Jump to content



Θέλω να εκτυπώσω πολλές ασπρόμαυρες εικόνες.


Necro

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

προσπαθώ να επιλέξω πολλές εικόνες μαζί και να τις εκτυπώσω μέσα από τα windows. Παρότι έχω επιλέξει στις ιδιοτήτες του εκτυπωτή την εκτύπωση σε γκρίζα κλίμακα, και τα windows αλλά και το easyprint της canon προσπαθεί να εκτυπώσει τις εικόνες με χρώμα(που τελειώνει γρήγορα και δε χρειάζεται)με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η εκτύπωση αλλά και να μη βγαίνουν σωστά,(αφού το χρώμα τελειώνει γρήγορα και ξεμένω). Τι κάνω λάθος? Όταν ανοίγω ξεχωριστά τη κάθε εικόνα μέσω irfanview και την εκτυπώνω ασπρόμαυρα όλα καλά. Αλλά δε γίνεται για 50 σελίδες να το κάνεις ξεχωριστά για κάθε μια

Link to comment
Share on other sites

στο δικο μου canon εκτυπωτη...

απο το εικονιδιο Canon My Printer (διπλα στο ρολοι κατω δεξια) --> Printer Settings --> στο παραθυρο που ανοιγει επιλογη καρτελας "Κυριες ρυθμησεις" --> επιλογη Εκτυπωση σε κλιμακα του γκρι.. και μετα στελνεις τις εκτυπωσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έπρεπε να είναι κάτι το δύσκολο. Αν πάντως δεν βγάζεις άκρη και αν μιλάμε για φωτογραφίες πήγαινε στο Irfan View > Batch Conversion > Advanced > Convert to Greyscale και τύπωσε τις νέες ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Μετά τις διαγράφεις.

Απλά για να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα, αν βιάζεσαι και μετά βρίσκεις την λύση.

Link to comment
Share on other sites

Εχω περασμένους μόνο drivers για το μηχανημα, δεν έχω software, συνεπώς δεν έχω το εικονίδιο που λες xaniamike. Απλά πηγαίνω στους εκτυπωτές μου, ανοίγω τις ιδιότητες εκτυπωτή, και εκεί κλικάρω το greyscale painting ώστε να είναι προεπιλεγμένο.

Ακόμα και αν δεν είναι προεπιλεγμένο, κάθε φορά μέσα από το αντίστοιχο πρόγραμμα που θέλω, μπορώ να πήγαίνω στις ιδιότητες του εκτυπωτή, να το κλικάρω, και να εκτυπώνω χωρίς χρώμα(είτε είναι print από τον firefox, είτε από το irfanview)

Όταν ανοίγω την εκτύπωση των windows με δεξί κλικ και αφού έχω κλικάρει όλες τις εικόνες, κάνω ακριβώς την ίδια διαδικασία για να βεβαιωθώ πως έχω επιλέξει greyscale, ωστόσο ο εκτυπωτής δεν νιώθει και προσπαθεί να εκτυπώσει με χρώμα.

John_dr ξέχασα να γράψω πως οι φωτογραφίες ειναι ηδη ασπρόμαυρες. Όταν όμως δεν επιλέγεις το greyscale, ο εκτυπωτής προσπαθεί να χρησιμοποιήσει και το cartitrdge των χρωμάτων για να αποδόσει καλύτερο το μαύρο(υποθέτω). Επειδή όμως τα windows(προφανώς) παρακάμπτουν την εντολή που έχω δώσει για greyscale, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει και χρώμα! Έτσι, παρότι οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες και παρά το ότι έχω επιλέξει greyscale, o εκτυπωτής προσπαθεί να τραβήξει και χρώμα για να αποδόσει το μαύρο καλύτερα. Αν δεν έχετε λύση σε αυτό το bug, προτείνετε μου σας παρακαλώ ένα απλό image viewer που να μου επιτρέπει να επιλέξω πολλές φωτό μαζί και να τις εκτυπώσω, γιατί δε βρίσκω αντίστοιχη επιλογή στο irfanview αν δεν τις ανοίξεις μία προς μία.

