Jump to content



Hot Gpu


ASDIC

Recommended Posts

εχω 2 Sapphire HD 4850 1 GB GDDR3 σε διαταξη Crossfire και δεν ειμαι σιγουρος μα ειχα την εντυπωση, μια και τις τελευταιες μερες εχουμε "ζεστη" πως ο θορυβος στην μια απο τις δυο αυξηθηκε. ανοιξα το Καταλυστ αρκετες φορες κατα την διαρκεια των παιχνιδων και ειδα πως σε full load η θερμοκρασια ηταν 74-76 βαθμους με το ανεμιστηρακι να τρεχει περιπου στο 60%. ειανι φυσιολογικο αυτο ?

και αν και εψαξα στο ιντερνετ δεν μπορεσα να βρω καποιο κολπο να παρει load και η δευτερη καρτα που καθεται και δεν κανει τπτ και δεν εχει ουτε load ουτε παραπανω απο 47 βαθμους( δλδ μονο η μια καρτα δουλευει ).

νομιζω πως και αλλες χρονιες με ζεστη ειχα θορυβο αλλα φετος κατι σαν να εχει αλλαξει. νομιζω θα ειχα παρατηρησει εαν η καρτα επιανε 75 βαθμους καιρο πριν.

ειχα αλλαξει την παστα στις καρτες και στον επεξεργαστη κανα 3μηνο πριν αφου δεν τολμησα να κανω τπτ 3 χρονια που τις εχω....

Link to comment
Share on other sites

74-76 βαθμοί σε load και μάλιστα καλοκαίρι, δεν είναι και πολλοί. Λογικά ανεβάζει θερμοκρασίες η "από πάνω", η κάρτα με λίγα λόγια που έχει από κάτω της την άλλη κάρτα. Συνήθως, επειδή αυτές οι κάρτες είναι μεγάλες και κοντά μεταξύ τους, η πάνω κάρτα ζεσταίνεται διότι το σύστημα ψύξης της δεν μπορεί να τραβήξει με την ίδια ευκολία κρύο αέρα μιας και σε έναν βαθμό μπλοκάρεται από την από κάτω.

Link to comment
Share on other sites

το γεγονος οτι ισως αρχιζει κα βαραει ποιο πολυ θερμοκρασια αποτομα που το αποδιδουμε ? γτ οπως ειπα πριν δεν νομιζω να ειχα παρατηρησει να επιανε η καρτα τοσο πολυ... αυτο με την απο πανω καρτα το ηξερα, που ρουφαει την θερμοτητα της αλλης, αφου πολυ λιγα παιχνιδια υποστηριζουν multi Gpus, η δευτερη καρτα δεν κανει και πολλα η πολλες φορες και τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι ανεβάζει απότομα θερμοκρασίες στα games, αυτό είναι φυσιολογικό. Σημασία έχει που σταματάει η αύξηση της θερμοκρασίας, όχι πόσο γρήγορα θα φτάσει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι ανεβάζει απότομα θερμοκρασίες στα games, αυτό είναι φυσιολογικό. Σημασία έχει που σταματάει η αύξηση της θερμοκρασίας, όχι πόσο γρήγορα θα φτάσει εκεί.

συμφωνω οχι η θερμοκρασια αυξανει σταδιακα, φυσιολογικο. αυτο που δεν θα επρεπε να γιενται ειναι να δουλευουν και οι 2 καρτες και οχι μονο η μια, αλλα ολα τα παιχνιδια δεν υποστηριζουν πολλες καρτες ταυτοχρονα.... multi-GPU

Link to comment
Share on other sites

Έχεις διάφορες επιλογές.

Ή δοκιμάζεις καθάρισμα των ψυκτρων, μήπως έχει μαζέψει σκόνη και ζεσταίνεται η κάρτα ή αν δεν Υπάρχει ρύθμιση από τους drivers για προφίλ του ανεμιστήρα, δοκιμάζεις με άλλα software.

