Jump to content



Νεα συνθεση.


ganja7

Recommended Posts

Καλησπερα,θελω να φτιαξω ενα pc για gaming κυριως που να εχω και τη δυνατοτητα ΟC. εχω τσεκαρει καποια κομματια και θα ηθελα την γνωμη σας η να μου προτεινετε κατι αλλο που θα εχει καλυτερη συμβατοτητα ή αποδοση και ισως καλυτερη τιμη.

Motherboard:

Asrock z77 extreme3 (H87/Z87 ???)

Cpu:

Intel core i5-3570k ή Intel core i5-4670k

Ram:

G.Skill RipjawsX F3-14900CL8D-8GBXM

HDD:

Western Digital Caviar Black 500GB 7200rpm SATA 6Gb/s 64MB

Power Supply:

OCZ ZS650W 80 plus bronze

GPU:

Asus GeForce GTX650 Ti Boost 2GB DirectCU II OC ή

MSI GeForce GTX650 Ti Boost 2GB ή

Gigabyte GeForce GTX650 Ti Boost 2GB OC

Cpu Cooling:

Noctua NH-U12P SE2 ή

Zalman CNPS11X Performa ή

Arctic Freezer 13

Link to comment
Share on other sites

Οι εξελίξεις αυτό το μήνα στις κάρτες γραφικών είναι καταιγιστικές με νέες κάρτες από την AMD και φημολογούμενες 2 νέες κάρτες από την μεριά της Nvidia αλλά και πιθανές μειώσεις τιμών.

Αν μπορείς να περιμένεις λίγο καλό θα ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Θα περιοριστώ στο να σου προτείνω αυτόν το δίσκο

Seagate Barracuda 1TB SATA HDD | Skroutz.gr

ο οποίος πρέπει να είναι single plater και κατ' επέκταση πετάει.

Στο MSystems έχει το φυλλάδιο του προϊόντος, αν ρίξεις μια ματιά θα διαβάσεις για ταχύτητες κατά μέσω όρο άνω των 150ΜΒ/sec.

Φυλλάδιο Seagate 1TB Barracuda (7200.14) SATA III

Ο 500άρης που έχεις βάλει, ούτε στο όνειρό του και επιπλέον έχει μισή χωρητικότητα στην ίδια τιμή.

Όσον αφορά κάρτα γραφικών θα περίμενα. Από εκεί και πέρα σήμερα ανάλογα με τις απαιτήσεις μου και τα οικονομικά μου θα πήγαινα είτε σε HD7790, είτε στην Boost, είτε σε κάποια HD78Χ0. Αλλά την Boost θα την επέλεγα μόνο κάπου στα 145-150€ και μόνο αν ήθελα PhysX. Αν δεν με ενδιέφερε το PhysX θα πήγαινα σε HD7850 που είναι καλύτερη.

AnandTech | Bench - GPU13 HD7850 vs 650 Ti Boost

Στα 165€ που παίζουν οι 2GB που έχεις βάλει δεν είναι καλή επιλογή. Δίνεις άλλα 20-30€ και πας σε 7870. Οι διαφορές είναι σημαντικές και δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα.

AnandTech | Bench - GPU13 HD7870 vs 650 Ti Boost

Link to comment
Share on other sites

Οπως σου είπε και ο john ... να περιμένεις για αυτό το μήνα.

Ειδικά για το θέμα κάρτας γραφικών.

Με τα ίδια σημερινά χρήματα , θα πάρεις κάτι σε AMD πολύ πιό δυνατό από 650ti.

Τώρα όσον αφορά την επιλογή μητρική-cpu , θα μείνεις ευχαριστημένος και με το ένα και με το άλλο.

Διάλεξε αυτό που σου κάθεται σαν γούστο και σαν budget.

Εγώ προσωπικά θα διάλεγα κάτι καλύτερο από την extreme3.

Ισως το αμέσως επόμενο μοντέλο , την 4

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ.Για το δισκο θα υποχωρησω και θα δωσω αλλη μια ευκαιρια στη seagate(ειχα πριν μερικα χρονια ενα κομματι απο προβληματικη γκαμα baraccuda που εσκαγε σε συγκεκριμενες ωρες λειτουργιας).

Θα ηθελα ομως αν υπαρχει καποια προταση για nvidia καρτα.Εκει χωρις λογο ειμαι χρονια κολλημενος με την nvidia.Βλεπω ομως την 7870 με 256 bit στο memory bus και μου θυμιζει την 9800gtx που εχω και μασησα λιγο ειναι η αληθεια.θα ηθελα μια αντιστοιχη προταση για nvidia ομως.Το physx δεν χρησιμοποιηται πλεον στα παιχνιδια;Δεν θα το χρειαστω;Ευχαριστω για το χρονο σας παιδες.

