bean Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 (edited) καλησπερα παιδια εκανα μεταφορα γυρω στα 20GB και μερικες φορες ακουγοταν ενας τικ απο τον δισκο και παγωσε για λια δευτερολεπτα και μετα συνεχιζε κανονικα την αντιγραφη εκανα chkdsk /f τον δισκο στα 2 partition δεν μου εβγαλε τιποτα ενω στο τριτο μου εβγαλε αυτο απο τι το κοβω μαλλον παει για αντικατασταση ο δισκος η ειναι τιποτα αλλο Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 29, 2015 από bean Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 29, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2015 Καλό δεν είναι σίγουρα. Το HD Sentinel τι λέει για την υγεία του δίσκου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bean Νοέμβριος 29, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2015 (edited) 100% μου βγαζει οτι ειναι και σε καποια φαση παει 0% και μετα παει παλι στα 100% Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 29, 2015 από bean Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 29, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2015 Κάψε ένα cd με το Hirens boot cd την έκδοση 10.6. Εκεί θα βρεις ένα εργαλείο το HDD Regeneration. Αυτό το πρόγραμμα σκανάρει για bad sectors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Νοέμβριος 30, 2015 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2015 Το ότι βρήκε πρόβλημα στο file system δε σημαίνει απαραίτητα πως έχει πρόβλημα ο δίσκος. Τώρα από 0 να πηγαίνει 100%... Πόσταρε 1η και 3η καρτέλα από hdsentinel να δούμε λεπτομέρειες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bean Νοέμβριος 30, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2015 (edited) καλημερα εγραψα ενα DVD μετα το chkdsk /f και το εγραψε κανονικα πριν το chkdsk /f με ειχε καψει 4 DVD μπορει να ειναι και απο θεμα ρευματος Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 30, 2015 από bean Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Νοέμβριος 30, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2015 Το πιο πιθανό η αυξομείωση να οφείλεται στο raw read error rate και seek error rate που στους seagate δίσκους υπολογίζονται κάπως περίεργα και πολλές φορές δημιουργούν σύγχυση.Δε φαίνεται κάτι άλλο.Μπορείς να στείλεις αναφορά τεστ στο δημιουργό του hdsentinel αν θέλεις ρωτώντας τον για να σου επιβεβαιώσει ή να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Νοέμβριος 30, 2015 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2015 Το πιο πιθανό η αυξομείωση να οφείλεται στο raw read error rate και seek error rate που στους seagate δίσκους υπολογίζονται κάπως περίεργα και πολλές φορές δημιουργούν σύγχυση. Δεν νομιζω να ναι απο αυτό . Στους seagate οπως λες και εσύ μετρώνται διαφορετικα και τα raw read error rate αυξομειώνονται. Δεν ειναι σαν τους δισκους αλλους κατασκευαστουν που σημαινει οτι εχει καποιο θέμα ο δισκος. Δες και στη δικια μου φωτο παρακατω. Για να του βγαζει παντως bad cluster στο file system και οχι στο firmware 99% δεν ειναι πραγματικό, και αν δημιουργήσει ένα καινουριο partition table και partitions στο δισκο θα το φύγει και δεν θα ξαναεμφανιστει ακομα και σκαναρει ξανα ολο το δισκο, που θεωρώ οτι ειναι και η καλύτερη λύση αν μπορει να μεταφερει καπου αλλου προσωρινα τα δεδομενα. @bean είχες κανα θέμα με την τροφοδοσία του δίσκου ή του συστήματος? Γράψε αν θες απο τι αποτελειται. Επίσης τρέξε και κανα extended self test στο δισκο. Ειτε με το seatools ειτε ακομα και με το sentinel Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Νοέμβριος 30, 2015 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2015 Δεν νομιζω να ναι απο αυτό . Στους seagate οπως λες και εσύ μετρώνται διαφορετικα και τα raw read error rate αυξομειώνονται. Δεν ειναι σαν τους δισκους αλλους κατασκευαστουν που σημαινει οτι εχει καποιο θέμα ο δισκος. Δες και στη δικια μου φωτο παρακατω. Ακριβώς αυτό λέω, αλλά το hdsentinel λαμβάνει υπόψιν το seek error rate ως critical και η αυξομείωση του μπορεί να επηρεάσει την φαινόμενη υγεία του δίσκου.