Link to comment
Share on other sites

Αν είχα Canon ίσως να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο.

Μια άλλη εναλλακτική είναι κάποιο πρόγραμμα που να παρεμβάλλεται ανάμεσα στο πρόγραμμα που βλέπεις τις εικόνες και στον εκτυπωτή. Το Fineprint π.χ. θα ήταν μια ιδέα για παράδειγμα (δεν είναι ελεύθερο, shareware) μιας και θα μπορούσες να στείλεις όλες τις φωτογραφίες σε αυτό και μετά θα κάνεις μια και μόνη εκτύπωση πολλαπλών σελίδων.

Πας στο φάκελο (με τον explorer των windows) με τις φωτογραφίες, τις επιλέγεις όλες και πατάς print (υποθέτω αυτό κάνεις τώρα), αλλά αυτή τη φορά τις στέλνεις στο Fineprint. Εκεί πλέον θα έχεις μια και μοναδική εκτύπωση πολλαπλών σελίδων, οπότε πιστεύω να κάνεις αυτό που θέλεις εύκολα και γρήγορα.

Έκανα μια δοκιμή από Fineprint στο PrimoPDF για δοκιμή. Τα βήματα είναι τα εξής

Διαλέγω τις φωτογραφίες(files) και με δεξί πατάω print.

Τα Windows Μου ζητάνε να ορίσω εκτυπωτή, μέγεθος σελίδας, ανάλυση. Επιλέγω Fineprint, A4 και έστω max ανάλυση. Πατάω print.

Μέσα στο Fineprint επιλέγω bypass στην αριστερή στήλη(αφαιρείς και την επιλογή για double sided), τον εκτυπωτή που θέλω να στείλω την εκτύπωσή μου πάνω αριστερά και τέλος print&close.

Ανοίγει παράθυρο για τα properties του εκτύπωτη και την σειρά εκτύπωσης των σελίδων. Πάω στα properties του εκτυπωτή, επιλέγω black and white. Επιστρέφω στο παράθυρο πατάω print και στην περίπτωσή μου παίρνω ένα ωραίο PDF 35 σελίδων με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οπότε εσύ λογικά θα πάρεις 50 ασπρόμαυρες σελίδες από τον εκτυπωτή σου χωρίς να πρέπει να εκτυπώσεις την κάθε μια φωτογραφία ξεχωριστά.

Υ.Γ. Βασικά αν κάνεις αρκετές εκτυπώσεις το Fineprint είναι must προγραμματάκι και καλό θα ήταν να το έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω ότι το Fineprint είναι shareware. Σου επιτρέπει να εκτυπώσεις αλλά γράφει μηνυματάκι στο κάτω μέρος της σελίδας(Printed with Fineprint Trial version). Μπορείς πάντως να βρεις μαρούλι να του δώσεις.

Link to comment
Share on other sites

το Fast Stone Image Viewer απο οτι βλεπω σου επιτρεπει να επιλεξεις πολλες φωτο μαζι και να τις εκτυπωσεις δινοντας μια εντολη στον εκτυπωτη και στις ρυθμισεις του.

ειναι και free.

ΥΓ.

μολις τυπωσα ετσι ενα μικρο batch απο εικονες.

στην αρχη, μολις επιλεξεις οσες φωτο θες και πατησεις print, σου δινει ολα τα κλασσικα, position, size, landscape κλπ κλπ

εκει εχει και το κουμπακι print setup-> properties του εκτυπωτη-> color-> black

post-11-1442175717,4015_thumb.jpg

post-11-1442175717,4955_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, το fast stone λειτουργησε γρήγορα, εύκολα και ουσιαστικά, το δοκίμασα πρώτο μιας που ήταν free. Είναι προφανές πως τα windows τρώνε κάποιο σκάλωμα με το συγκεκριμένο εκτυπωτή και χρειάζεται να επέμβει άλλο software στη μέση για να πιάσει το greyscale.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.