Link to comment
Share on other sites

Σε Nvidia μπορεί να σκάσει η 750ti για αυτό λέμε περίμενε

NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Unveiled - Benchmark Results Exposed, Faster Than The GTX 660 By 10%

NVIDIA-GeForce-GTX-750-Ti-GPUz.jpg

NVIDIA-GeForce-GTX-750-Ti-Performance-635x310.png

PhysX κάποια games υποστηρίζουν, αλλά το PhysX δεν κατέκτησε και την αγορά εδώ που τα λέμε. Το γεγονός ότι όταν κάποιος αναφέρεται στο PhysX κατά 99% θα αναφέρει κάποιο από τα Batman δείχνει ότι δεν υπάρχουν πολλά games που να το αξιοποιούν ουσιαστικά.

Πάντως μην στεναχωριέσαι για το data bus. Τα 192bit είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για αυτές τις κάρτες. Για να δεις 256bit bandwidth σε Nvidia θα πρέπει να πας σε 670. H 650 Ti Boost, αν επιμένεις σε Nvidia, νομίζω είναι η ποιο καλή επιλογή αν δεν θέλεις να ξεφύγεις στο κόστος. Ή μπορείς να κοιτάξεις για 660 κάτω από τα 200€.

AnandTech | Bench - GPU13 650 Ti Boost vs 660

Πολύ μπλα μπλα follows

Η 9800GTΧ παλαιότερα θα μπορούσε να μπει δίπλα σε μια AMD και με κάποιο patch να παίξει ως PhysX κάρτα. Δεν παρακολουθώ το θέμα όμως εδώ και καιρό και δεν ξέρω τι παίζει με τους drivers και γενικότερα με το ίδιο το patch.

Η πλάκα βέβαια είναι ότι η AMD και λόγω του ότι έχει πάρει όλη την αγορά κονσολών πακέτο, επιχειρεί να κάνει την λαδιά στην Nvidia, όπως πήγε αυτή να την κάνει στην AMD με το PhysX, παρουσιάζοντας το Mantle το οποίο θα παίζει στις κάρτες της και θα υπόσχεται αυξημένες ταχύτητες έναντι του DirectX. Αν πετύχει, οι κάρτες της AMD θα αποκτήσουν ένα κάποιο πλεονέκτημα όσον αφορά τις επιδόσεις, ίσως και το οπτικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Αν πάει άπατο η Nvidia θα συνεχίσει να είναι η μόνη που θα διαφημίσει ότι οι κάρτες της υποστηρίζουν 1-2 πραγματάκια παραπάνω, το PhysX και το CUDA.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Γειά χαρά παιδιά,

είπα να συνεχίσω από εδώ και εγώ μην ανοίγω καινούργιο νήμα.

Είμαι και εγώ στην ανάγκη/θέση να συνθέσω ένα καινούργιο μηχάνημα απο την αρχή, το θέμα είναι οτι έχω να ασχοληθώ με το άθλημα 3 χρόνια λόγω αγοράς λαπτοπιου τότε.

Το σύστημα θέλω να μου κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια ...

έχω καταλήξει κάπου εδώ

intel i5 4670k

asrock z77 pro 3

hd7870

8gb ram 1600-1866

Μου βγαίνει όμως αρκετά τσιμπημένο το μηχάνημα γύρω στα 950 ευρώ και με οθόνη και και και...

Γενικά αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για αυτά? Το να περιμένω δεν έχει τόσο νόημα για μένα γιατί μια ζωή έτσι και αλλιώς ότι και να πάρεις σε πισι σε μία μέρα πάλιωσε.

Αξίζει να πάω σε amd 8350 ? Δεν είναι τόσο δυνατός στα games όμως.. γενικά από που θα μπορούσα να κόψω;

τα φώτα σας. ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Η AMD βγάζει το Mantle τον άλλον μήνα το οποίο υποτίθεται θα δουλεύει στις κάρτες της καλύτερα από ότι το DX11, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα και τον επεξεργαστή από ένα κάποιο φόρτο εργασίας. Αν το Mantle προχωρήσει, υποστήριξη από τις εταιρίες που φτιάχνουν παιχνίδια μάλλον θα έχει, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δεδομένο, ίσως οι AMD επεξεργαστές να καλύψουν σε αρκετά games την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και τους Intel.

Αυτό ως εισαγωγική παρένθεση.

