Jump to content



Τι φταίει; CPU, Μνήμη, drives ή η γκαντεμιά μου;;;


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους,

λειτουργώ το εξής σύστημα: C2D E6600, Asus Commando, 2 X Cellshock 1GB 800, 2 X WD Raptor 36GB, 16αρα cache, RAID0 για το λειτουργικό WinXP SP2 Eng, WD 500GB SATA2 αποθήκη, PSU Seasonic M12 700W, και δύο Optical Drives Optiarc (Sony-Nec) 7170S (SATA).

Το πρόβλημα που έχω αυτή τη στιγμή, είναι ότι πολλές φορές, όταν πάω να βάλω δισκάκι σε οποιοδήποτε από τα δύο drives, ο υπολογιστής παγώνει τελείως και χρειάζεται hard restard για να ξαναξεκινήσει. Μόλις ξαναβγεί σε windows και αρχίσει να γυρίζει το δισκάκι, ξαναπαγώνει αμέσως και φτου κι απ' την αρχή επανεκκίνηση. Μέχρι να βγάλω το δίσκο. Αυτό συμβαίνει με ότι είδους αρχεία κι αν περιέχει. Αν το δισκάκι είναι ξεχασμένο μέσα και κάνω άλλες δουλειές, μόλις πάω ν' ανοίξω τον windows explorer κι αρχίσει να γυρίζει, πάγωμα πάλι. Καμμιά φορά παγώνει ακόμα κι όταν πάω να κάνω eject τον δίσκο. ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ. Τις πιο πολλές φορές, όμως, το κάνει.

Αυτό το έκανε και με δύο Nec 3550 IDE που είχα πριν, κι επειδή ήθελα να αποκλείσω να φταίει ο δίαυλος, έβαλα τα δύο SATA απάνω.

Εδώ να πω ότι όλα αυτά τα κάνει από stock νούμερα επεξεργαστή και μνημών μέχρι το ρολόϊ 400 και τις μνήμες πολύ σφιχτές. Ότι ρεύματα κι αν παίζουν. Με δυό λόγια ΠΑΝΤΑ.

ΒΟΗΘΕΙΑ pls, γιατί αυτή η κάρτα είναι εξαιρετικά δύστροπη. Μούχει βγάλει τα σωθικά μέχρι να την στρώσω λίγο να παίζει αξιόπιστα, και τώρα μου κάνει αυτό. Δηλαδή έλεος. Έπεσα στην περίπτωση; Υπάρχει ασυμβατότητα στο hardware, δεν μπορώ να καταλάβω. Οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθήσει. Αν ξέχασα κάτι να αναφέρω που χρειάζεται πείτε μου.

Αυτά, ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού λέει ο άνθρωπος ρε παιδιά...

Αυτό το έκανε και με δύο Nec 3550 IDE που είχα πριν, κι επειδή ήθελα να αποκλείσω να φταίει ο δίαυλος, έβαλα τα δύο SATA απάνω.

Δυστυχώς δεν έχω καμιά ιδέα φίλε μου. Είναι πολύ "πρωτότυπο" το πρόβλημά σου... Ας περιμένουμε κάποιον άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδικές ασθένειες μου φαίνονται αυτά πάντως.

Τσέκαρες για bios update του board?

Βέβαια, κάθε μέρα. Κοντεύει να μου γίνει εμμονή. Κι όχι μόνο BIOS, αλλά και του Intel 8280 SATA RAID Controller. Έχει τα τελευταία. Κι εμένα, πάντως, μου φαίνεται ότι μας κάνουν beta testers που πλήρωσαν, γιατί απλά δεν έχουν χρόνο, ούτε σπαταλάνε το χρήμα για να ρίξουν στην αγορά ένα εξελιγμένο προϊόν.

κι εγώ πάντως έχω κακή εμπειρία απο το optiarc SATA... στις 2 βδομάδες power calibration error, και πλέον δε διαβάζει τίποτα

Στον αγύριστο να πάνε. Εμένα με νοιάζει η μητρική. Πάντως κι εμένα μου έκανε εντύπωση ότι είχαν το ΜΙΣΟ βάρος από τα παλιά καλά Νεκάκια μου. Ψεύτικα. Η Sony φταίει!!!

Αλλιώς RMA την μαδερμπορντιέρα!

Το σκέφτομαι φοβερά. Ράβε, ξήλωνε.... Ως πότε πια, με την μανία τους για κέρδος;....

ο event viewer τι λέει"?

Τίποτα, μ@μώτο μου. Τίποτα. Μόνο κάτι άσχετα Warnings κι ένα μόνο Error, κι αυτό για την κάρτα γραφικών.