Και το αναφέρω επειδή αυτές οι δυο τιμές είναι οι μόνες που έχουν αυξομειωθεί. Το άλλο που παρέλειψα να αναφέρω (επίσης πιθανό) είναι να είχε pending sectors οι οποίοι ήταν healthy τελικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bean Δεκέμβριος 1, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Δεν νομιζω να ναι απο αυτό . Στους seagate οπως λες και εσύ μετρώνται διαφορετικα και τα raw read error rate αυξομειώνονται. Δεν ειναι σαν τους δισκους αλλους κατασκευαστουν που σημαινει οτι εχει καποιο θέμα ο δισκος. Δες και στη δικια μου φωτο παρακατω. @bean είχες κανα θέμα με την τροφοδοσία του δίσκου ή του συστήματος? Γράψε αν θες απο τι αποτελειται. Επίσης τρέξε και κανα extended self test στο δισκο. Ειτε με το seatools ειτε ακομα και με το sentinel οχι δεν ειχα θεμα απλως τωρα τον εχω βαλει μονο του μαζι με τον SSD εχω και εναν ακομα που τον εχω βγαλει και τωρα βλεπω οτι δουλευει καλα, δεν ξερω μεχρι ποτεδεν ξερω Το συστημα που εχω ειναι αυτοGigabyte GA-EP43-DS3QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz8GB RAMNVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)SyncMaster T240HD(Digital)Creative SB X-Fi Xtreme Audio Sound CardSamsung SSD 850 PRO 256GBTOSHIBA DT01ACA200 2TB 3.5'' SATA3SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200 SATA 3PSU LPK19-35p 550W Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 1, 2015 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Το τροφοδοτικό σου δεν το ξέρω να σου πω την αλήθεια. Προσωπικά θα το άλλαζα με ένα 80+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Δεκέμβριος 1, 2015 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 οχι δεν ειχα θεμα απλως τωρα τον εχω βαλει μονο του μαζι με τον SSD εχω και εναν ακομα που τον εχω βγαλει και τωρα βλεπω οτι δουλευει καλα, δεν ξερω μεχρι ποτεδεν ξερω Το συστημα που εχω ειναι αυτοGigabyte GA-EP43-DS3QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz8GB RAMNVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)SyncMaster T240HD(Digital)Creative SB X-Fi Xtreme Audio Sound CardSamsung SSD 850 PRO 256GBTOSHIBA DT01ACA200 2TB 3.5'' SATA3SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200 SATA 3PSU LPK19-35p 550W ασχετα παντως με το προβλημά σου το τροφοδοτικό σου ειναι του κιλού. Τώρα αν αξίζει να το αλλάξεις σε τοσο παλιο σύστημα, ειναι δικό σου θέμα, αν και ενα καλο τροφοδοτικό το κρατάς και για το επομενο pc σου, και δεν χρειαζεται να ξοδεψεις μια περιουσια με 50-60ευρώ βρίσκεις τιμια τροφοδοτικά. Μου κανει εντυπωση πάντως που εδωσες 200+ ευρώ για cpu οταν την πήρες και για τροφοδοτικό κανα 20ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bean Δεκέμβριος 1, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 το pc δεν το εκανα εγω ουτε το αγορασα εγω απλα με το δωσαμε απο την δουλεια που δουλευα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 30, 2016 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2016 Έχω ένα πρόβλημα με δίσκο Hitachi. Ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό το μήνυμα. Μετά από μερικές ημέρες ο δίσκος επανήλθε σε φυσιολογική κατάσταση, και πλέον εμφανίζει αυτό. Τα αρχεία τα έχω μεταφέρει αλλού. Είναι πλέον ο δίσκος άξιος εμπιστοσύνης; Ήταν αυτό ένα πρόσκαιρο φαινόμενο η έχει αρχίσει η κατηφόρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 30, 2016 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2016 What the... Μηπως καποιο καλωδιο; Ο δισκος ποσο χρονων ειναι; 5-6 ετων πρεπει να ειναι λογικα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 30, 2016 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2016 Αν ήταν κάποιο καλώδιο δεν θα δούλευε πιστεύω σωστά τόσες ημέρες. Είναι 6-7 χρονών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 30, 2016 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2016 Θέμα τροφοδοσίας να ήταν ; αλλά δε θα επηρέαζε και άλλα πράγματα; δε θα το εμπιστεύομουν πάντως προσωπικά ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 31, 2016 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2016 Μήπως είναι θηλυκός δίσκος και είχε περίοδο; Μήπως είχες βάλει το πουλί μέσα στο σπίτι λόγω κρύου και ζήλεψε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 13, 2016 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2016 Πάει ο δίσκος τελικά... άφαντος σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 14, 2016 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2016 9 hours ago, Lakisss said: Πάει ο δίσκος τελικά... άφαντος σήμερα. Άρα σου απαντήθηκαν και οι ερωτήσεις: On 3/30/2016 at 9:34 PM, Lakisss said: Τα αρχεία τα έχω μεταφέρει αλλού. Είναι πλέον ο δίσκος άξιος εμπιστοσύνης; Ήταν αυτό ένα πρόσκαιρο φαινόμενο η έχει αρχίσει η κατηφόρα; 1. Δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης 2. Έχει αρχίσει η κατηφόρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts