Jump to content



i5 6600k Vs. i7 6700k για Gaming


Recommended Posts

Η καλύτερη λύση σήμερα είναι ο 5820κ παρά τις τσουχτερές τιμές των μητρικών του. Είναι ψυχολογικά δύσκολο να δώσεις 200€ για μητρική, αλλά αξίζει.

Σχετικά με τους ΗΤ πυρήνες, αυτοί είναι περιστασιακοί, θα λέγαμε, πυρήνες. Δεν δουλεύουν πάντα. Όταν όμως έχεις απτά παραδείγματα από games που μπορούν να τους αξιοποιήσουν με όφελος ~20% η συζήτηση λήγει. Στο crysis 3 ήταν τα grass physics, σπεσιαλιτέ των GPU. Στο witcher 3(και σε μελλοντικά open world) κατά πάσα πιθανότητα ο "ένοχος" είναι οι ρουτίνες AI πράγμα που μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκο και λιγότερο scalable για τις gpu.

 

20% είναι σαν να πάρεις τον 2500Κ από τα 4,5Ghz(ρολόι που το φτάνει και ο 2600Κ) και να τον ανεβάσεις στα 5,4 Ghz !!!. Αν το 'χεις, μένεις με ι5 μια ζωή. Τέλος στους skylake και τα non K κλοκάρονται και ίσως αρκετά. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν προτεινα επεξεργαστη ουτε ειπα τι ειναι συμφερουσα αγορα.

 

Απλα δεν ειναι λαθος το σκεπτικο που ανεφερε καποιος μεσω του quote σου.

 

Προφανως αν τα λεφτα δεν ειναι θεμα πας για το καλυτερο οποιο και αν ειναι οπου και αν ειναι. Σαφεστατα.

 

Νομιζω στο παρων φορουμ ειμαι ο πρωτος που προτεινα ενα φεγγαρι οτι αν δεν σκαμπαζει ο αλλος απο oc ας παρει μια h81 (για δυο dimmakia) η μια b85 (για 4 dimmakia) μαζι με ενα xeon -λεγε με i7- το οποιο σαν συνδιασμος του εβγαινε φθηνοτερα απο 4690k και ζ97.

Kαι στο προηγουμενο ποστ (μου) το ξεκαθαρισα οτι μιλουσα για κλειδωμενο i7. με ξεκλειδωτο i5. 

 

Τελος ..οι skylake ..κανουν oc -προς το παρων- με z170 και απο οσο ακουγεται  μονο οι "Τ" για να μη βλαψουν πωλησεις των K.

Οποιος βρεις για non-T μοντελο ας ποσταρει link please..

Link to comment
Share on other sites

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι μόνο τα Τ μοντέλα υποστηρίζουν oc μέσω bclk;

 

Στη μεγαλύτερη βάση δεδομένων (hwbot.org) , όλα τα non-k αποτελέσματα που έχουν ανέβει , έχουν τερματίσει στα 102,7 bclock.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hταν προσθηκη στα λεγομενα του Τασου.
 
 όλα τα non-k αποτελέσματα που έχουν ανέβει , έχουν τερματίσει στα 102,7 bclock. "

μιας και ..βλεπε εικονα.

Δεν ειναι δικο μου το bench.
Πολυ θα θελα να ισχυει το ανωθεν oc για ολους τους skylake αλλα οσο και αν εψαξα σε T μοντελο κατεληγα με z170.

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο αδερφος μου αγορασε εξ' αρχης i5 6600Κ και μετα απο 10 μερες πηγε σε i7 6700Κ.

 

Ολα τα games πανω 5 εως 12 frames σε 1080p (και τα δυο CPU δοκιμαστηκαν στα 4500MHz).

 

Το συστημα του :

MSI Z170A Gaming M5

2x8GB DDR4 2800MHz

MSI GTX970 Gaming 4GB

 

Μονο i7 πλεον απο δω και περα.

Έγινε επεξεργασία από JOHNX2
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για ρώτα τον ίδιο, γιατί έχει 3770K αλλά πήρε την 980Ti; Τι χάνει; Πόσο bottleneck μπορεί να τρώει; Εκτός αν όλοι παίρνουν i7 σαν "μακροπρόθεσμη επένδυση" (γελάω) κ περιμένουν να τον κρατήσουν για 5-6-7 χρόνια.. τις κάρτες γραφικών αλλάζουμε πιο σύντομα κι αυτές είναι που φέρνουν τις μεγάλες διαφορές στα γραφικά, όχι τον i7 που φέρνει 10fps παραπάνω σε 1-2 παιχνίδια.. σε πόσα; Α και με την titan x.. 

