Jump to content



Ερώτηση για σκληρό/boot, καθώς και για windows key


Necro

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλη χρονιά σε όλους!

Καταρχήν, μπορώ να χρησιμοποιήσω legit windows 7 key από ελληνικα home premium 64bit windows, σε windows 7 english home premium? Να κάνω installation fresh windows 7 σε dell laptop θέλω στην ουσία, αλλά δεν έχω το original δισκάκι του λαπ!

Επίσης, μια δεύτερη ερώτηση: Πριν καιρό ειχα παρατηρήσει πως μερικές, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές, τα windows 7 ανοίγαν, αλλά κόλλαγε λίγο ο explorer, με αποτέλεσμα να φαίνονται άσπρα κάποια εικονίδια, και να θελε restart το pc. Αυτό θα χε συμβεί 2-3 φορές σύνολο μέσα σε ένα χρόνο.

Χθες έκλεισα το pc στη βιασύνη μου και τερμάτισα απροσδόκητα τον adobe reader. Σήμερα πήγα να ανοίξω το pc, και όσες φορές και να δοκίμασα, μου κόλλαγε ο explorer, και τα εικονίδια ήταν άσπρα. Σε safe mode κανονικά. Οπότε άρχισα να κάνω δοκιμές, πάνω στο εξής σκεπτικό, "πράγματα που πειράχτηκαν τελευταία":

1)adobe έκλεισε απροσδόκητα

2)windows update χθες

3) nvidia drivers updates προχθες

Με τα πολλά είδα πως όντως τα adobe στο startup φάνηκαν ένοχα. Το πρόβλημα ήταν πως το pc, ξανακόλλησε στον explorer όταν ενεργοποίησα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του startup, εκτός από τα adobe. Συγκεκριμένα, άνοιξε κανονικά, ωστόσο στο loading του skype και στο άνοιγμα firefox/λοιπών προγραμμάτων, ο explorer τα ξαναφτυσε. Μετά από 1 λεπτό συνήλθε μόνο του. Δεν έκλεισα το pc.

Έτρεξα WD diagnostic tools, 3 ώρες full scan στον μοναδικό συνδεδεμένο σκληρό(εννοειται αποσυνέδεσα του εξωτερικούς για το testing phase σε startup κτλ) και το scan τον έβγαλε τζι τζι.

Έκανα system restore, πριν από windows/java update, και είμαι στο process να καθαρίσω παλια προγράμματα/adobe/startup κτλ. Τα windows φάνηκαν να έχουν νορμαλ boot.

Αυτό που με προβλημάτισε και τσέκαρα τον σκληρό με το wd scan, είναι οτι επειδή ήμουν απο πάνω από το pc και πρόσεχα το παραμικρό, στο windows logo στο boot, ακουγοταν πάντα ένα μικρό τικ από το κουτί. Επειδή το κουτί αν και καλό, είναι παλιό, και γενικά κάνει μικροθορύβους, δεν έδωσα σημασία. Όπως καταλαβαίνετε όμως, προβληματίστικα.

Επειδή ξέρω πως κάνει κεφαλή σκληρού όταν κλατάρει(που κάνει κάθε 2 δεύτερα hang ο σκληρός ας πούμε και κολλάει στιγμιαία το pc), δεν ακούστηκε έτσι. Ήταν πολύ πιο διακριτικός θόρυβος, και σκέφτομαι πως αν δεν είναι όντως χαλασμένος ο σκληρός, μπορεί στο boot των windows που δουλεύει σε συγκεκριμένο σημείο η κεφαλή, να κάνει κάποιο ήχο χαζό ο σκληρός λόγω επαφής με το παλιό κουτί.

Σε κάθε περίπτωση, το μηχάνημα δε μου είχε πετάξει ποτέ πρόβλημα πέρα από αυτά που ανέφερα, ούτε bsod, και οι μνήμες είχαν τσεκάριστεί σε memtest στο 200% τουλάχιστον όταν πρωταγοάστηκαν. 3dmark test του έκανα προχθές με τους nvidia drivers και σκορ τζι τζι.

