Jump to content



Ειναι καλός ο Core 2 Quad 9550?


partsa

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Με όλα αυτά τα παιχνίδια που ετοιμαζονται να βγουν (STALKER, Crysis κτλ) και δεδομένο το οτι πρόσφατα έκανα αναβάθμιση σε Mobo, μνήμες, VGA λέω οτι είναι ώρα να 'χτυπήσω' και έναν επεξεργαστή. Θέλω να ρωτήσω τα εξής. O Core 2 Quad 9550 είναι καλή επιλογή? Σε σχέση με το 'γέρικο' Ε6400 θα δω διαφορά στα frames? Και τέλος αν ξέρει κάποιος ποση θερμοκρασία πιάνει γενικα, δηλαδή είναι πιο κρύος απο τον 6400?

Link to comment
Share on other sites

Διαφορα δεν νομιζω να δεις, τα Mhz πρεπει να παιζουν ρολο στα παιχνιδια εκτος και αν clockaρεις...

Τωρα αν αξιζει η αναβαθμιση... πιστευω πως ναι, ο 9550 ειναι απο τις καλυτερες λυσεις αυτη τη στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα και γω βλεπω οτι ο 9550 ειναι οτι καλυτερο σημερα δεν συμφωνω ν αλλαξεις καρτες γραφικων ξεκινα με Cpu σε 3-4 μηνες DDR3 και σε 6+ μηνες βλεπουμε για καρτες γραφικων!!!

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και είναι καλός ο 9550 αλλά δε βλέπω λόγο να αναβαθμιστείς.

Και γενικά δε βλέπω γιατί να αλλάξεις κάτι στο σύστημά σου. Δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα με frames σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Αν θες οπωσδήποτε να το πειράξεις, τότε βάλε άλλα 2GB RAM και προσπάθησε να κλοκάρεις κι άλλο τον 6400.

Link to comment
Share on other sites

Με το clockαρισμα δεν ξερω τι παιζει. Μαλλον τα χει φτυσει ο επεξεργαστης.Τον είχα στα 3,2 τοσο καιρο χωρις προβλημα και τωρα πια δεν ανεβαίνει ρουπι. Ζεσταίνεται τρελα, με υδρόψυξη και είναι 53 βαθμους idle. Για αυτό λεώ αν ξέρει κανεις ποσους βαθμους πιανει ο 9550. Καλά για αλλαγή καρτών δε το συζητάω. Πριν 15-20 μέρες έβαλα και σε αυτές υδρόψυξη. Για κανα-δυο χρόνια δεν θα τις αγγίξω..

Link to comment
Share on other sites

Κάτι πρέπει να έχεις κάνει λάθος φίλε μου.Μήπως έχεις διαρροή?Μήπως θέλει καθάρισμα το νερό?Είναι υπερβολή τόσοι βαθμοί νομίζω..

Δεν υπάρχει περίπτωση λάθους φίλε deadlock7. Το ψάχνω πολύ καιρό. Έχω βάλει άλλη πάστα (ceramique) έχω βάλει και βγάλει το block άπειρες φορές, νερά άλλαξα αλλά τα ίδια. Στο ψυγείο έβαλα 6 ανεμιστήρες μήπως και γίνει τίποτα αλλά τζίφος. Οπότε σκέφτομαι οτι φταίει ο επεξεργαστής.. Ελπίζω ο 9550 να είναι ok με τη θερμοκρασία

Ακόμα και στο προηγουμενο Mobo (Gigabyte 965P DQ6) το ίδιο γινοτανε με τη θερμοκρασία

Link to comment
Share on other sites

Έχεις υπόψη σου πόσο πολύ έχεις αυξήσει τα "watt που τρώει" o cpu σου μετά το overclock? Αν δεν κάνω λάθος ο E6400 default στα 2,13Ghz είναι στα 65Watt, και αν τον πας στα 3,2Ghz με ρεύμα 1,4v τρώει περίπου 120W, και στο 1,5v 140W.

O C2Q 9550 νομίζω καταναλώνει 95W default.

Επίσης μήπως έχεις τοποθετήσει το ψυγείο μέσα στο κουτί και απελευθερώνεται εκεί μέσα όλη η θερμότητα, και εγκλοβίζεται κατόπιν?

προσθήκη:

χμμμ, τώρα το πρόσεξα...

2 x ATI 3870x2 crossfire με waterblock, επιβαρρύνουν όλο το σύστημα της υδροψηξης.

ξανασκέψου είναι λογικές τέτοιες θερμοκρασίες

Link to comment
Share on other sites

Το ψυγειο μέσα στο κουτι ειναι αλλά και έξω οταν το είχα, πάνω κάτω τα ίδια ήτανε. Και πριν βάλω τα μπλοκ στις κάρτες την ίδια θερμοκρασία είχε. Η αντλία είναι η Laing D5 (1500 l\h), και λάστιχα Tygon οπότε δεν πιστεύω οτι επιβαρύνεται το σύστημα της υδρόψυξης

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.