Jump to content



bench score ok?


vagos2221416003330

Recommended Posts

παιδιά πήρα μια 4870x2 sapphire 2gb ram gddr5 ect.... το θέμα είναι ότι: κάτι δεν πάει καλά...έβαλα τους 8,12 από το site της ati... από την ώρα που πατάω το κουμπί και ανοίγει το pc ακουμπάω απο την πάνω πλευρά της κάρτας πίσω από τον ένα gpu και είναι αρκετά ζεστός ενώ ο άλλος είναι παγάκι... ανοίγω cpu-z και μου λέει ότι έχω 1gb ram αντί για 2 που θα έπρενε να λέει κανονικά...+ 800shaders αντί για 1600... και 265bit αντί 512... σαν να βλέπει δλδ τα μισά... είναι normal αυτό?? ακόμα, ενώ λέει τα σωστά ρολόγια μπροστά 750-900 μετά όταν πατάω sensors λέει gpu core clock = 507mhz..........memory clock 500mhz.... μετά έχω 62-67 βαθμούς σε idle με το fan στο 40-45%..

bku.pngshyb5ydnypaeknumyzwl_thumb.jpg61n7fhrkjj87ea2aqeo1_thumb.jpg

ΥΓ*** κάτω έχει επιλογή κάρτας και όταν την πατάω μου έχει άλλη μια 4870χ2..(στο pc έχω μόνο μία 4870χ2..) η οποία έχει τους ίδιους χρονισμούς 500core -500mem αλλά αυτή είναι 40-45βαθμούς σε idle...

και η μία σε ati tool => scan for artifacts έχει 99% τον ένα gpu και τον άλλο 3-8%..και θερμοκρασίες 78 και 43 ο άλλος...

Πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση στην rampage για το crossfire όπως στις nvidia mobo για το sli???

Link to comment
Share on other sites

έβαλα το ati tool και ενώ το πάτησα να ανοίξει ανοίγει σαν διεργασία..ο ένας πυρίνας χτυπάει 100αρια...ο άλλος κάθετε..και η εφαρμογή δεν ανοίγει.... και άμα τελικά ανοίξει δεν διαβάζει τα ρολόγια της κάρτα...

παιδιά help σας παρακαλώ .....

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι ότι πήγα να τρέξω 3dmark 06 αλλά έκανε ότι και το ati tool άνοιξε σαν διεργασία... έτρωγε 25-35% από το cpu και άλλα 70-80από την κάρτα και δεν άνοιξε κανονικά στην αρχική οθόνη για να πατήσω να τρέξει..

Link to comment
Share on other sites

Το gpu-z σου αναφέρει τα features του κάθε core ξεχωριστά οπότε μην ανυσηχείς.Για να δεις τα features του δεύτερου core απλά επίλεξε τον απο το ταμπελάκι κάτω αριστερά.

Εγώ σαν κάτοχος της ίδιας κάρτας ένα έχω να σου πω.Η κάρτα ΔΕΝ δουλέυει σε XP ότι και να κάνεις.Έχω φάει μέρες-ώρες και format αλλά πάντα υπολειτουργούσε.Με το που έβαλα vista 64 η κάρτα απλά απογειώθηκε.

mellodos added 17 Minutes and 2 Seconds later...

Αυτό που παρατήρησα και μου κάνει εντύπωση έιναι ότι η δική σου φοράει όπως φαίνεται παλαιότερο bios και δεν φάινεται το Sapphire στο πεδίο "Subvendor" όπως φαίνεται στην δικιά μου :

gpuzkw6.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

σήμερα έκανα 4 format....πέρασα xp64bit..μετά vista 32bit.....μετά vista64bit και μετα ξανά xp32bit....το ίδιο παντού ο 2ος πυρίνας δεν λέει να Loadαρει....

