Jump to content



Αγορά νέου highend pc


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Έφτασε η ώρα για αγορά νέου pc οπότε όπως πάντα θα ήθελα την γνώμη σας.

 

Η χρήση θα είναι all around, gamming, programming, vm κτλ.

 

Σε κάποια κομμάτια έχω καταλήξει μετά από πολλή ψάξιμο σε κάποια άλλα, βλέπε οθόνη, σηκώνει πολλή κουβέντα και θα ήθελα τις γνώμες σας.

 

πσ. η αγορά θα γίνει από computeruniverse.

 

Πάμε:

 

CPU

Motherboard

RAM

GPU

Power Supply

Case

Cooling: Corsair i100i Gtx ή Nepton 240m

Monitor: Eizo Foris FG2421 - Asus MG279Q - Acer XB270HU

Mouse

 

SSD έχω ήδη τον 850pro

 

Τώρα στο θέμα ψύξης οι συγκεκριμένες επιλογές είναι μάλλον οι κορυφαίες στο μέγεθος τους σύμφωνα και με τα reviews του thelab thx @Seafalco. Φυσικά χωράει και 280mm radiator το κουτί απλά δεν ξέρω τι σχέση απόδοσης/θορύβου έχουν αυτές μιας και θα ήθελα να είναι αθόρυβο το pcακι. Τι προτείνεται?

 

και ερχόμαστε στο θέμα οθόνης..εδώ τώρα θα παρθεί η απόφαση αν αξίζει να γίνει η υπέρβαση.

επειδή προτιμώ την ποιότητα εικόνας από response times θα πάω σε ips/va panel.

Αρχική επιλογή ήταν η Eizo, μετά από ψάξιμο βρήκα την Asus με ips/144hz/freesync με μια μικρή υπέρβαση.

Ως εδώ καλά λέω θα πάει άδικα το freesync λόγο κάρτας αλλά θα έχω όλα τα υπόλοιπα θετικά (1440p,ips,144hz).

και κάπου εδώ έρχεται από την εξωτερική η Acer με ακριβός το ίδιο πάνελ με την Asus + GSync με +~80 ευρώ.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η Eizo είναι η αρχική επιλογή αξίζει να κάνω την υπέρβαση στην Asus? και αν ναι αξίζουν τα +~80 ευρώ για gsync που θα υποστηρίζεται από την κάρτα?

 

Τέλος για mouse μιας και δεν είμαι και πολύ ψαγμένος θα ήθελα κάτι σε φάση G5/mx518 με budget +-80 max.

 

Όλες οι συμβουλές/γνώμες είναι ευπρόσδεκτες!!!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις oc και πόσο; Αν σκοπεύεις να κάνεις μέτρια πράγματα, μπορείς να δείς μια καλή αερόψυκτρα, μιας και θέλεις αθόρυβο pc. Αν πάλι, θέλεις ψηλό oc τότε μια ΑΙΟ με μεγαλύτερο radiator (280-360) θα σου έδινε χοντρικά καλύτερες επιδόσεις στα ίδια επίπεδα θορύβου με μια 240mm (έτσι νομίζω, αλλά ας το επιβεβαιώσει και ο @Seafalco, αυτό). Εξάλλου, φαίνεται ότι δεν το τσιγκουνεύεσαι το budget, οπότε για μένα μη κάνεις συμβιβασμούς. Πάρε το καλύτερο μιας και είσαι μερακλής. 

 

Τροφοδοτικό γιατί 850άρι; Πολύ καλό το συγκεκριμένο, αλλά σκέφτεσαι sli στο μέλλον; Κανονικά και με ένα 650άρι καλύπτεσαι άνετα. 

 

Από κάρτες δες λίγο και αυτήν http://www.computeruniverse.net/products/90605704/asus-geforce-gtx-980-ti-strix-dc3oc-6gd5.aspγια ήσυχη λειτουργία, αν και η EVGA η συγκεκριμένη διαβάζω ότι είναι αρκετά ήσυχη. 

 

Edit: Το 750d είναι πολύ καλό κουτί, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ήσυχο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Έγινε επεξεργασία από pnick
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ οτι ο 6700Κ έχει πολύ κακό VFM οπότε σκέψου πολύ σοβαρά αν θέλεις να πάς σε X99 με τα ίδια (ή και ελαφρώς λιγότερα) χρήματα. Δεν χρειάζεσαι 3000 μνήμες. Αν πας σε x99 κάνε οικονομία στην μητρική. AIO δεν θα πρότεινα για κανέναν λόγο, ειδικά όταν η ησυχία είναι θέμα, μπορείς να γλυτώσεις και από εκεί λεφτά. Όποιον επεξεργαστή και να πάρεις μην τον πεθάνεις στο OC γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται.

 

Το τροφοδοτικό σίγουρα δεν χρειάζεται, απο την άλλη βέβαια  λίγο παραπάνω διαθέσιμη ισχύ δεν χάλασε ποτέ κανέναν και θα έχεις και λιγότερο θόρυβο (που δεν θα το καταλάβεις γιατί τα υπόλοιπα components θα παράγουν περισσότερο). 

 

Επίσης κάποιος μπορεί να μην συμφωνεί με αυτό αλλά αν παίζεις μόνο και δεν σε ενδιαφέρει το benching θα σου πρότεινα να πάρεις μια reference αντί για την classified. Έτσι θα μπορέσεις να τα βάλεις κάπου αλλού που τα λεφτά θα βγουν (πχ επεξεργαστή) σε αντίθεση με την κάρτα που με το που βγει ο pascal προβλέπω να χάσει την τιμή της κατά 60-70%. 

