Jump to content



Οι παλιοί σκληροί δίσκοι στόχος για την υποκλοπή δεδομένων


tacticalcube138

Recommended Posts

Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί από τον σκληρό δίσκο μπορούν να ανακτηθούν από χάκερ και κυβερνοεγκληματίες όταν ο υπολογιστής πεταχτεί ή πουληθεί, προειδοποιεί μεγάλο βρετανικό περιοδικό. Προτρέπει μάλιστα τους χρήστες να καταστρέφουν τους παλιούς σκληρούς δίσκους με σφυρί.

Το περιοδικό Which? Computing εξέτασε οκτώ υπολογιστές που αγόρασε στο eBay και κατάφερε να ανακτήσει 22.000 «διαγραμμένα» αρχεία.

Τα αρχεία που απορρίπτονται στον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή στην πραγματικότητα δεν διαγράφονται -απλώς γίνονται απρόσιτα στο λειτουργικό σύστημα. Δωρεάν λογισμικό που διατίθεται στο Διαδίκτυο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτησή τους.

Υπάρχουν πάντως και προγράμματα που αναλαμβάνουν την οριστική διαγραφή των αρχείων, οπότε το σφυρί είναι μάλλον ακραία λύση για τους περισσότερους χρήστες. Η λειτουργία ανασυγκρότησης δίσκου (defragmentation) και το φορμάρισμα του δίσκου είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικές τακτικές διαγραφής.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή πριν κανείς απαλλαγεί από τον παλιό του υπολογιστή. Σύμφωνα τουλάχιστον με το BBC, εγκληματίες του κυβερνοχώρου αγοράζουν παλιά μηχανήματα ή τα ανασύρουν από τα σκουπίδια με την ελπίδα να ανακαλύψουν ξεχασμένους κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Ακόμα και αν ο δίσκος καταστραφεί, οι εγκληματίες μπορούν θεωρητικά να ανακτήσουν μέρος των δεδομένων από τους σπασμένους μαγνητικούς δίσκους. Πάντως η ανάκτηση των δεδομένων σε αυτή την περίπτωση απαιτεί προηγμένες τεχνικές και κοστίζει ακριβά.

«Μπορείς να αγοράσεις έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας από κλέφτες πιστωτικών καρτών στο Διαδίκτυο για περίπου δέκα λίρες [11,2 ευρώ]» δήλωσε ο Ρούπερτ Γκούντουινς του δικτυακού τόπου ZDNet. «Οπότε κανείς δεν πρόκειται να ξοδέψει πάνω από δέκα λίρες για να υποκλέψει τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας από τον σκληρό δίσκο» διαβεβαίωσε.

Για την πλειονότητα των χρηστών, είπε, η χρήση ειδικού λογισμικού διαγραφής είναι επαρκές μέτρο προστασίας.

in.gr

Link to comment
Share on other sites

Καλό άρθρο πάντως, για τον πολύ κόσμο που και αποθηκεύει στο σκληρό του σημαντικά πράγματα και έχει και την εντύπωση ότι με ένα delete καθάρισε.

Όποιος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο πάντως πολύ απλά δεν πουλάει τους δίσκους του σε τρίτους.

Link to comment
Share on other sites

Nαι για αυτό υπάρχουν ειδικά εργαλεία που κάνουν erase στο σκληρό δίσκο για να μην μπορούν να ανακτηθούν

Το In ανακαλύψε τον τροχό :p

Μπορεις να αναφερεις καποιο να μαθαινουμε κι εμεις?

Link to comment
Share on other sites

εγω χρησιμοποιώ ενα προγραμμα που όταν θές να σβήσεις ενα ευαίσθητο δεδομένο το σβήνει κ γράφει raw data απο πάνω του και τα σβήνει εκ νέου έτσι στην ανάκτηση σου βγάζει το χάος

Link to comment
Share on other sites

Nαι για αυτό υπάρχουν ειδικά εργαλεία που κάνουν erase στο σκληρό δίσκο για να μην μπορούν να ανακτηθούν

Το In ανακαλύψε τον τροχό :p

Μα το αναφέρει στο τέλος.

Μπορεις να αναφερεις καποιο να μαθαινουμε κι εμεις?

http://www.snapfiles.com/get/eraser.html

Link to comment
Share on other sites

χεεχεχεχ ακριβώς αυτό έχω!!!!!

δοκιμασμένο....

επίσης έχει μια επιλο΄γη να δημιουργήσεις Nuke Disk

τι είναι αυτό...

λοιπον αυτο αμα είσαι κανενας βουλευτής και βαριέσαι να κουβαλάς τα αρχεία σου...το τρέχεις στο δίσκο του Pc και δν μενει ΤΠΤ

Link to comment
Share on other sites

Για μισό βρε παιδιά!! Δηλαδή τα πιάσαμε τα λεφτά μας!!!

Όχι ότι περιμένω στην Ελλάδα να την πάθω από ρακοσυλλεκτοχάκερ αλλά κι ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ;;;;

Εγω δηλαδή ο απλός ο πολίτης που ζητώ να πάω για ανακύκλωση τον πάλιο μου τον υπολογιστή(έχω ακούσει είτε για Πλαίσιο είτε για Μοναστηράκι μεριά) θα την πάθω από τον "φιλικό" μου τεχνικό;;;;

Ε δεν το κουνώ από επαέ αν δεν μου κάτσει το defragment!!!

Άμα καταφέρω να "κάψω" τον σκληρό μου, υπάρχει ακόμα αυτός ο φόβος;;;;

Link to comment
Share on other sites

Η λειτουργία ανασυγκρότησης δίσκου (defragmentation) και το φορμάρισμα του δίσκου είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικές τακτικές διαγραφής.

in.gr

Απαράδεκτο για να μείνει ασχολίαστο...

Η ανασυγκρότηση ενδέχεται να καταστρέψει αρχεία που έχουν ήδη διαγραφεί οριστικά - τα αρχεία που έχουν μεταφερθεί στον κάδο, όπως και τα υπάρχοντα κατά την ανασυγκρότηση αρχεία μένουν φυσικά άθικτα ενώ το φορμάρισμα του δίσκου δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

για την ανασυγκρότηση δν νομίζω ότι έχεις δίκιο...γιατι?

γιατι οταν σβήνεις data αφήνεις ελεύθερο χώρο τν ο οποίο η ανασυγκρότηση θα τον καλύψει άρα δν γίνεται να κάνεις επαναφορά αυτού που είχε σβηστεί απο κάτω

πάντα γνώμη μου :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.