ναι όντως...το θέμα είναι πως ούτε το ati tool ούτε το 3dmark ανοίγει..για κάποιο λόγο σταματάνε να ανταποκρίνονται...και τρώνε το 98% του ενός πυρίνα της κάρτας ( ο άλλος κάθεται..)υπάρχει κάτι που κάνεις και αρχίζει να δουλεύει ο 2ος πυρίνας???

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα σου έγώ το αντιμετώπιζα στα XP ,δηλαδή η κάρτα έπαιζε crossfire όποτε της κάπνιζε.

Τα φαινόμενα των χαμηλών χρονισμών (507-500) στο desktop και της πάντα χαμηλότερης θερμοκρασίας του ενός πυρήνα είναι απόλυτα φυσιολογικά ,το πρώτο για λόγους οικονομίας και το δεύτερο επείδή ο ένας πυρήνας ψύχεται πάντα κάλύτερα.

Ουτε σε εμένα παίζει το atitool με την Χ2.

Αν μπορείς τρέχα κανένα bench crysis σε vista αν είναι δυνατόν να δουμε αν τρέχει ο 2ος core.Μπορείς να δείς αν ενεργοποιέιται το crossfire με αυτήν την επιλογή στο tray :

trayox0.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

το ενεργοποίησα αυτό που είπες...τώρα έβαλα ξανα xp στο pc γιατί δεν είδα πουθενά διαφορά...

αλλά βλέπω στο catalyst ότι γράφει primary adapter και μου λέει τα specs... και μετά γράφει disabled adapter...και λέει τα specs πάλι (όταν λέω specs εννοώ 800shaders,1gb ram κτλπ δλδ σαν μία απλή 4870...φαντάζομαι αυτ΄είναι το φυσιολογικό..)

Υπάρχει καμία ρύθμιση που πρέπει να κάνω στη mobo για να είναι οn το crossfire???όπως ήταν παλιά στα mobo της nvidia για το sli???Η κάρτα λογικά είναι οκ γιατί πάτησα auto tune στον πυρίνα που κάθεται πάντα και μέτραγα ότι χτύπαγε 50-60% καθώς τέσταρε τα ρολόγια του.... άρα ο 2ος πυρίνας δεν είναι καμμένος απλά για κάποιο λόγο που ελπίζω να με βοηθήσεται να ανακαλύψω δεν δουλεύει καλά.....παιδιά έχω ψιλο-φρικάρει και θέλω help!!!

Link to comment
Share on other sites

Στα ΧΡ πάντα το έναν adpter τον δείχνει disabled για κάποιο λόγο.Στα vista τον δείχνει linked για αυτό και δουλεύουν καλύτερα οι drivers.Τα specs μια χαρά στα δείχνει ο ccp.Αλλά επιμένω πως επιδόσεις δεν θα δεις στα ΧΡ.... :085:

Link to comment
Share on other sites

βρε αυτό το ξέρω..ποιος τι ......τις επιδώσεις τώρα???Εδώ λέμε κάτι έχει κλατάρει...δεν ανοίγει 3dmark...πάει να ανοίξει και ο ένας gpu 100αρίζει ενώ ο άλλος κοιμάται...

