Jump to content



Επιλογή κινητού, no budget


denz

Recommended Posts

Το no budget είναι λόγω επιδότησης σύνδεσης, για να μην παραξηγηθώ.

 

Είμαι ανάμεσα σε iPhone 6s vs Sony Z5 vs Samsung S6 vs Microsoft Lumia 950.

 

Επειδή δεν είχα ποτέ, θεωρώ τις 4,7'' ίντσες το ιδανικό μέγεθος για smartphone και είναι ευκαιρία λόγω no budget και μη οικονομικής απαξίωσης να πάρω το iPhone 6s, γέρνω προς τα εκεί. Το μόνο που με προβληματίζει πολύ είναι η μπαταρία του.

 

Από την άλλη σκέφτομαι το Z5, έχοντας πάντα στο μυαλό το Z3 και μια Sony που τερματίζει από άποψης χαρακτηριστικών και λειτουργικού την σειρά Z. Είναι πραγματικά τούμπανο αλλά τα reviews λένε να κρατάμε μικρό καλάθι.

 

Το S6, νομίζω είναι το τελευταίο που θα επέλεγα από την παραπάνω λίστα. Δεν μου κάθεται καλά τέτοια ανάλυση με την υπάρχουσα μπαταρία ενώ παράλληλα δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με το S5 Duos (το S5 single sim πάει πολύ καλύτερα) και με την Samsung γενικοότερα... κολλήματα, bloatware , knox κτλπ.

 

Τέλος το Lumia 950, που είναι κάτι το διαφορετικό και άγνωστο ως WP για εμένα. Τούμπανο και αυτό από χαρακτηριστικά, ιδιαιτέρως η κάμερα του, που είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Αν κάποιος με διαβεβαίωνε ότι το menu του συνηθίζεται και θα υπάρχει ποικιλία εφαρμογών στο 50% του Android τότε θα ήταν σίγουρη επιλογή.

 

Περιμένω τις γνώμες και προτάσεις σας!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς έχει ένα πολύ χρήσιμο συγκριτικό για μελέτη s6 vs Z5 vs 6s το gsmarena το οποίο θα σου (σας) λύσει πολλές απορίες:

http://www.gsmarena.com/iphone_6s_galaxy_s6_xperia_z5-review-1330.php

 

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο, θα γράψω λίγες από τις σκέψεις μου εν τάχει.

 

Έχω στα χέρια μου το s6 κάτι λιγότερο από 3 μήνες, και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

 

Η οθόνη του είναι απίστευτη, η καλύτερη που παίζει αυτή τη στιγμή, με πολύ ζωηρά χρώματα και άριστη αντίθεση. Η φωτινότητά της είναι τέλεια, φτάνοντας στο auto τα 750 nits (!) και βλέπεις πεντακάθαρα τα πάντα ακόμα και με ντάλα ήλιο το καταμεσήμερο. 

Η ανάλυση είναι ένα τεράστιο συν εφόσον δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (εκεί η samsung έχει κάνει πολύ καλή δουλειά), και πλεον η διαφορά με άλλα κινητά στα 1920Χ1080 είναι, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, αισθητή.

 

Ο επεξεργαστής του δεν έχει αντίπαλο ακόμα, και η απόκριση είναι βούτυρο (δεν του έχω κάνει root) ακόμα και μετά από 6-7 αναβαθμίσεις- ενημερώσεις λογισμικού και άπειρες εγκαταστάσεις- απεγκαταστάσεις εφαρμογών. Δεν μου έχει κολλήσει ούτε μια φορά.

Το bloatware σε σχέση με τα προηγούμενα έχει βελτιωθεί αισθητά.

 

Η φωτογραφία του είναι άριστη, ακόμα και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

 

Η ποιότητα κατασκευής του είναι τέλεια, για πρώτη φορά. Hταν ο βασικός λόγος που δεν πήγαινα τα τελευταία χρόνια σε samsung, δεν την άντεχα τόση πλαστικούρα.

 

Το ηχείο του, αν και ένα, έχει πεντακάθαρο ήχο και είναι πολύ δυνατό. Επίσης λειτουργίες του στυλ fingerprint scanner, μετρητής καρδιακών παλμών κλπ. μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμες.

 

Τα αρνητικά του σημεία για μένα ήταν 2: Η μεγάλη τιμή εκκίνησης (έπεσε όμως) και η απουσία sd. Aν και τελικά τα 32GB δεν είναι άσχημα.

 

Σε σχέση με τα υπόλοιπα android λοιπόν, specwise, υπερέχει ξεκάθαρα. Μπορείς να το δεις και στα διάφορα reviews που υπάρχουν.

WP προσωπικά σε αυτά τα λεφτά δε θα έπαιρνα. Kαλά είναι για το εύρος τιμών 100-200€, αλλά σε αυτήν τη κατηγορία να δώσω τόσα λεφτά για να βλέπω το αυτό το interface και να μη βρίσκω τις εφαρμογές που θέλω, δε θα το έκανα. 

 

Το iphone έχει ξεχωριστό target group, εμένα ποτέ δε με αγγίζαν αλλά εξαρτάται το τι ζητάει ο καθένας... υποθέτω.

 

Αυτά τα ολίγα από μένα.

Έγινε επεξεργασία από virus777
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αλλαζεις συχνα κινητα (2+ χρονια περιοδος) iPhone 6s. Αλλιως Sony Z5. Το s6 οχι λογω μπαταριας και ισχνων αναβαθμισεων και το 950 επειδη ειναι μεταβατικη συσκευη. Αν μιλουσαμε σε 1 χρονο απο σημερα θα σου ελεγα το επερχομενο Windows Intel phone.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το S6 edge είναι από τα λίγα κινητά στην κατηγορία του που με αφήνει τελείως αδιάφορο. Η εμφάνισή του μου βγάζει κάτι πολύ υποδέστερο από LG G4, iphone 6, 6S. Για το lumia δεν έχω γνώμη, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με κινητά που έχουν wp λόγω της έλλειψης ποικιλίας στις εφαρμογές. Προσωπικά, αν δεν ειχα budget θα πήγαινα για το iphone, αλλά θα κοιτούσα σίγουρα και το G4, πολύ αξιοπρεπές κινητό!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που κατέληξες κάπου @denz και εγώ σήμερα αποφάσισα πιο θα αντικαταστήσει το ταπεινό μου Galaxy Note 3 και αυτό είναι το Huawei Nexus 6p

 

Love at first site το άτιμο.

 

Ναι είναι αρκετά όμορφο. Βέβαια είναι πολύ μεγάλο για τα γούστα μου και επίσης ως high-end θα έπρεπε να έχει optical stabilization.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.