Jump to content



Νεο PC - Προβλημα


Axl D. Mtt

Recommended Posts

Λοιπον, συνδεσα το καινουργιο PC from scratch που λενε, ολα δειχνουν να ειναι ενταξει, το PC ανοιγει, βλεπω το σημα της MoBo. Φυσικα οι σκληροι δισκοι ειναι αδειοι επομενως πρεπει να εγκαταστισω τα Windows. Μπαινω στα Bios. Στο boot device τα bios "βλεπουν" 3 πραγματα:

- WD500GB (τον σκληρο δλδ)

- ATAPI CD-ROM (υποψιν εχω ενα DVD-RW, ειναι φυσιολογικο να λεει ATAPI CD-ROM?)

- Removable Device

To DVD των Windows ειναι μεσα στο DVD ROM. Παρολα αυτα οποια συσκευη κι αν επιλεξω για πρωτη, μου λεει:

"Reboot and select proper boot device

or insert boot media in selected boot device and press a key"

Καμμια ιδεα?? Οπως καταλαβαινετε εχω το καιρουργιο PC και καθομαι και το κοιταζω... :(

Ευχαριστω εκ των προτερων! :D

Link to comment
Share on other sites

Μηπως εχεις συνδεση τον δισκο και το dvd σε θεση sata της M/b που ειναι για slave συσκευες και οχι για master???

Βλεποντας την MoBo και μεσα απο το κουτι και απο το Manual, εχει 5 θεσεις sata αλλα δεν προσδιοριζει αν ειναι master η slave. Και ειχα την εντυπωση πως μονο τα IDE εχουν master και slave. Τι αλλο μπορει να φταιει?

Ναι το DVD ειναι bootable, δοκιμασα και των Windows και των openSUSE, δεν μπορει και τα 2 να εχουν προβλημα... :)

Βοηθεια, please... :(

Ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω PC κομματι-κομματι οποτε μπορει να εχω κανει καποιο χαζο λαθος. Αν μου τονισετε τα προφανη ισως βρω το προβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει master slave σε σατα.

Νομιζω στην περιπτωση σου δεν χρειαζεται καν να επιλεξεις device priority.Εφοσον δεν εχει να διαβασει τιποτα απο τον δισκο παει στο cd αυτοματα.

Δουλευει κανονικα το dvd που εχεις?

Link to comment
Share on other sites

Στα sata δεν τιθεται θεμα master slave.Οπου κ να το βαλεις δουλευει.Δε ξερω γιατι στις οδηγιες της μητρικης σου το λεει αυτο παντως στα σατα δε συνδεεις 2 δισκους με ενα καλωδιο......Αρα που κολλαει το master κ το slave?

Link to comment
Share on other sites

Και σε μενα μια φορα που ειχα λυσει τον υπολογιστη, οταν πηγα να τον φτιαξω παλι, συνδεσα δυο DVD και τρεις σκληρους και το ενα DVD δεν δουλευε.

Επρεπε να το αλλαξω σε μια θυρα που ειχα σκληρο για να παιξει.

Οι σκληροι δισκοι επαιζαν παντου.

Link to comment
Share on other sites

Lunatic και ομως μολις το δοκιμασα να βαλω τον boot δισκο σε θυρα που την δινει μονο για data devise Και δεν bootarei...Μου ειχε κανει και εμενα εντυπωση οταν το ειδα...Γιατι στην αρχη την ειχα πατησει..Αλλα το αναφερουν πολλες M/B toylaxiston τις asus.Στην γιγαβυτε που πηρα τωρα εχ58 ud5 δεν αναφερει τιποτα τετοιο...

Το προβλημα παντως αυτο διαβασα λιγο χτες στο νετ απο ξενα forum οι περισσοτεροι ανεφεραν οτι ειναι κατι στις ρυθμισεις απο Bios..Σε σχεση με RAID...Και φιλος μου που του ειχαν συναρμολογηση pc απο το πλαισιο χωρις ομως να του κανουν εγκατασταση λογισμικου ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα.τους το πηγε πισω και του ειπαν οτι αλλαξανε καποιες ρυθμισεις στο BIOs αλλα δεν ξερω τι..Δεν του ειπαν..

Link to comment
Share on other sites

Bρε παιδια για ποια μητρικη μιλαμε, την GA-EX58-UD5 που αναφερεις στο τελευταιο post η την Crosshair III Formula που εχει στην υπογραφη του το παλικαρι στο πρωτο post?

Πες μας για να κατεβασουμε το manual να βρουμε ακρη, ισως εχει απο default τις Sata σε ΑΗCI mode και να χρειαζεται να τις βαλεις σε IDE mode.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Μπες στο bios και under Main>Storage Configuration>OnChip Sata Type και δες σε τι mode ειναι, ΙDE η AHCI.

Aν ειναι σε IDE mode βαλτο σε AHCI και δοκιμασε αν bootαρει απο το DVD και αντιστροφα.Aν τα καταφερεις και bootρεις απο το DVD σε AHCI mode, για να φορτωσεις ΧΡ θα χρειαστεις τους Raid drivers απο το CD της μητρικης, αν βαζεις Vista δεν χρειαζεσαι drivers.

Aν δεν τα καταφερεις με κανεναν τροπο, παρε ενα IDE DVD-rom.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.