Link to comment
Share on other sites

Στα παιχνίδια πια είναι η συμπεριφορά της κάρτας; 3d mark δεν έχω βάλει ποτέ.Τι frames βγάζεις πχ στο crysis; Δοκίμασε και με τους drivers του installation cd. Εν ολίγης αν σε vista με crysis έχεις τις μισές επιδόσεις , τότε σίγουρα έχεις πρόβλημα κάπου.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν έχω νέα...έβαλα vista ultimate 64bit.... τώρα έχω ένα θέμα...έχω κάνει raid-0 τους 2 seagate 500gb Που είχα και βλέπω το λαμπάκι του σκληρού σε άκυρες φάσεις που δεν κάνω τίποτα στο pc να αναβο/νει πολλές φορές και πολύ γρήγορα...όταν γίνεται αυτό και κουνάω το ποντίκι βλέπω τον κέρσορα και κολλάει σε κάποιες φάσεις για λίγο....Αργότερα είδα και το άλλο...όταν το DVD-RW έχει cd-dvd μέσα το διαβάζει σε full speed και ότι και να κάνω το ακούω που το περιστρέφει....Όταν πατάω να βγεί έξω το drive για να βάλω ένα cd ή να βγάλω ένα cd τότε ανοίγει και με το που φτάσει στο τέρμα κλείνει αμέσως..(για να αλλάξεις cd πρέπει να είσαι ταχυδακ/ος ή να το κρατάς με το χέρι ανοιχτό που δεν το θεωρώ ότι καλύτερο...)Ακούω τι μπορεί να φτάει και πως το φτιάχνουμε....??(στα xp δεν είχα τέτοιο θέμα τώρα στα vista μου το κάνει...)

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν το έχω λύσει απλά μου είπαν για vista και κάθομαι και βάζω vista.....και τα 2 πρώτα πράμματα που είδα ήταν αυτά....ακόμα έχω θέμα με την vga απλά δεν βλέπω και πολύ help...και είμαι +2 ακόμα προβλήματα....

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν δοκιμάζεις κανένα παλιότερο driver από τον 8.12. Τα bugs στους catalyst γενικά είναι αμέτρητα.......

Δεν νομίζω να απαιτείται να έχεις vista για να παίξει η κάρτα. Και CF και SLI παίζουν μια χαρά σε XP, με vista άντε να έχει (εάν έχει) καμιά μικρή βελτίωση. Άσε τα 3dmark, βάλε κανα game να δοκιμάσεις. Επίσης, η διαφορά στα ρολόγια, πρέπει προφανώς να οφείλεται ότι o 1νας πυρήνας δουλεύει σε 2D ρολόγια και ο άλλος σε 3D. Κάπου διάβασα για bug των 8.12, που σε κάποιους δεν επαναφέρει τα ρολόγια σε 2D mode αν τρέξεις πρώτα 3D.

Όσο για τη 1 κάρτα που σου δείχνουν τα προγράμματα, είναι φυσιολογικό όπως σου είπαν και τα παιδιά. Το artifact scanner του ati tool, δεν υποστηρίζει CF. Δουλεύει μόνο τον 1 πυρήνα, για αυτό και η 1 gpu έχει υψηλότερες θερμοκρασίες. Δοκίμασε το ati tray tools, Που έχει καλύτερη υποστήριξη σε 4ΧΧΧ κάρτες.

Link to comment
Share on other sites

λοοπόν το θέμα με το σκληρό και το dvd-rw είναι σχετικό με το raid-o....χάλασα το raid και τώρα είναι οκ..Τώρα για την κάρτα έχω να πω ότι:τρέχω το 3dmark vantage...τελειώνει όλα τα test..και τέλος μου βγάζει cpu score 9852 και gpu score 0 ..... και λέει στο κεντρικό 3dmark score P0....

Είχα ανοιχτό το gpu-z με καταγραφή και όλα καλα... και οι 2 gpu είχαν μεγάλα loadαρίσματα 88-98% και τα ρολόγια από 507-500 πήγαν μόνα τους 750-900...οπότε φαντάζομαι καλά μέχρι εδώ..Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έβγαλε gpu score 0???.....

Link to comment
Share on other sites

παιδιά είχα ένα πρόβλημα με μια 4870χ2.. τώρα έτρεξα το 3dmark vantage και έβγαλα score 13.000 στο γενικό γράφει από κάτω gpu score 13.573.

Όλα τα έχω σε default κατάσταση..δεν έχει γίνει o/c πουθενά και οι ram ακόμα παίζουν 800mhz...

είναι όκ αυτό το score για την 4870χ2???εσείς τι βγάζετε???Plz helpm me!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.