Τελική λύση, φλασαρεις custom rom και φτιάχνεις δικά σου προφίλ, όπως είχα κάνει εγώ στην sapphire 4850 512mn.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που δεν θα επρεπε να γιενται ειναι να δουλευουν και οι 2 καρτες και οχι μονο η μια, αλλα ολα τα παιχνιδια δεν υποστηριζουν πολλες καρτες ταυτοχρονα.... multi-GPU

Κάπου εδώ σε έχασα. Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω έχει σχέση με αυτό που λες, αλλά θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το gpu-z και να ανοίξεις 2 φορές το πρόγραμμα. Αφού πρώτα επιβεβαιώσεις ότι το Crossfire είναι enabled θα πας και θα ανοίξεις την δεύτερη καρτέλα που υπάρχουν οι σένσορες, όπου υπάρχουν μετρήσεις για θερμοκρασίες, gpu load, fan speed κ.τ.λ. Στο ένα παράθυρο θα βάλεις την μία 4850 και στο άλλο παράθυρο (θα έχεις δύο παράθυρα από την στιγμή που θα έχεις τρέξει το πρόγραμμα δύο φορές) την άλλη 4850. Ξεκινάς κάποιο 3DMark που δεδομένα δουλεύει το CF για 1 λεπτό, το σταματάς και κοιτάς την συμπεριφορά των δύο καρτών και κυρίως το αν παρουσίασαν και οι 2 αυξημένο gpu load. Μετά τρέχεις κάποιο παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο, για 1-2 λεπτά - παίζεις κανονικά το παιχνίδι όχι απλά να πας μέχρι το μενού, το κλείνεις και ξανά κοιτάς πως συμπεριφέρθηκαν οι κάρτες την ώρα του παιχνιδιού (θερμοκρασίες, fan speed, gpu load, συχνότητες λειτουργίας κ.τ.λ.).

Είναι ένας τρόπος να τσεκάρεις αν το CF και οι κάρτες δουλεύουν όπως θα έπρεπε γενικότερα ή σε κάποιο game ειδικότερα.

Link to comment
Share on other sites

8qr.png3uz.pnga5r.png

απο οτι ξερω και διαβασα στα ξενα φορουμς τα περισσοτερα παιχνιδια δεν υποστηριζουν multi-gpus μονο η μια καρτα δουλέυει και πρακτικα δεν ισχυει το Crossfire. και οχι ολα λειτουργουν μια χαρα στις καρτες και στον υπολογιστη ανεκαθεν μια απο τις 2 καρτες δουλευε full load και η αλλη σχεδον idle. ετρεξα το world of tanks gia kana 2-3 lepta kai πηρα τα screenshot. 3d mark den εχω αλλα δεν εχει νοημα μια και παλιο το ιδιο θα δειξει μονο η μια καρτα κανει ολη την δουλεια.

Καταλαβαινω αυτο που λες ομως για το 3D mark και θα το δοκιμασω, φυσιολογικα θα πρεπει να λειτουργει....

Link to comment
Share on other sites

Πολλά games υποστηρίζουν CF. Το world of tanks που αναφέρεις από ότι φαίνεται σε ένα thread από τον Νοέμβριο του 12 που βρήκα, επισήμως ΔΕΝ υποστηρίζει.

Στο 3DMark το CF δουλεύει 200%. Δυστυχώς δεν φαίνεται να έχω benchmarks από το CF που είχα κάνει με τις 4830, αλλά με δύο HD3850 σε CF παλαιότερα όλα τα 3DMarks από το 03 και μετά (το 01 εξαρτιόταν πολύ από τον επεξεργαστή) οι διαφορές ήταν μεγάλες.

Για παράδειγμα στο 03 έβγαζα με CF περίπου 50 χιλιάδες και με μονή κάρτα κάπου 30 χιλιάδες.

Link to comment
Share on other sites

μολις ετρεξα το 3D markv110 αλλα δυστυχως το μονο τεστ που τρεχει ειναι το ICE STORM και βγαζει 92308 σκορ, στα υπολοιπα τεστ με βγαζει μπλε οθονη... και κρεμαει ο υπολογιστης... το Crossfire λειτουργει και οι 2 καρτες αποδιδουν οπως πρεπει και ζεσταινονται ισαξια. οπως ειπα τα περισσοτερα παιχνιδια ακομα δεν υποστηριζουν multi-gpu's και γιαυτο πρακτικα το Crossfire δεν λειτουργει...

ερωτηση crossfire ή x2 GpU's σε μια καρτα ? οι ποιο εμπειροι τι λενε >?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.