Γνώμες? Ευχαριστώ παίδες.

Link to comment
Share on other sites

update: Μετά από system restore και άπειρο καθάρισμα με άπειρα προγράμματα(και αλλεπάλληλα boots), το pc φαίνεται να επανήλθε, μάλιστα με 3dmark update πήρε πολλούς έξτρα πόντους στο benchmark... Ο τικ ήχος που είχα ακούσει στο boot δεν έχει ξανακουστεί προς το παρόν, αν έχει κανείς καμιά άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.

Αν ξέρει κανείς για το windows key που ρώτησα πιο πάνω έστω!

Link to comment
Share on other sites

Λίγο μπερδεμένα τα βλέπω από αυτά που γράφουν στα διάφορα fora στο εξωτερικό. Κάποιοι λένε ότι το έκαναν και δουλεύει, κάποιος ότι δεν μπορούσε να κάνει activation, άλλος ότι στην χειρότερη κάνεις activation τηλεφωνικά.

Μια εναλλακτική θα ήταν ίσως να περάσεις το English language pack μετά την εγκατάσταση των Ελληνικών Windows(αν και έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημά σου είναι η απουσία DVD με τα Ελληνικά Windows και όχι η γλώσσα). Υπάρχουν οδηγοί για το πως θα αλλάξεις την γλώσσα στα Home και Pro στο Internet, με direct links στην Microsoft οπότε δεν υπάρχει ο φόβος να κατεβάσεις κάποιο μολυσμένο αρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου john!

Το πρόβλημα μου είναι όντως αν το δισκάκι θα δεχθεί το genuine key, επειδή είναι διαφορετική γλώσσα! Όχι η γλώσσα αυτή καθαυτή.

Βλέπω τα υπόλοιπα που ανέφερα για το σκληρό δε σου φαίνονται περίεργα οπότε να υποθέσω ότι είμαι κομπλέ?

Link to comment
Share on other sites

Για τον δίσκο δεν τα κοίταξα διότι μου φάνηκε ότι βρήκες λύση εκεί. Πάντως δεν μπορώ να ξέρω για τον δίσκο. Πρέπει να είσαι από πάνω αλλά και πάλι, όπως εσύ, δεν θα είναι δεδομένο ότι θα βγάλεις άκρη. Αν το HDD Sentinel και τα WD tools δεν βλέπουν πρόβλημα, δύσκολα να προβλέψεις πιθανή καταστροφή(αν υποθέσουμε ότι ο δίσκος έχει θέμα). Μπορείς να βγάλεις τον δίσκο και να τον ακουμπήσεις σε μια μαλακή επιφάνεια και να δεις αν συνεχίζει να κάνει αυτό το θόρυβο. Και πάλι βέβαια μπορεί να είναι φυσιολογικό.

Για το κλειδί δεν το έχω δοκιμάσει. Έχω αυθεντικά 7 Pro Ελληνικά που απλά τα έχω αφήσει έτσι. Δεν έχω δοκιμάσει το κλειδί σε Αγγλικά ούτε και αλλαγή γλώσσας. Αν ήμουν πάντως στην θέση σου είτε θα έβρισκα Ελληνικά Windows είτε απλά θα δοκίμαζα τον κωδικό σε Αγγλική έκδοση. Είναι κάτι που απλά σου λύνεται η απορία με την δοκιμή και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

dell laptop = κλειδι windows (SLIC table) ενσωματωμενο στο BIOS του.

λοιπον, θα παρεις τηλ το θειο σου και θα του πεις να σου στειλει το OEM DELL win7 DVD απο το δικο του λαπτοπ,

και οταν το κανεις εγκατασταση στο δικο σου θα δει το κλειδι στο BIOS και θα κανει αυτοματη ενεργοποιηση.

τοσο απλο :003:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.