Τώρα το αν θα αντέξει, εξαρτάται πάντα από τον χρήστη. Αν τόσο καιρό ήσουν μια χαρά με το laptop, που υποθέτω δεν είναι και κανένα τέρας επιδόσεων, τότε το παραπάνω σύστημα θα είναι overkill για σένα αρχικά και το λιγότερο ικανοποιητικό μετά από 2-3 χρόνια. Ο 8320 στα 140€ και όχι ο 8350 μιας και ο 8320 είναι πολύ καλύτερο value, θα μπορούσε να σου ρίξει το κόστος κατά 80€ έναντι του intel. Αν μπορείς να βολευτείς και με ποιο αργή επιλογή όσων αφορά τα γραφικά, μια 7790 στα 115€ για παράδειγμα, θα μπορούσε να σου ρίξει το κόστος άλλα 70€. Θα έχανες ένα χοντρικά 15-25% από το σύστημα εξοικονομώντας ένα 15-20% από το τελικό κόστος. Τα 8GB είναι απλά το ελάχιστο για ένα σύστημα που θα είναι άνετο σήμερα οπότε εκεί δεν έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό.

Όποια επιλογή και να κάνεις πάντως θεωρώ ότι θα σε ικανοποιήσει, εκτώς και αν έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αν για παράδειγμα κάνεις όλη την ώρα encoding πας στον Intel για το Quicksync. Αν θέλεις να παίζεις όλα τα games με ultra settings στα 1920Χ1080 ή και σε μεγαλύτερη ανάλυση δεν ξέρω αν φτάνει καν η 7870.

Σημειωτέον ότι η 7870 θα ήταν προτιμότερο να αντικατασταθεί με την 270Χ αν αυτή βρεθεί σε σχετικά παρόμοια τιμή (+10-15€). Ο αντικαταστάτης της 7790 είναι η 260Χ με 2GB RAM, αλλά τα 20 επιπλέον ευρώ εδώ δεν ξέρω αν δικαιολογούνται. Και η 270Χ και η 260Χ είναι πάνω κάτω rebrands, με ολίγες βελτιώσεις. Μπορείς πάλι να κοιτάξεις για την 650ti boost από μεριά Nvidia που στα 145-150€ μπορεί να αποτελέσει μια μέση λύση. Δίνει ως εξτρά το PhysX, αλλά βέβαια δεν θα υποστηρίζει το Mantle, οπότε αν το Mantle δώσει σε κάποιες περιπτώσεις ένα +20%, σε αυτές ειδικότερα τις περιπτώσεις μπορεί να την φτάνει η 7790.

Αν δεν έχεις υπολογίσει επιπλέον κόστος για SSD καλό θα ήταν να το σκέφτεσαι. Πλέον οι SSD αποτελούν αναβάθμιση ουσίας. Δεν είναι απλά πανάκριβο access time και βλακείες όπως παλιά.

Link to comment
Share on other sites

Η cpu με προβληματίζει γιατί παραείναι καλή για την gpu.. και ίσως όντως να έπρεπε να κόψω λεφτά από εκεί. Ο amd έχει κάρτα γραφικών μέσα; έχει σημασία τελικά; Μπορείς να μου πείς για αυτή την οθόνη αν αξίζει; Να σαι καλά.. SAMSUNG LED TV-MONITOR 23'' T23C350EW

SSD η αλήθεια είναι δεν υπολόγισα.. αν αξίζει τα λεφτά ένας μικρός για το λειτουργικό ίσως..

Link to comment
Share on other sites

Για την 7870? Μια χαρά είναι και οι δύο cpu για την 7870. Το ίδιο και για την 7790 ή την 650. Γενικά δεν υπάρχει υπερβολικά γρήγορη cpu για μια μέση gpu αξίας άνω των 100€. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να είναι υπερβολικά γρήγορο το σύστημα για αυτόν που θα το πάρει. Αν π.χ. δεν ψάχνεις για κάτι που να είναι τέρας επιδόσεων αλλά απλά να κάνει τις τυπικές εργασίες χωρίς να κολλάει και ένας quad FM2 επεξεργαστής θα κάνει δουλειά. Αν μάλιστα οι απαιτήσεις για gaming είναι και αυτές περιορισμένες του στυλ "κανένα ποδοσφαιράκι ή κανένα ραλάκι, ακόμα και με medium settings", παίρνεις απλά έναν 6800Κ και δεν βάζεις καν επιπλέον κάρτα γραφικών.

Γενικά θα πρέπει να είσαι υπερβολικά συγκεκριμένος. Εγώ ποιο πάνω σου έδωσα κάποιες γενικές ιδέες/πληροφορίες με βάση το hardware που είχες ήδη διαλέξει. Αν η επιλογή ήταν στην τύχη και σε ένα βαθμό "ας βάλω κάτι ποιο ακριβό για να κρατήσει", θα πρέπει να το πάμε από την αρχή.

Γιατί πράγμα θέλεις το PC, τι εργασίες θα κάνεις σε αυτό, ποια θα είναι τα βαριά προγράμματα/games που ενδεχομένως θα χρησιμοποιείς/παίζεις συχνά και βέβαια τι laptop έχεις σήμερα και που νιώθεις ότι το laptop αυτό ήδη σε καλύπτει(ώστε να μην ξεφύγουμε σε αυτόν τον τομέα).

