Jump to content



Αγορά τηλεόρασης


Recommended Posts

Την καλημερα μου στο φορουμ! 

 

Ψαχνω για οτι λεει ο τιτλος. 

Πιο συγκεκριμενα: 

 

-32 ιντσων μαξιμουμ. Με τιποτα παραπανω. 

-Θελω να μπει (και ) τοιχο. Λογικα αγοραζω βαση τοιχου; 

-Θελω απλα να βλεπω και ταινιες σε αυτη (κυριως) μεσω usb και σκληρων δισκων.

 

Δυστυχως 2 πισι εχω και κανενα δε βολευει οπως ειναι ο χωρος που βρισκομαι, Αρα ηχος κλπ ολα απο την tv (ξενερωνω μονο και στην ιδεα αλλα δε γινεται - προς το παρον - διαφορετικα ) 

 

Δεν εχω δει τιποτα απο κοντα ακομη, αλλα μια που ειδα με καποιοι σχετικο search , και υπαρχει κοντα μου διαθεσιμη (ωστε να την δω κιολας) , ειναι αυτη. Υστερα βλεπω και αυτη στο λιγο πιο ακριβο, αλλα ειναι σμαρτ και με WiFi (δε ξερω κατα ποσο θα μου χρειαστει, δεν ημουν ποτέ κατοχος εξυπνης τιβι-γενικως δε βλεπω τιβι :Ρ ). 

 

Γενικως το ποσο λεγαμε να μη ξεπερναει τα 300€, αλλα αν αξιζει πχ η σαμσουνγκ , θα γινει η υπερβαση. Στο ενδιαμεσο ειδα και την LG 32LF5800 αλλα δε νομιζω να υπαρχει σε κοντινο καταστημα μας για να την δω απο κοντα. (Οι 2 πρωτες υπαρχουν). 

 

Εαν θελετε δωστε γνωμες για αυτες ή και για αλλες τηλεορασεις, μιας και δεν εχω και πολλες γνωσεις για τις τιβι! 

 

ΥΓ: Δε ξερω αν επειδη η χρηση της θα ειναι κυριως στον τοιχο και ελαφρως ψηλοτερα (με κλιση σαφως) , θα ηταν καλυτερα να εχει ips panel...Δεν ξερω τι ισχυει με τις τηλεορασεις, εξυπνες και μη! 

Link to comment
Share on other sites

Μιας και κανεις δεν απαντησε, οπως φαινεται και απο εδω , για την ιστορια αναφερω οτι αγοραστηκε η σαμσουνγκ j5500. Ειναι μαλλον η πιο καλη επιλογη στο 350ρι κοντα, αλλα αυτο θα το δειξει ο χρονος.

 

Η ερωτηση που θελω να κανω , αν γνωριζει καποιος να απαντησει , ειναι η εξης: 

 

Η τηλεοραση εχει μια υποδοχη για CI Card. Στο ιντερνετ ειδα οτι ειναι για να βλεπεις paid tv, και τετοια... Δεν εχω ιδεα τι σημαινει αυτο παιδες! Επισης εχει και μια CI card παρεχομενη, την οποια αν θελω τοποθετω στο πισω μερος της τηλεορασης. Απλως δεν ξερω τι θα  γινει αν την βαλω, 

Εχει κανεις γνωση περι των CI Cards ? Θελει να εισαι στο ιντερνετ ; Θελει συνδρομη; Διαβαζω πολλα διαφορετικα στην αναζητηση μου και εχω ψιλομπερδευτει. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Απο οσο ξερω ειναι για να βαζεις expansion cards. Οπως αποκωδικοποιητες κτλ. Γενικα παντως δεν παιζουν πολλες συσκευες για αυτα και πρεπει να ψαξεις να ειναι συμβατες με την τηλεοραση. Θα σου προτεινα να μην πολυασχοληθεις. Οτιδηποτε και να θες μπορεις να το βρεις και ως εξωτερικη συσκευη.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εκτος της CI Card (εχει παρεχομενη η τιβι εκτος απο σλοτ) , θελει και καποια συσκευουλα για να εχει νοημα η ενασχοληση ετσι; Θα ειχα σκοπο να ασχοληθω,  μονο αν πραγματικα αξιζε! :) 

 

Προς το παρον , το αφηνω ετσι και βλεπουμε αν ασχοληθω ever :p Ευχαριστω για την απαντηση! 

Link to comment
Share on other sites

Με τις CI CARDS προστίθενται κάποιες έξτρα λειτουργίες στην τηλεόραση, όπως για παράδειγμα δυνατότητα να λαμβάνει δορυφορικό σήμα, αποκωδικοποιητές επιγειου σήματος κτλ.

Σε γενικές γραμμές είναι όλες λειτουργίες που καλύτερα να τις κάνεις με εξωτερικές συσκευές για καλύτερη συμβατότητα και ευελιξία.

Δεν θα σου πρότεινα να ασχοληθείς παραπάνω με το θέμα αυτό πάρα μόνο με εξωτερικές συσκευές αν θες να αναβαθμίσεις τις λειτουργίες της TV σου.

Έγινε επεξεργασία από Peter Pan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν είχε ξεκινήσει η DIGEA και κάποιες παλαιότερες τηλεοράσεις δεν υποστήριζαν MPEG4, αγόραζες μια CI κάρτα για να κάνει την αποκωδικοποίηση. Ουσιαστικά είναι για κλειδμένα κανάλια και παρεμβαίνει ανάμεσα στο σήμα και τη συσκευή. Για μια συσκευή που δεν παίζει MPEG4 πχ, το σήμα είναι σαν κωδικοποιημένο, οπότε το "ξεκλείδωνε" (το μετέτρεπε σε MPEG2) για να το αναγνωρίσει η τηλεόραση.

 

Προσωπικά απορώ γιατί τις βάζουν πλέον, αφού σχεδόν όλοι οι πάροχοι τηλεόρασης (επίγειας ή δορυφορικής) παρέχουν δικό τους αποκωδικοποιητή, όπου μάλιστα η κάρτες δεν είναι συμβατές με άλλες συσκευές.

 

Αν ρίξεις μια ματιά εδώ, θα δεις μερικές που ουσιαστικά είναι για να βάλεις την κάρτα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο παίζουν. Μία μάλιστα αναφέρει και NOVA, αλλά από όσο έχω διαβάσει, δεν παίζει σωστά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.