Jump to content



Αθόρυβο Τροφοδοτικο!


Proteus

Recommended Posts

Το τροφοδοτικο που εχω τωρα (TAGAN 480W) καλο μεν αλλα κανει θορυβο το βραδυ οταν εχει απολυτη ησυχια και δεν μπορω να κατεβαζω ανενοχλητος!

Ψαχνω λοιπον για κατι αθορυβο 600-750 Watt καλο και φυσικα αθόρυβο. Δεν με νοιαζει η μαρκα και η τιμη, αρκει να μην ακουγεται! Αν ειναι δυνατον ας μας πουν προτασεις ατομα που εχουν δοκιμασει και οχι απλα ακουσει για συγκεκριμενα τροφοδοτικα!:)

Το συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης.

Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το θέμα είναι πόσα δίνεις και τί θέλεις και πόσο αθόρυβο.. εγω πχ με το ΤΤ το 600αρι στα 90€ που το πήρα είμαι ικανοποιήμενος και απο θέμα θορύβου αλλά και απο θέμα δυνατοτήτων(crossfire in the future probably).. αν ήθελα κάτι πιο αθόρυβο πιθανώς να πήγαινα σε seasonic.. αθόρυβα όντως λέγεται πως είναι τα corsair.

Link to comment
Share on other sites

bequiet η seasonic.

Bequiet εχω και ειμαι υπερευχαριστημενος.Το βραδυ σε απολυτη υσηχια δεν ακουγεται καθολου εαν απεχεις πανω απο 1μιση μετρο.

Ακουγεται μονο αν πας πολυ κοντα στο κουτι αλλα ανεπαισθητα.

Εχω δοκιμασει το τροφοδοτικο σου και ειναι ικανοποιητικο απο πλευρας θορυβου.Ενδεχομενως να το εχεις φορτωσει λιγο και να τσιτωνεται και θα ανεβαζει στροφες ο ανεμιστηρας του.

Αν δε σου κανουν τα bequiet τοτε ψαξε κατι σε fanless οπως προειπωθηκε

http://www.guru3d.com/article/psu/389/

http://www.guru3d.com/article/psu/371/

εοδικα το 700αρι ειναι ξαιρετικο κομματι

παρτο και δε θα ακους το τροφοδοτικο σου.

Ειναι λιγο ακριβο αλλα το αξιζει.

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να κάνουμε εναν διαχωρισμό μεταξύ πραγματικά αθόρυβου και χαμηλού θορύβου..

θεωρώ πως σχεδόν όλα τα τροφοδοτικά με 12-14αδες ανεμιστήρες κάνουν λίγο θόρυβο και ειδικά εκεί που μας ενδιαφέρει(την νύχτα για να κατεβάζει οπότε είναι με χαμηλό φορτίο).

απο την άλλη πραγματικά αθόρυβο σύστημα είναι μόνο ενα σύστημα χωρίς ανεμιστηράκια καθόλου ή αντε 1-2 12αρια στο κουτί στις 500-600στροφές για να δροσίζεται το εσωτερικό.

πάντως προσωπικά πια την νύχτα με το σύστημα της υπογραφής μου και το ανεμιστηράκι της ninja mini στις 1800στροφές ρυθμίσμενο απο την abit αν κάτι θα ακουστεί είναι ο σκληρός δίσκος και αυτός είναι με τις ώρες του..

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αγόρασα το Zalman 850 λογω του 140αρη ανεμιστηρα που έχει. Λοιπόν, είναι σαφέστερα πιο αθόρυβο από το Tagan 480 που είχα αλλά ΔΕΝ είναι αθόρυβο. Επίσης όταν τρέχω Prime αρχίζει να ακούγεται και ένας πολύ σιγανός συριγμός από τον ανεμιστήρα του. Όταν σταμάτα το Prime εξαφανίζεται αμέσως. Γενικότερα από τάσεις πάει καλά καθώς τις κρατάει (βάσει του Abit Guru) σταθερά πάνω από τα 12v. Το ίδιο και στις υπόλοιπες γραμμές. Δυστυχώς όμως την δουλειά που ήθελα δεν μου την έκανε. Μπορεί να λένε οτι είναι από τα σχεδόν αθόρυβα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ. Και να πεις οτι τραβάει ζόρι με το φορτίο που του δίνω πάει στο καλό! Επίσης να επισημάνω ότι όλα τα λοιπά ανεμιστήρια δουλεύουν σε χαμηλές στροφές και δεν συμβάλουν στον θόρυβο που ακούω!

Επίσης να ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω φορτώσει την μια δωδεκάρα του με 2 DVD drives και όλα τα ανεμιστήρα μου συν κάτι λάμπες νέον (δηλ. 5χ120 και 2χ80 φουρφούρια + 2 λάμπες νέον). Νομίζετε οτι η συγκεκριμένη γραμμή μπορεί να "υπερφορτώνεται"? Δυστυχώς το μέγεθος του τροφοδοτικού ειναι τέτοιο που στην θήκη στην οροφή του Stacker χωράει με το ζόρι και δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω αλλο απο τα modular καλώδια που έχει.

Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν σε πρόλαβα αλλά θα το πω ίσως για κάποιον άλλο που ενδιαφέρετε και για μελλοντικές αγορές από τα μέλη...

Επειδή και εγώ ψαχνόμουν για psu πήρα το Olympia 650 από το πλάισιο στα 125 ευρώ...

Εκτός του ότι έχει μία και μόνο 12άρα στα 54 αληθινά αμπέρ, και ό jonnys ο guru το έχει βγάλει απ' τα καλύτερα της αγοράς με μόνο 20Mv riple όταν επώνυμα και πανάκριβα psu όπως τα enermax τα 850άρια φτάνουν τα 100Mv, είναι και πραγματικά αθόρυβο!!!

Πρέπει να βάλεις το αυτί σου πάνω στον ανεμηστήρα του για να το ακούσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ποτέ δεν ήμουν φαν της ησυχίας. Αλλά από τα αναγνώσματά μου έχω καταλήξει ότι αθόρυβο τροφοδοτικό είναι το etasis και το bequiet. Όλα τα άλλα είναι κάπου ενδιάμεσα

Link to comment
Share on other sites

@Dark22

Δεν ειναι θέμα προβλήματος του τροφοδοτικού.Απλα κανει θόρυβο, όπως όλα!

Update: Αποσύνδεσα απο το ρεύμα όλα τα φουρφούρια και εν συνεχεια σταμάτησα με το χέρι και τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού! Λοιπόν τελικα ενοχοποίησα άδικα το Zalman. O ανεμιστήρας γυρίζει τοσο αργα που αφου έβγαλα το δαχτυλο μου με το ζόρι άρχισε να ξαναγυρίζει. Το τροφοδοτικο ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αθόρυβο τελικα. Την "ζημιά" την έκανε ο 80άρης στην οροφη του στακερ καθώς και οι 2 απο τους 4 ανεμιστήρες του ψυγείου. Και οι 3 αφαιρέθηκαν. Οι θερμοκρασίες στην cpu ανέβηκαν μονο 2-3 βαθμους. Αξίζει για την ησυχία που έχω τώρα! Όταν δουλεύει ο σκληρός μονο αυτος ακούγεται! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΣΥΧΙΑ!:109:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.