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω επακριβώς τις δουλειές που θα κάνεις με το pc αυτό ή τις ανάγκες σου γενικότερα ... με μόνο κριτήριο το ποσό που ανέφερες παραπάνω και επιπρόσθετα , ότι ssd (έστω και μικρό) θα βάλεις οπωσδήποτε ... θα προτείνω να πάς πρός AMD FM2+ και Kaveri ή Richland (εξαρτάται άν μπορείς να περιμένεις έως τα τέλη του έτους).

Link to comment
Share on other sites

το laptop ειναι acer 5740g , i5 430m , 4gb ram, ati mobile hd 5650 15" . Γενικά τα μόνα βαριά προγράμματα θα είναι arcgis που δεν θέλει και πολλά έτσι και αλλιώς. Παιχνίδια κανά guild wars2 (από τα βαριά) αλλά ποιοτηκά..

Link to comment
Share on other sites

Ο επεξεργαστής είναι με 2 πυρήνες/4 threads στα 2.26GHz. Η κάρτα γραφικών με 400 shaders.

Τόσο ο Intel όσο και ο 8320 υποθέτω θα σου δώσουν τουλάχιστον διπλάσιες ή και παραπάνω επιδόσεις. Οποιαδήποτε κάρτα από την 7750 των 80€ και πάνω επίσης θα είναι ικανοποιητικά ποιο γρήγορη από την 5650. 8GB βοηθάνε επίσης σε σύστημα με Windows 7.

Όσον αφορά το arcgis από μια γρήγορη ματιά δείχνει να είναι single threaded. Οπότε αν πούμε ότι κοιτάμε μόνο αυτό, θέλεις υψηλής συχνότητας λειτουργίας Intel cpu. Όχι κατ' ανάγκη με πολλούς πυρήνες, σίγουρα όμως με καλό clockspeed.

Το guild wars2 επίσης με μια ματιά, δεν φαίνεται να ζητάει πολλά στα γραφικά. Πιθανόν η 7790 να είναι υπέρ αρκετή για αυτό.

Οπότε αν πούμε απλά "guild wars2" εγώ προτείνω μια 7790 και τίποτα παραπάνω, κάπου στα 115€. Για επεξεργαστή και μητρική ας σου προτείνει ο TASOS κάποιο συνδυασμό μιας και από Intel έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ παίδες.. μάλλον θα πάω προς fx 8320 kai Asus M5A97 R2.0.. Τώρα για την κάρτα.. ίσως πάω για κάτι καλύτερο από την 7790 μιας και είπα θέλω και να αντέξει το πισι στο χρόνο, όχι για ένα χρόνο :)

ένα 500άρι OCZ psu είναι αρκετό πιστεύω ε; Αν και ο ΑΜΔ καίει πολύ παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ παίδες.. μάλλον θα πάω προς fx 8320 kai Asus M5A97 R2.0.. Τώρα για την κάρτα.. ίσως πάω για κάτι καλύτερο από την 7790 μιας και είπα θέλω και να αντέξει το πισι στο χρόνο, όχι για ένα χρόνο :)

ένα 500άρι OCZ psu είναι αρκετό πιστεύω ε; Αν και ο ΑΜΔ καίει πολύ παραπάνω...

Σχετικά με το τροφοδοτικό είσαι εντελλώς οριακά με αυτό τον επεξργαστή.

Εγώ θα έπερνα κάτι καλύτερο.

Η μητρική είναι καλή ... για value επιλογή.

Αν στο μέλλον θελήσεις κάτι παραπάνω (ειδικά στον τομέα του o/c) δέν θα μπορέσει να στο δώσει πιθανόν λόγω του 4+2 voltage regulator.

Αν βρείς σε καλή τιμή , πάρε την M5A97 EVO R2.0

Παίζει και αυτή κάτω από το 100άρικο και έχει να σου δώσει αυτό το κατι παραπάνω.

club 3d 7870 sta 175 eurw ή sapphire r9 270x με +20 ευρώ ;;

Καλύτερη η R9 σε αυτά τα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

μμ ευχαριστώ, αυτή που λες είναι στα +50 ευρώ.. για o/c θα ήταν αμαρτία να μην κάνω με unlocked cpu.. κάποια άλλη πρόταση πιο φτηνή για o/c ? Δεν θέλω να τον στάξω όμως όπως και να'χει.. για ένα απλό o/c ώστε να δουλεύει εκεί που είναι και ο fx 8350 με την απλή asus θα έχω δυσκολίες δλδ;

και για psu τελικά κατέληξα σε OCZ 650 .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.