3m1s2U4.png

 

και μιλάμε για μια εποχή που είναι εδώ ήδη το dx12 και ο επεξεργαστής θα "χαλαρώνει" στα παιχνίδια πλέον.. εκτός αν αξίζει ένας i7 για τα κακογραμμένα..

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για ρώτα τον ίδιο, γιατί έχει 3770K αλλά πήρε την 980Ti; Τι χάνει; Πόσο bottleneck μπορεί να τρώει; Εκτός αν όλοι παίρνουν i7 σαν "μακροπρόθεσμη επένδυση" (γελάω) κ περιμένουν να τον κρατήσουν για 5-6-7 χρόνια.. τις κάρτες γραφικών αλλάζουμε πιο σύντομα κι αυτές είναι που φέρνουν τις μεγάλες διαφορές στα γραφικά, όχι τον i7 που φέρνει 10fps παραπάνω σε 1-2 παιχνίδια.. σε πόσα; Α και με την titan x.. 

3m1s2U4.png

 

και μιλάμε για μια εποχή που είναι εδώ ήδη το dx12 και ο επεξεργαστής θα "χαλαρώνει" στα παιχνίδια πλέον.. εκτός αν αξίζει ένας i7 για τα κακογραμμένα..

Το οτι  απο stock σε 4.6 ειναι μικρη διαφορα θα επρεπε να σε προβληματιζει...Καθαρα gpu  bound καταστασεις...Τεσπα..Αλλα games παιζει ο καθενας...

Link to comment
Share on other sites

Καθαρα gpu  bound καταστασεις

 

το ίδιο λέμε... άρα τα σκάμε για gpu αν θέλουμε παραπάνω fps..

το παιδί πάρα πάνω είπε για τον αδερφό του κι είπε πως σε όλα τα games έχει 5-12 frames.. αναρωτήθηκα λοιπόν δεν θα'ταν καλύτερα μια πιο δυνατή κάρτα;

εσύ αν παίζεις άλλα παιχνίδια κ ποια, δεν ξέρω.. αν κάνεις κ stream ταυτόχρονα πάλι δεν το ξέρω.. αλλά αυτό δεν είναι κανόνας για τον gamer, ότι όποιος παίζει θέλει i7

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

HT_1.png

 

NO_HT_1.png

 

 

HT_2.png

 

NO_HT_2.png

 

 

SCENE.png

 

 

-i7 920 ~3700Mhz με HT vs ~3800 χωρίς ΗΤ με GTX 970. Save file που βρήκα προ ημερών στο νετ και έτρεξα δοκιμές. Έκδοση 1,10 το witcher(τελευταία).

-Όλα ultra εκτός από hairworks, shadows στο medium(επίτηδες για να φανεί καλύτερα η διαφορά στη CPU) και foliage στο high(δεν μετράει εδώ).

-Δείτε gpu usage.

-Μέσες άκρες 72/56=>28% αύξηση λόγω ΗΤ σε cpu 7 ετών. Aπό οριακά playable με στιγμιαίες βουτιές κάτω και από τα 50(βλέπε κακό streaming με 4 cores) σε buttery smooth.

Μίλησε κανείς για "μακροπρόθεσμες επενδύσεις";

 

Το βάζω μπολντ κόκκινο να το βλέπει ο Ντελιτζόν να γελάει με την ψυχή του όταν θα σκέφτεται πόσες γενιές i5 πρέπει να περάσουν για να φτάσεις αυτό το νούμερο σε IPC. Πόσες πλατφόρμες πρέπει να ξηλώσεις με 500ευρα ντούκου αντί να μείνεις με παλιά αξιόμαχη cpu και να τα δώσεις για Τιτάνες ή σουβλάκια. Αλλά όχι. Τα 100€ θα μας σώσουν.

 

Για να τελειώνουμε:

 

1. Όποιος θέλει να παραμυθιάζει τον εαυτό του με "best case scenario" benchmarks είναι γεμάτο το νετ. Βγάζεις και core 2 duo ισάξιο με 6600Κ άμα λάχει κοιτάζοντας τοίχους σε όποιο game θες.

Όταν όμως συμβουλεύεις τρίτους για το τί θα κάνουν με τα λεφτά τους λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.

Το gamegpu,ru κάνει γενικά σωστή δουλειά.

 

2. Υπάρχουν ήδη σήμερα(GTA V, Dragon Age, Witcher 3, Crysis 3, battlefield σε massive online μάχες) games τα οποία κερδίζουν σημαντικά με πάνω από 4 πυρήνες φυσικούς ή και εικονικούς. (To battlefield απ'ότι θυμάμαι κέρδιζε μόνο με έξτρα φυσικούς για online.) Και θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο φεύγουμε από τις χιλιομπαλωμένες engine της εποχής του xbox 360.

