Jump to content



η nVidia έβγαλε retail κάρτες - 3dfx once again?


sakattack1442169065

Recommended Posts

http://www.hardocp.com/article/2010/10/05/nvidia_enters_retail_direct_sales_at_best_buy

και η 3dfx ετσι δεν ειχε παει να "σωθει" ?

αποφασιζοντας να πουλαει η ιδια τις καρτες της για μεγαλυτερα κερδη, και εμεινε μονη αναμεσα σε εχθρους και χωρις κανενα συμμαχο?

http://www.semiaccurate.com/2010/10/05/why-nvidia-killing-their-partners-branded-cards/

ο charlie λεει οτι η μονη εξηγηση ειναι οτι το κανουν για να κερδισουν χρονο και να πουλησουν τις μετοχες τους ο JHH και οι γυρω του, πριν καταλαβει ο πολυς ο κοσμος τι γινεται.

η BFG σταματησε να βγαζει καρτες,

η XFX εχει αρχισει να βγαζει και αλλα προιοντα,

μια evga εμεινε κι αυτη για ποσο ακομα?

για να δουμε.

Link to comment
Share on other sites

Έχει και μερικές υπερβολές μέσα στο άρθρο του ο Charlie, κλασικά. Το tegra 2 για παράδειγμα δεν είναι ψόφιο εμπορικά όπως το πρώτο. Υπάρχει κινητικότητα το τελευταίο δίμηνο. Ούτε κοιτάνε ο JHH και οι άλλοι να πουλήσουν τις μετοχές τους. Αν αύριο πέσει η μετοχή στα 5$ π.χ. και έρθει μια Intel, Oracle, Sony, Nintendo, Samsung, κάποιος και εξαγοράσει την NVidia δεν θα πληρώσει μόνο 5$ την μετοχή και όλα τα τωρινά μεγάλα κεφάλια της NVidia θα πάρουν ένα παχυλό bonus για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Είναι δεδομένο πάντως ότι μέχρι τα 28nm η Nvidia έχει πρόβλημα χοντρό. Ακόμα χειρότερα και που θα έρθουν τα 28nm δεν την σώζουν αυτομάτως διότι μαζί με αυτά θα έρθουν και οι Χ86 επεξεργαστές με τα ενσωματωμένα γραφικά. Για αυτό είχαν βγει πριν λίγο καιρό οι της Nvidia και φωνάζανε ότι το μέλλον είναι η ARM.

Link to comment
Share on other sites

προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κόσμος αρχίζει και γυρίζει σε ALL-IN-ONE λύσεις (όπως ήταν κάποτε οι κάρτες all-in-wonder της ATI) δηλαδή PC με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για μείωση του κόστους απόκτησης, όπως έχει γίνει με τις κάρτες της ήχου εδώ και πολλά χρόνια. Ποιος θα αγοράσει εξωτερική κάρτα ήχου, όταν τα ενσωματωμένα chipset βγάζουν πλέον πολύ καλό ήχο χωρίς «πολύ» θόρυβο, έχουν οπτικές εξόδους κτλ κτλ. Έτσι κι αλλιώς οι καινούργιες μητρικές έχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ πάνω τους για να καλύψουν τις ανάγκες ενός μεγάλου ποσοστού των χρηστών, ώστε να μη χρειάζεται η αγορά ξεχωριστού hardware. Το ίδιο νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται και με της κάρτες γραφικών.

Επίσης έχουν αλλάξει και οι συνήθειες του μέσου χρήστη. Τα online παιχνίδια (π.χ. FARMVILLE στο facebook) τρώνε πολλές από τις ώρες των απανταχού πιτσιρικάδων και δεν έχουν μεγάλη απαίτηση σε hardware!

Ελπίζω πάντως να μη γίνει από nVidia σε ΝοVideo.

Link to comment
Share on other sites

αυτο ακριβως το σκεπτικο αναπτυσει ο charlie στο αρθρο.

οι low end καρτες θα εξαφανιστουν απο τα cpu+gpu τσιπακια, ειδικα της AMD (μιας και της Intel δεν πολυλενε απο γραφικα)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.