Jump to content



Καλυτερη S L I αυτη τη στιγμη .


Alexandros

Recommended Posts

Ξεκινησα με μια ΜΣΙ Νεο2 πλατινουμ που μου αφησε καλες εντυπωσεις .Στρωτη αλλα με κουσουρακια. Στη συνεχεια πηρα μια DFI lanparty NF4 την οποια κρατησα για μια μονο μερα. Πολυ δυνατη μητρικη με απειρες ρυθμισεις. Παει και αυτη...σε καποιο φιλο μου

Μου εκατσε ενα ζευγαρακι 6600GT volt modded που χτυπανε τρελα νουμερακια οποτε νομιζω ... ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ Σ Λ Ι.

Για να βοηθησω τις τυχον προτασεις σας πρεπει να σας πω τα εξης.

1. Δε με ενδιαφερει ποιες μνημες πανε καλυτερα με ποια μητρικη. Εχω TCCD, BH6, UTT Hynix D43, TCCC στα χερια μου και μπορω να δοκιμασω οτι θελω. Αρα η επιλογη ΔΕΝ πρεπει να γινει με κριτηριο τις μνημες.

2. Οι επιλογες μητρικων ειναι οι εξης

- ASUS A8N-SLI

- A8N-SLIDeLuxe

- DFI LanParty UT NF4 SLI-D

- MSI K8N SLIPlatinum

- Gigabyte K8NXP-SLI

Ολες ειναι σε στοκ και κοστιζουν πανω κατω τα ιδια

3. Για τις Ασους ακουω οτι δε πανε πολυ καλα, οι ΜΣΙ ειναι επιλεκτικες με μνημες, οι Γιγαμπαιτ θα ηταν η τελευταια μου επιλογη γιατι ειμαι καπως προκατειλημενος, η ΑΒΙΤ ειναι καινουργιο φρουτακι και δεν εχω διαβασει ουτε ενα ριβιου ουτε μια αποψη της προκοπης σε ΚΑΝΕΝΑ φο ρουμ, οποτε κλεινω καπως προς την ΔΦΙ .

Για πειτε και σεις μια αποψη αλλα αν γινεται να την αιτιολογησετε καπως

:):)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Alexandros

fANiS_K ποια η διαφορα της Δ απο την ΔΡ ? Μονο τα συμπραγαλα της τσαντας μεταφορας κλπ ? Απο χαρακτηριστικα μου φαινονται ιδιες!

Αλεξανδρε εχει καποια παραπανω "πραγματακια"(λολ οπως οι ακριβες εκδοσεις στα αυτοκινητα! λοολ) κ νομιζω εχει κ 8 sata εναντι των 4....

Οκ ποιος θα βαλει 8 sata?? Αλλα εγω μιας κ θα παρω που θα παρω μια, ας παρω κατευθειαν την DR....(περιμενω να ερθει...αντε ρε spcακο!!!)

Link to comment
Share on other sites

κοίτα το καινούριο συγκριτικό της anandtech.

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2358

σε γενικές γραμμές στις default ρυθμίσεις όλες είναι οι ίδιες στις επιδόσεις επειδή το northbridge-memory controller είναι πλεόν στην CPU. σε overclocking καλύτερη η DFI και σε εξτρα χαρακτηριστικά η MSI κυρίως λόγω του καλύτερου onboard sound Creative Sound Blaster Live! 24-bit Hardware, και τον silimage controller Sil3132 που υποστηρίζει SATA2.

Link to comment
Share on other sites

αν θες την γνώμη μου κατά πόσο χρειάζεσαι πραγματικά SLI? να τα σκάσεις σε μία πανάκριβη μητρική SLI που θα σε προκαλεί να τα σκάσεις και σε δεύτερη VGA. Θα το χρησιμοποιήσεις σίγουρα; o έξτρα controller πραγματικά σου χρειάζεται; όπως φαίνεται και στο review ο nvidia SATA2 είναι ο καλύτερος, μήπως μία ultra θα ήταν πιο λογική λύση;

προσωπικά πήρα από την ομαδική αγορά μία DFI ulta, καθώς δεν χρειαζόμουν τα παραπάνω.το μονο που με ανησυχόυσε είναι ο realtek codec kai ότι θα έπρεπε να τα σκάσω σε audigy για να μην έχω μεγάλη πτώση σε επιδόσεις , το ότι όμως ο realtek codec σε DFI έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον creative ήταν πολυ ευχάριστη έκπληξη.

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον και εγω εκει καταληγω γιατι οντως τα benchmarks δινουν προβαδισμα στο ΣΛΙ σε ορισμενα μονο παιχνιδια που το υποστηριζουν...:...: αλλα με προβληματιζει λιγο και η θερμικη αποδοση-καταναλωση...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.