Εκτός και αν πιστεύει κάποιος ότι το fallout 4 π.χ. είναι καθαρόαιμο next gen με engine της Τουρκοκρατίας; Γεμάτο bugs απ'ότι λέγεται.

 

3. Το DX12 καταργεί την ανάγκη για τρελά IPC στον έναν πυρήνα που έκαναν την ίντελ βασίλισσα με τους ψόφιους i3 στη μεσαία κατηγορία. Και αφορά μόνο τα draw calls και ό,τι έχει σχέση με γραφικά.

Από δω και πέρα όσο περισσότεροι πυρήνες τόσο το καλύτερο για draw calls, AI στα AAA open world games, ίσως physics και γενικά πολύπλοκες καταστάσεις.

 

4. Η σοφή επιλογή είναι X99. Αν δεν το σηκώνεις τότε 6700Κ. 6600Κ είναι λίγο ρίσκο. 2500Κ δεν πολυκρατάει, τουλάχιστον όχι σε όλα τα σενάρια.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

a) δεν παίρνω cpu με βάσει screenshots από stills σε ένα game

β) το συγκεκριμένο παιχνίδι το θεωρείς καλογραμμένο και εκπρόσωπο της τωρινής κατάστασης στα games;

c) δε με ενδιαφέρει η χρήση της cpu, όταν μιλάμε για μοντέλο 7ετίας.. θεωρώ αστείο να μου φέρνεις παράδειγμα i7 7ετίας για να στηρίξεις επιχείρημα πως αξίζει ένας i7 για gaming. Το θέμα μας δεν είναι ποιον αξίζει να πάρεις μεταξύ των 2 επεξεργαστών;;; Υπάρχουν πολλοί gamers απαιτητικοί που να παίρνουν cpu για 7 χρόνια; Κοροϊδευόμαστε;;; Όταν θες τελευταία κάρτα γραφικών (970), δεν μένεις με τον 920... 

d) το ότι 2 παιχνίδια είχαν bugs, δε σημαίνει ότι αξίζει να δώσει κάποιος 100-200-250€ παραπάνω για να έχει 5-10fps..  αν είσαι απαιτητικός gamer, τα κερδίζεις από αλλού αλλιώς ρίχνεις ένα από τα settings στο medium κι ας πληγώνεται λίγο ο εγωισμός σου. Και ξαναλέω, αν είσαι απαιτητικός, δε μένεις με τον 920 ή με την 970.. 

e) μάθε τα οφέλη του dx12 και διάβασε τι είναι το hyperthreading.. κι αφού θες πολλούς πυρήνες, γιατί δεν πας για 8πύρηνα amd; Τόσα χρόνια κυκλοφορούν.. τι φάση; Γιατί δεν έπιασαν; Έβγαλε κι η intel 6πύρηνο.. άξιζε να το πάρουν οι gamers; Τον 5820K αξίζει να τον πάρει κανείς σήμερα, στα ίδια λεφτά με τον 6700Κ;;; Τι λες;;; Α και για πες, γιατί τυχαίνει κι είναι στα ίδια λεφτά; Διαβολική σύμπτωση; Είναι όντως σοφή επιλογή;

f) δεν υπάρχουν σοφές επιλογές, υπάρχει η τσέπη και το value for money.. το να δώσει κάποιος 130€ παραπάνω για 5-10 frames (και αααν) σε 3 κακογραμμένα games, είναι ΗΛΙΘΙΟ. Γνώμη μου.

g) αν παίζεις όλη μέρα online games με massive online μάχες, να το δεχτώ.. ανέβασέ μου και βίντεο και κάνε κι ένα review να το δει όσος κόσμος παίζει πάνω από 2 ώρες τη μέρα τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά αμφιβάλλω αν αυτό το σενάριο, ενδιαφέρει έναν απλό gamer, αν κάτσεις κ του εξηγήσεις πού ακριβώς θα δει κάποιο κέρδος.. 

 

το ποιος παραμυθιάζεται φαίνεται όταν κοιτάς τη χρήση της cpu 7ετίας σε ένα παιχνίδι, σε μια σκηνή, ενώ παραπάνω σου έβαλα clock to clock των 2 επεξεργαστών που έχουμε σαν επιλογή σήμερα.. 

(με 980ti για να μην παραμυθιαζόμαστε με απαιτητικούς gamers).. 

α δες κι εδώ... 

BpjkQy7.png

FbDr2HS.pngTNzgvlM.png

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.