Link to comment
Share on other sites

@pnick, Overclock θα γίνει οπότε θα πάω σε λύση ΑΙΟ. Θα ψάξω τι λέει η H110i GT αν και πιστεύω με αλλαγή τον stock fan της H100i gtx θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για το τροφοδοτικό καλύτερα να έχω την δυνατότητα για οποιαδήποτε αλλαγή πχ sli χωρίς να με περιορίζει στο μέλλον.

Για την gpu θα το ψάξω καλύτερα.

Το 750D είναι το τέλειο κουτί για εμένα όσο αφορά εμφάνιση/επίδοσης οπότε δεν τίθεται θέμα :p

 

@ppkstat, Ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά δεν υπάρχει λόγος να πάω σε X99 μιας και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ και τους 6 πυρήνες με την χρήση που κάνω + η επιπλέον θερμότητα. Πάντως έχω διαβάσει και το ανάλογο θέμα εδώ στο λαμπι οπότε πήρα την απόφαση να πάω σε z170.

 

 

Μέχρι τώρα με καλύψατε σε αρκετά θέματα μενη τώρα η επιλογή monitor που είναι και η πιο σημαντική μιας και δεν αλλαζεις οθόνη κάθε μερα

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα ! Συμπαθάτε με που δεν απάντησα εχθές, αλλά πολύ το τρέξιμο ! :)

Η ιδέα να πας σε ΑΙΟ με μεγαλύτερο radiator δεν είναι κακή, αν και η Η100i GTX έχει δείξει πολύ καλή συμπεριφορά όσον αφορά στο θόρυβο και αν βάλεις άλλους ανεμιστήρες (χαμηλότερης πίεσης και μεγαλύτερης παροχής) γίνεται ακόμα πιο αθόρυβη!

Για την Η110i GT που σκέφτεσαι, πολύ σύντομα θα έχουμε review (:) ) , οπότε λίγο υπομονή και θα διαβάσεις αναλυτικά τι δυνατότητες έχει.

Αυτό που μπορώ να σου πω από τώρα, είναι ότι σε χαμηλό air flow έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, αλλά μέχρι εκεί μπορώ να επεκταθώ .... :)

 

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι όλες οι ΑΙΟ παίζουν καλύτερα με ανεμιστήρες μεγαλύτερου πάχους (35mm) οπότε μπορείς να σκεφτείς και αυτό σαν λύση έναντι του Push-Pull.

Το μόνο κακό είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλά προσιτά μοντέλα σε αυτή τη διάσταση, (και στα 140χ140mm ακόμα λιγότεροι! ) οι κατασκευαστές δεν έχουν ασχοληθεί αρκετά και είναι περίεργο καθώς, σε ένα μικρό κουτί που δεν χωράει Push-Pull, είναι πολύ πιθανό να χωράνε μονόπλευρα ανεμιστήρες των 35 mm που πρακτικά θα κάνουν δουλειά ανάλογη της αμφίπλευρης διάταξης ανεμιστήρων!

 

Ψάξιμο λοιπόν λίγο ακόμα και τα ξαναλέμε σε λίγες μέρες! :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Overclock θα γίνει οπότε θα πάω σε λύση ΑΙΟ. Θα ψάξω τι λέει η H110i GT αν και πιστεύω με αλλαγή τον stock fan της H100i gtx θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για το τροφοδοτικό καλύτερα να έχω την δυνατότητα για οποιαδήποτε αλλαγή πχ sli χωρίς να με περιορίζει στο μέλλον.

Για την gpu θα το ψάξω καλύτερα.

Το 750D είναι το τέλειο κουτί για εμένα όσο αφορά εμφάνιση/επίδοσης οπότε δεν τίθεται θέμα :p

 

Μέχρι τώρα με καλύψατε σε αρκετά θέματα μενη τώρα η επιλογή monitor που είναι και η πιο σημαντική μιας και δεν αλλαζεις οθόνη κάθε μερα

 

Αφού θα πάς που θα πας σε ΑΙΟ δες κάποιες ακόμα κορυφαίες:

1. http://www.computeruniverse.net/products/90592929/thermaltake-water-3-0-ultimate-x.asp(Είναι 360, αλλά το 750D την χωράει άνετα)

2. https://geizhals.de/nzxt-kraken-x61-a1136660.html?hloc=at&hloc=de(τυχαίνει να έχω την συγκεκριμένη και είναι κορυφαία και ήσυχη, ειδικά όταν δεν υπερβαίνουν οι ανεμιστήρες το 60% των στροφών τους)

3.https://geizhals.de/fractal-design-kelvin-s36-a1127760.html?hloc=at&hloc=de(κάποια reviews την τοποθετούν στην κορυφή των ΑΙΟ αυτή την στιγμή, ψάξ'το λίγο)

 

Το τροφοδοτικό που κοιτάς είναι κορυφή, αλλά ψάξε λίγο στα ίδια περίπου λεφτά και για αυτό:

http://www.computeruniverse.net/products/90560435/super-flower-leadex-80plus-gold.asp(η Super Flower κατασκευάζει και το EVGA που κοιτάς)

 

Για οθόνη τώρα, άλλοι είναι πιό ειδικοί στο να σε βοηθήσουν.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.