Jump to content



ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΜΕΣΩ Ε-SATA


chriac

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα θέλω την βοήθειά σας στο εξής:

Θέλω να μεταφέρω αρχεία 320 gb από έναν εξωτερικό σκληρό σε έναν άλλο εξωτερικό σκληρό μέσω θύρας e-sata.Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω με δεδομένο ότι στο PC υπάρχει μόνο μια θύρα e-sata;

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να συνδέσεις δύο e-sata δίσκους και έχεις μόνο μία e-sata θύρα θεωρώ ότι έχεις μόνο τρεις επιλογές.

- Αγορά e-sata bracket και τοποθέτηση αυτού σε μία εσωτερική sata για να αποκτήσεις δύο e-sata θήρες.

- Τον έναν από τους δύο να τους συνδέσεις με USB, αν υποθέσουμε ότι ο ένας τουλάχιστον εξωτερικός δίσκος διαθέτει και USB υποδοχή.

- Μια τελευταία λύση είναι να βγάλεις τον έναν δίσκο από την θήκη του και να τον συνδέσεις εσωτερικά σε μια sata υποδοχή. Πιθανόν να χάσεις την εγγύηση έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Όχι παιδιά δεν καταλάβατε θέλω απλά να μεταφέρω τα αρχεία από τον παλιό στον καινούριο με τον πιο γρήγορο τρόπο. Θα κρατήσω μόνο τον καινούριο σκληρό τον παλιό δεν τον χρειάζομαι.Αφού δηλαδή συνδέσω τους δύο σκληρούς για να κάνω την μεταφορά μετά θα κρατήσω μόνο τον καινούριο.

Link to comment
Share on other sites

Καλά καταλάβαμε. Όλους τους πιθανούς τρόπους για να κάνεις την δουλειά σου στους περιγράψαμε. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που δεν ξέρουμε ακριβώς τι μοντέλα εξωτερικών δίσκων έχεις δεν μπορούμε να σου πούμε τι μέθοδο να επιλέξεις. Εσύ αποφασίζεις.

1) Αν ας πούμε ο παλιός μπορεί να ανοιχθεί εύκολα και να αφαιρεθεί ο δίσκος από μέσα του, ο ποιο εύκολος τρόπος είναι να συνδέσεις εσωτερικά αυτόν και τον άλλον με e-sata.

2) Αν δεν ανοίγει ή δεν θέλεις να δοκιμάζεις τέτοιες ιστορίες, αγοράζεις το bracket και τους συνδέεις και τους δύο με e-sata.

3) Αν δεν θέλεις να αγοράζεις brackets και ιστορίες και υπάρχει πρόχειρη USB συνδέεις π.χ. τον παλιό με USB και τον νέο με e-sata ή το ανάποδο.

4) Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σου κάνει χρησιμοποιείς τον εσωτερικό δίσκο σαν ενδιάμεσο αποθηκευτικό χώρο, συνδέοντας αρχικά τον παλιό και μεταφέρεις τα δεδομένα σου στον εσωτερικό δίσκο σε ένα TEMP directory και στην συνέχεια τον νέο δίσκο για να τους μεταφέρεις τα αρχεία από το TEMP σε αυτόν.

Οι 1) και 2) είναι οι ποιο γρήγοροι τρόποι, μετά είναι ο 3) ενώ ο 4) είναι τουλάχιστον διπλή εργασία, μπορεί μάλιστα να είναι μεγάλη φασαρία αν δεν έχεις αρκετό χώρο ελεύθερο στον εσωτερικό δίσκο σου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τον ανέφερα αρχικά.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο δεν ανέφερα λεπτομέρειες , ο παλιός σκληρός είναι εσωτερικός σκληρός sata τον οποίο έχω μέσα σε θήκη icy-box με θύρα usb και e-sata για να τον κάνω εξωτερικό και ο καινούριος είναι o SEAGATE ST310005BWD1E2-RK BLACKARMOR WS 110 1TB με θύρα usb και e-sata .

Link to comment
Share on other sites

sakkattack όταν λες συνεδεσε τον εσωτερικα στο κουτι,εννοείς να τον συνδεσω σαν εσωτερικο στο motheboard και μετα να κανω τα υπολοιπα ;γιατι αυτο εχει μια σχετικη διαδικασια σορυ για την ασχετοσύνη μου παιδιά σας κουράζω

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί, το βγάζεις από το icy-box, το συνδέεις εσωτερικά όπως κάθε δίσκο (SATA + power) ανάβεις το PC, μπαίνεις στα win, συνδέεις τον e-sata και ξεκινάς αντιγραφές. Αν σου ζητήσουν restart τα win λόγω της εύρεσης του δίσκου που μόλις πρόσθεσες εσωτερικά (αυτού που έβγαλες από το icybox), κάνεις το restart και ξεκινάς αμέσως μετά τις αντιγραφές.

Υπάρχει απλά μια περίπτωση να χρειαστεί να αλλάξεις και την σειρά των δίσκων στο BIOS αν ο δίσκος που έβγαλες από το icybox εμφανιστεί ως πρώτος με αποτέλεσμα να μην μπαίνεις στα win (δεν είναι τίποτα αυτό).

Τώρα από την στιγμή που δηλώνεις άσχετος απλά μην το ψάχνεις. Σύνδεσε τον έναν δίσκο με την USB και τον άλλον με την e-sata, μπες στα win, βάλε να γίνει η αντιγραφή και πήγαινε για κανέναν καφέ. Μπορεί να πάρει 3 ώρες η διαδικασία αν είναι full ο παλιός δίσκος αλλά δεν θα χρειαστεί να κάνεις απολύτως τίποτα κατά την διάρκεια αυτής. Δεν είναι ανάγκη να κάτσεις να κοιτάς την μπάρα μέχρι να πάει στο 100% και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εξάλλου και με χρήση SATA υποδοχών την 1+ ώρα δεν την γλυτώνεις με 300GB data

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.