Jump to content



Προβλημα με PC


Johnniac

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Δεν ανοίγει το pc μου, δηλαδή πατώντας το power button φαίνεται οτι πάει να δώσει ρεύμα να ξεκινήσει και απλα εν τέλει δεν δίνει. Έπειτα απο καθε φορά πατώντας το button δεν ανάβουν καθόλου τα led. φαίνεται νεκρό δηλαδη. Έστειλα το τροφοδοτικο για ελεγχο και μου ειπαν ολα κομπλε, από εκει και περα ειναι θεμα μητρικής? cpu?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

λογικα ή μητρικη ή θεμα σωστης συνδεσης των pin απο το power button του κουτιου πανω στην μητρικη.

αν ηταν cpu ή μνημες ή vga, θα αναβανε τα λαμπακια και οι ανεμιστηρες τουλαχιστον.

μπορεις και μονος σου να δοκιμαζεις το τροφοδοτικο αν δουλευει,

με ενα συνδετηρα ενωνεις το πρασινο καλωδιο με ενα απο τα μαυρα:

2Q==2Q==2Q==atx-power-bypass.jpg

https://www.google.be/search?q=psu+pin+start+photos&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=iXa0UsWgG8nOtAaitYHICA&ved=0CCsQsAQ&biw=1920&bih=928

Link to comment
Share on other sites

Εχω τσεκαρει το psu... και μονος μου.... οσον αφορα τα τα pins της μητριικης ειναι στανταρ κομπλε γιατι πριν μου συμβει αυτο λειτουργουσε κανονικα... Υπαρχει καποιος τροπος να τσεκαρω την μητρικη ?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κάνε αυτό που συζητάγαμε εχτές με έναν φίλο. Βγάλε την μητρική έξω από το κουτί, άσε πάνω μόνο επεξεργαστή και μια μνήμη(της οποίας την θέση θα αλλάζεις σε κάθε δοκιμή - και διαφορετική μνήμη αν έχεις πάνω από μία) και δοκίμασέ την έτσι να δεις αν θα ανάψει. Αν ανάψει θα πρέπει να ακούσεις λογικά τα BEEP σχετικά με την απουσία της κάρτας γραφικών.

Αυτό που περιγράφεις είναι είτε κάποιο βραχυκύκλωμα είτε θέμα μητρικής/επεξεργαστή με βάση το ότι το τροφοδοτικό δουλεύει.

Μπορείς αρχικά βέβαια πριν βγάλεις την μητρική έξω να δοκιμάσεις απλά να αποσυνδέσεις ότι USB/PS2/δίσκο/floppy/DVD/ανεμιστήρα έχεις συνδέσει πάνω και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να δοκιμάσεις επανεκκίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα συνεχιζω σε αυτο.

το pc κολλαει και η εικονα που περνω ειναι αυτη στην 1η φωτο.

Επισης παραθετω και το report απο bluescreenview.

post-15407-1442175724,2026_thumb.jpg

crashreport1.txt

Link to comment
Share on other sites

Nvidia 9000? Nvidia 8000 series? Αν δεν τα έφτυσε εντελώς και εμένα γνώμη μου είναι ότι είναι στο παρά 5'. Πολύ περισσότερο αν το έχεις δει και στο φόρτωμα, πριν βγάλει το σηματάκι των windows.

Link to comment
Share on other sites

Το εχω δοκιμασει αυτο.. Δηλαδη να εχω μονο case,mobo,cpu,ram.. Αλλα το ιδιο πραγμα.. Απλα θαθελα αν γνωριζει κανεις καποιον τροπο να εντοπισω που εναι το προβλημα..

δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος τροπος απο το να δοκιμασεις αλλη μητρικη με τη cpu σου, ή αλλη cpu στη μητρικη σου.

Link to comment
Share on other sites

nvidia 9800gtx.και ναι μερικες φορες το βγαζει και στο φορτωμα.ρε γαμ...το στα καλα καθουμενα.γιατι ομως στο stress δεν το κανει;;;

πιθανον να φταιει εκεινο το κλασσικο προβλημα της nVidia που ξεκολλαγανε εσωτερικα στο τσιπ οι μικροσκοπικες συνδεσεις, και ισως με τη ζεστη να ξανακανουν επαφη,

εξου και το ψησιμο στο φουρνο που κανουνε πολλοι και τις "ανασταινουν" (λιωνουν και ξανακολλανε οι συνδεσεις, εστω και για λιγο)

Παρεπιπτοντως, η δικια μου η ΑΤΙ 6950, παροτι εκανε ενα ωραιοτατο μπανακι με πολυ νερο οταν ελιωσε κυριολεκτικα απο πανω της η υδροψυξη μου πριν απο 1+ χρονο, μετα που τη στεγνωσα , δουλευει ακομα κανονικα !

post-11-1442175724,3652_thumb.jpg

post-11-1442175724,49_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.