Ευχαριστώ μέχρι τώρα, αλλά όπως λέει κι ο φίλος

Είναι πολύ "πρωτότυπο" το πρόβλημά σου... Ας περιμένουμε κάποιον άλλο.

Δεν μπορώ ούτε να το ψάξω στο Google καλά-καλά, γιατί δεν υπάρχει κάποιο σαφές σύμπτωμα ή error message. Πώς να το εκφράσω και να με καταλάβει η μηχανή; Πρέπει να γράψω μισή σελίδα στην αναζήτηση!....

Κάποιες άλλες ιδέες;;;:120:

Link to comment
Share on other sites

To μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να δοκιμασεις χωρις το RAID0 ενα installation των XP σε ενα δισκο.

Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν σαν τελευταία λύση πριν το RMA ή την αλλαγή κάρτας. Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Firmware update στα drives? ..Πως σου φαινεται αυτο να προσπαθησεις και πες μας αν ειναι...

Εμενα αυτο μου ειχε λυσει καποια παρομοια προβληματα με αυτα που εκαναν τα δικα σου drives..

Link to comment
Share on other sites

Firmware update στα drives? ..Πως σου φαινεται αυτο να προσπαθησεις και πες μας αν ειναι...

Εμενα αυτο μου ειχε λυσει καποια παρομοια προβληματα με αυτα που εκαναν τα δικα σου drives..

Με το 902 bios ολα μου δουλευουν σωστα (2η μερα μεχρι στιγμης) και αυτο δε μου δινει υποψιες οτι φταινε τα drive μου .

Στο change log του 1001 αναφερεται : Support AHCI mode SATAII hot plug function .

Κατι πρεπει να πειραξαν μαζι με αυτο ...

Απο οσο παρακολουθω , οι raptor μου εχουν το τελευταιο firmware .

Στους 7200.9 δεν εχω κοιταξει τι firmware υπαρχει .

Το προβλημα δημιουργειται σε ανυποπτο χρονο και το καταλαβαινω επειδη το ποντικι αρχιζει και κολλαει . Ειναι λες και υπαρχει καποιο delay στους δισκους . Αν το αφησω να κολλαει , μετα απο 1-2 λεπτα μου κανει raid volume degraded και πρεπει να κανω restart και rebuild το mirror .

Με το 902 bios και φορτωμενοι ολοι οι controller με οπτικα & δισκους δεν παρατηρειται το παραμικρο προβλημα (ακομα).

Link to comment
Share on other sites

Ox παιδιά έχω και εγώ ένα τέτοιο πρόβλημα αλλα μου το κάνει σχετικά σπανια. Το Drive μου είναι ένα Plextor ΠΧ-755A αυτό που έχει μια άσπρη και μια μαύρη πρόσοψη. Εμενα μου το κάνει όταν πάει να το κάνει eject ο Νερό. Όχι πάντα όμως.

Link to comment
Share on other sites

Σε μένα, πλέον, δεν περιορίζεται μόνο στα drives, αλλά τελικά κάνει ότι θέλει. Π.χ, μετά από boot, οτιδήποτε πάω να ανοίξω το pc κολλάει και χρειάζεται restart. Δηλαδή του είναι αδύνατον να ανοίξει από τον Windows Explorer μέχρι το οποιοδήποτε πρόγραμμα. Σαν να στεγνώνει από μνήμη. Ακούω τους ράπτορες να γουργουρίζουν ασταμάτητα και τίποτα δεν γίνεται. Οπότε χρειάζεται hard restart. Και ξανά τα ίδια, ώσπου μετά από 5-6 επανεκκινήσεις, δουλεύει. Μόνο στην υπομονή μου οφείλεται ότι ακόμα δεν τον έχω σπάσει. Η διαφορά εδώ, σε σχέση με το κόλλημα που τρώει από τα drives, είναι ότι ο κέρσορας κουνιέται. Και τίποτα άλλο.

Βοήθεια, ρε παιδιά, τι γίνεται επιτέλους!!!

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να τσεκάρεις τις μνήμες σου με το memtest αλλά θα σου συνιστούσα να αλλάξεις. Ή για αρχή δοκίμασε ένα ένα dim σε καθένα slot της μητρικής. Πιστεύω ότι έτσι θα βρεις εάν πρόκειται για ελαττωματική μνήμη ή slot.

Καλό κουράγιο φίλε μου, τα έχω περάσει και εγώ αυτά με το παλιό μου κομπιούτερ (Msi μητρική βλέπεις :S )!

Περιμένουμε αποτελέσματα! Good luck ^^

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.