον πειραζω τον δισκο. Εκει που δουλευει μου βγαζει αυτο και οοοοοπ πανε τα δεδομενα.... :(

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον πειραζω τον δισκο. Εκει που δουλευει μου βγαζει αυτο και οοοοοπ πανε τα δεδομενα....

Αυτό είναι ΠΟΛΥ κακό! Μήπως RMA?

Y.Γ. Προσωπικά δεν συμπαθώ καθόλου τους removable δίσκους...

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγω τον ιδιο δισκο 9 μηνες τωρα αλλα δεν μου παρουσιαζει καποιο προβλημα. Τον χρησιμοποιώ σε διαφορους υπολογιστες και ολα ΟΚ. Θα σου ελεγα να τον γυρισεις απο εκει που τον πηρες. Αν τον δοκιμαζες σε άλλο υπολογιστή? Λογικα θα ειχε το ιδιο προβλημα αλλα ποτε δεν ξερεις. Μπορει να ειναι ακομα και καμια συνδεσμολογια πειραγμενη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτον ακριβως εχω. Στα 250. Βασικα μηπως αν τους εβαζα μεσα λυνοταν το προβλημα? Απλα το θεμα ειναι οτι ide δισκους μονο 2 μπορω να βαλω μεσα. Ετσι δεν ειναι? Αντε 3. 2 στο πρωτο ide και εναν στον δευτερο μαζι με το dvdrom. Ελα ομως που εχω 2 dvd-r πανω.

Γιαυτο λεω μηπως με μια mobo με sata συνδεσεις με βοηθησει να τους βαλω μεσα και τους 5. Σε αλλον υπολογιστη δεν δοκιμασα. Βασικα το κανει οποτε θελει οποτε θα επρεπε να περιμενω πολυ ωρα.

Link to comment
Share on other sites

Ωπ..........Σωστο αυτο. Εχεις κανεναν καλο υποψιν σου? Καμια φωτο? Κανα site?

Aν υπαρχει και καποιο ανταπτορακι για μετατροπη ide σε sata. Λεω να κανω μια μικρη αναβαθμισουλα. Με 200 ευρω το πολυ.

Link to comment
Share on other sites

http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=ide+controller

http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=4763

Διαλέγεις και παίρνεις (σου προτείνω ide controller σε pci που παίρνει μέχρι και 4 σκληρούς). Επίσης για το θέμα με το δίσκο. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητοι στο ρεύμα το έπαθα με ένα 80άρη που έχω, όταν ξαφνικά έπεφτε το ρεύμα και κατά λάθος το είχα βάλει σε απλή πρίζα και όχι του ups. Από τότε το έχω βάλει σε πρίζα ups και δεν το κάνω καν safely remove απλά όταν κλείνω το pc κλείνει και αυτός και όταν το ανοίγω ανοίγει. Τώρα αν σουτ χάνει δεδομένα θα έλεγα να πάς για rma. Τι έχεις να χάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι συσκευές USB αυτοτροφοδοτούνται από την θύρα. Δοκίμασες να τον αφήσεις πάνω μόνο του (ή έστω με λιγότερες USB) να δεις αν σου κάνει τα ίδια κόλπα;

Y.Γ. R.M.A. = Return Merchandise Authorization

Link to comment
Share on other sites

Θα πάρεις αυτόν εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801113

Τρέχει ακόμα και σε μηχανάκια 8ετίας (PCI v2.1). Και υποστηρίζεται με τη βούλα και έχει άψογη συμπεριφορά σε Windows NT-Class, Linux 2.6.x, και FreeBSD 6+.

Κάνει €49.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.