Jump to content



SOS ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ


Necro

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

χθες μόλις έστησα σχεδον από το 0 το πρώτο μου μηχανημα με παλιά parts. Όλα κύλησαν ρολόι και σήμερα γράφω από αυτό. Είχα και μια μικρή εμπειρία από πριν.

Σήμερα πήρα καινούργια parts και έστησα πάλι σε παλιό case και PSU, νέο σχεδόν μηχανημα. Το πρόβλημα μου είναι οτι ΔΕΝ δίνει σημάδια ζωής. Τίποτα. Ανοιγω το τροφοδοτικό στο 1, και δεν βλέπω ούτε κάποιο λαμπάκι ούτε τίποτα. Ούτε ακούω κάν κάποιο σφύριγμα ή κάποιου είδους τάση που να υποδηλώνει οτι κινείται ρεύμα. Δοκίμασα και παλιό καλώδιο PSU για το ρεύμα, ΚΑΙ καινούργιο, αλλά τίποτα.

όταν εγκαθιστούσα το μήχανημα, είδα πως η μητρική as rock z77 είχε πάνω 8pin atx slot για το δεύτεροκαλώδιο ρεύματος στη μητρική. Εγώ είχα δει μέχρι τότε μόνο 4 pin. βρήκα το 4pin του PSU, το οποίο είχε άλλο ένα 4pin δίπλα του. Αυτα τα δύο, είχαν υποδοχή για να κολλήσουν μεταξύ τους, κάνοντας τα ένα μεγαλύτερο 8pin, το οποίο και έκανα και το συνέδεσα στη μητρική μια χαρά, ΑΝ και στο manual της έλεγε πως και με 4 pin δουλεύει.

Τι σημαινει η νέκρα?

ΥΓ: Το τροφοδοτικό μέχρι και την αποσυναρμολογηση του πρώτου υπλογιστή χθες, δούλευε τέλεια.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτό θεωρώ ρε συ. Υπάρχει περίπτωση να έβαλα λάθος κανα pwled HDD led κτλ και να δημιουργουν πρόβλημα τα jumperάκια στη λειτουργία της mobo? μα ούτε ένα φωτάκι??? Να αλλάξω θέση στις μνήμες μπας και? Ακόμα και να ειχε προβλημα η CPU, ΈΝΑ ΕΣΤΩ ΦΩΤΑΚΙ, καποιο ΜΠΙΠ δε θα κανε??

Να προξένησα ΕΓΩ προβλημα με στατικό ηλεκτρισμό κτλ, το θεωρώ αδιανόητο, έπιανα κάθε λιγο και λιγακι το case, γενικά πρόσεχα, μα πάνω από όλα, ούτε πήρα χαμπάρι κανα τσαφ, ούτε ηλεκτριστικα, και όπως και να έχει έκανα την ίδια δουλειά χθες, και πότε γενικά δεν έχω κάψει κάτι, πόσο μάλλον με την απλή επαφή!

καλά για αποστάτες κτλ δε το συζητώ καν, ακόμα και σχεδιαγραμμα με τις βίδες σε Α4 εκανα, τι να λέμε τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Το manual θα σου λέει αν έχει κάποιο λεντάκι που ανάβει μόλις πάρει ρεύμα. Και νομίζω ότι από την στιγμή που έχει cpu πάνω και τίποτα άλλο να μην του βάλεις πάνω (gpu,ram καλώδια) και πάλι θα πρέπει - αν η μητρική διαθέτει - το λεντάκι που δείχνει ότι παίρνει ρεύμα να ανάψει.

Link to comment
Share on other sites

http://www.asrock.com/mb/memory.asp?Model=Z77%20Pro3 σε αυτή τη λίστα δε μπορώ να βρω τις μνήμες, crucial ballistix elite που πήρα. Στην ίδια λίστα επίσης αναφέρει πως είναι καλύτερο να ξεκινήσει η λειτουργία της mobo με τις μνήμες στα σλοτς A2/B2 ενώ εγω τα έχω τοποθετήσει στα Α1/Β1. Γενικά διάβασα στο νετ πως μερικές μομπο έχουν κολλήματα με τα σλοτάκια αυτά. Αύριο θα κάνω καμιά δοκιμή. Φωτάκι δεν ανάβει πουθενά όσο καινα έψαξα.

Πάντως υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τίποτα η μομπο αν δεν έχει πάτησει η cpu σωστά πάνω? Ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι την έχω βάλει σωστά, με τα pin/allignment slots όπου πρέπει, απλά όταν κατέβαζα το σιδεράκι έτρωγε πολύ πίεση η cpu πάνω, αφού της άφησε και σημάδια! Αλλά το ξέρω οτι τραβάνε ζόρι αυτές...

EDIT: Είμαι και επισήμως ηλίθιος, θα ποστάρω μετα για να γελάσουμε.

EDIT2: Λοιπόν, ήθελε να bootarei με μία μνήμη στο ΣΛΟΤΑ2 για να ξεμπουκώσει, αλλά μετά έβλεπε κανονικά την dual channel σε A1/B1 slots(1+3). Αλλά δεν έφταιγε αυτό για το μπουτ. Πρέπει να σε ευχαριστήσω john, γιατί με έβαλες σε σκέψεις. Τελικά η μητρική ΔΕΝ εχει standby led, ούτε στο manual ούτε πάνω της βλέπω κάτι... συνεπώς άδικα περίμενα για φωτάκι. Σαν να μην έφθανε αυτό, ειχα βάλει ΛΑΘΟΣ το πινάκι του power bton. Συνεπως ΠΩΣ να ανοίξει.

Συγγνώμη σε όποιον μπει στον κόπο να το διαβάσει με το πρωινό του καφέ, τουλάχιστον θα γελάσει λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.