Jump to content



2x1Gb + 2x2Gb = dual channel ?


squid

Recommended Posts

Μπορουμε να βαλουμε 2 δυαρια Dimm και 2 μονά σε 4 τεσσερα slot (DDR2,DDR3) και να εξακολουθουμε να εχουμε ενεργο Dual channel ?

Προφανώς αναφέρεσαι σε κάποιο μοντέλο μητρικής το οποίο ενσωματώνει και τους δύο τύπους μνήμης.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο κατασκευαστής αναγράφει ξεκάθαρα στο manual ... ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τον ένα από τους δύο τύπους μνήμης και όχι και τους δύο ταυτόχρονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Θα βάλεις τις προδιαγραφές για τις πιο αργές μνήμες.

Επειδή θα έχεις τέσσερις μνήμες, θα χρειαστεί να ανεβάσεις το tFRC. Όσο περισσότερες μνήμες βάζουμε, όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα κάθε κομματιού και όσο πιο αταίριαστες είναι οι μνήμες μεταξύ τους τόσο αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε ασταθές σύστημα. Που σημαίνει λιγότερος υπερχρονισμός ή χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας και timing των μνημών, κάτω από τις προδιαγραφές τους για επίτευξη της σταθερότητας.

Link to comment
Share on other sites

τα timings ναι καπου βρισκεται μια μεση κατασταση, με τα βολτ προβληματιζομαι, αν το ενα σετ ειναι μαμα 1.5 και το αλλο 2.0 (στα ιδια μαμα MHZ) το βλεπω μαλλον να εχει σημαντικες πιθανοτητες να μην μπορεσουν να δουλεψουν μαζι ? (πχ στα 1.8v)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eπι το εργον και πως εχει η κατασταση:

Στο συστημα της υπογραφης προσπαθω να προσθεσω 2x1gb ocZ 1066 και να τα κανω και τα 4 να δουλεψουν τουλαχιστον στα 800mhz (η axeram ειναι SPD προδιαγραφων 800Mhz 4-4-4-12 1.85v , η οcz 1066 5-5-5-15 2.10v, 667 5-5-5-15 1.8v)

Ξεκιναω με την OcZ. Δουλευουν σαν 800 αλλα μεχρι στιγμης μονο εαν αφησω τα timings στο bios στο auto "by SPD" . Δοκιμασα volt 1.9-2.0 και δουλεουν αλλα μονο με "by spd" timings settings.

Koιταω απο memset και cpuz τα τρεχοντα Timings, τα σημειωνω, βαζω τα ιδια απο το bios (oσα δηλαδη δινει το bios) και δεν μπουταρει το pc. (?)

Το να σεταρω Manually τα timings ειναι απαραιτητη προυποθεση φανταζομαι για να κανω και τα 4 να δουλεψουν μαζι. Δειχνει δηλαδη οτι καποιο manual timing ειναι πολυ λαθος, ενω τα εχω παρει απο τις τιμες που μου δινουν memset και cpu-z oταν το pc δουλευει με τα bios timings settings στο auto "by spd"

στο screenshot φαινονται οι επιλογες timings του board

.

Link to comment
Share on other sites

Thanks.

Πρωτου διαβασω το post σου, προσπαθωντας να τις κανω να δουλεψουν μαζι στα 800, αυτο που καταφερα μετα απο πολυ προσπαθεια ειναι να κανω και τα δυο ζευγαρια να δουλευουν με τα παρακατω κοινα timmings αλλα χωριστα μονο ...

5 CL

5 tRCD

5 tRP

18 tRAS

46 tRFC (ειδα στο memset (auto timings by SPD) oτι εγραφε tRFC 42 στις ΟCZ ... και προσθεσα λιγο ακομη μπας και ...

14 tWR

12 tWTR

12 tRRD

12 tRTP

2.10v

- το "by SPD" δεν θα "μπερδευτει" αφου θα διαβαζει τιμες απο δυο διαφορετικα SPD?

-λες να εχω περισσοτερες πιθανοτητες στα 1066 απο τα 800 ?

(αυτες ειναι οι οcz http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-Ddr2-2Gb-Kit-1066-Platinum-Sli-2N10662GK.htm )

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω σε Asus P35 μητρικη τις 2x1GB 800αρες AXE ram και 2x1GB Crucial 1066 μονο με by SPD παιζoυνε και βαζουνε τo SPD απο τα Crucial 5-5-5-18 που εχει για τα 800ΜHz ειτε οταν τις εχω στα 800 ειτε στα 1066 απλα στα 1066 βαζω 2.05V.To SPD των ΑΧΕ RAM στα 800 ειναι 4-4-4-12 και τα δυο ζευγαρια απο μονα τους τρεχουν ανετα στα 1066 με 4-4-4-12 αλλα με manual ποτε δεν καταφερα να κανω τη μητρικη να ποσταρει ακομα και στα 800.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον το δοκιμασα και αυτο τζιφος. γενικως σε παρα πολλα διαφορετικα Settings παιζουν αλλα μονες τους, ειτε μονο οcz Θα ειναι ειτε μονο axeram ...

ειπα να κανω δοκιμες με ενα και ενα dimm, ενα οcz και ενα axeram, σε single channel φυσικα, δε δουλευουν με τιποτα μαζι τα δυο. Οτι ρυθμισεις και να δοκιμασα δουλευανε μονα τους αλλα οχι μαζι ...

καμμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.