Jump to content



Επιλογη wd, για εξωτερικο σκληρο, η δισκο συστηματος


Recommended Posts

Ενδιαφερομαι για καποιον εξωτερικο σκληρο δισκο και μου εστειλε το eshop καποια προσφορα newsletter τον συγκεκριμενο σκληρο wd, η τιμη του ειναι 60,9€ αν δεν την εμφανιζει το link, (δεν γνωριζω αν δεχετε θηκη), αν οχι, μπορει να χρησιμοποιηθει ως δισκος συστηματος; επειδη αναφερει οτι ειναι κυριως για συστηματα επιτηρησης, αν ειναι καλυτερα να παω σε καποιον αλλον.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δίσκος συστήματος, αλλά δεν κατασκευάστηκε γι' αυτόν τον σκοπό.

Στην περίπτωση που θέλεις να δαπανήσεις αυτό το χρηματικό ποσό, μπορείς να επιλέξεις με €4,00 επιπλέον ένα WD BLUE με την ίδια

χωρητικότητα από το συγκεκριμένο site.

Έγινε επεξεργασία από Speed
Link to comment
Share on other sites

Οι green ειναι και αυτοι σα τους purple, για αποθηκευση. Επισης η WD θα συγχωνευσει τους Green με τους Blue , δε συστηνω τωρα να πας σε Green. Ειχα λειτουργικο σε Green , δε θες το λειτουργικο σου σε τοσο αργο δισκο. 

Ταχυτεροι ειναι σιγουρα οι Black , αλλα ειναι φασαριοζηδες.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλυτεροι ειναι αυτοι με 5 χρονια εγγυηση, http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd1003fzex-caviar-black-1tb-sata3-p-PER.303074 αλλα εχουνε μεγαλυτερη τιμη απο τους αλλους

Αυτο που λες με τους green, οτι ειναι αργοι, μηπως εννοεις oτι δουλευουνε στις 5400rpm; γιατι λογικο ειναι, να ειναι πιο αργοι, αφου εχουνε λιγοτερες στροφες, εκτος αν εννοεις κατι αλλο.

Έγινε επεξεργασία από Cipioner
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα εχουν την χαμηλοτερη καταναλωση και ειναι και οι πιο αθορυβοι. Γενικοτερα ομως , συγκρινοντας συστημα με Black vs Green , φορωντας του λειτουργικο , ο green σερνεται. Ειχα λειτουργικο και στους 2, απλα οι δικοι μου ειναι και αρχαιοι.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια, εισαστε και οι 2 πολλοι κατατοπιστικοι και μια τελευταια ερωτηση.

Ο συγκεκριμενος σκληρος που ανεφερα στην αρχη, http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10purx-purple-surveillance-hard-drive-1tb-35-sata3-p-PER.303080?utm_campaign=newsletter151210&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=5-skliros+diskos&utm_content=5.3-hdd+western+digital+wd10purx+purple+surveillance+hard+drive+1tb+35+sata3γιατι δεν κανει για δισκος συστηματος, μηπως ειναι κατασκευασμενος να αντεχει λιγοτερα on off (με την λογικη οτι δουλευει σε καποιο καταγραφικο ολοκληρο το 24 ωρο, με αποτελεσμα να εχει λογικα λιγοτερα on off) σε σχεση με τους αλλους, δηλ. ανοιγοκλεινοντας τον συνεχεια μεσα σε καποιο λειτουργικο, να φθειρετε περισσοτερο. Ελπιζω να καταλαβατε τι ρωταω.

Επισης οταν λεει ταχυτητα περιστροφης IntelliPower, τι εννοει, μηπως αυξομειωμενη;

Έγινε επεξεργασία από Cipioner
Link to comment
Share on other sites

Purple,Green και Red, ειναι για αποθηκη. Ειναι πιο αργοι απο Blue/Black . Αν και δεν ειχα λειτουργικο σε blue / purple / Red (μονο για black-green μπορω να μιλησω ) , απλα θα κανεις τη ζωη σου πιο δυσκολη τοποθετοντας λειτουργικο σε HDD που ειναι κατασκευασμενος για αποθηκη. 

 

Δες και στο ιντερνετ την εξηγηση σχετικα με τα χρωματα :) http://www.tomshardware.co.uk/forum/263587-32-difference-colors

 

http://www.smbitjournal.com/2014/05/understanding-the-western-digital-sata-drive-lineup-2014/

Link to comment
Share on other sites

Οι Surveillance HD είναι κατασκευασμένοι για συνεχόμενη ροή επί 24ωρου βάσεως και από πολλές πηγές (κάμερες).

Οι κοινοί Desktop είναι για 8-10 ώρες την ημέρα συνεχόμενης λειτουργίας για μέγιστη απόδοση στον χρόνο.

 

Για να μην κουράζεσαι αδίκως, μπορείς να πας σε μία μέση λύση που είναι η σειρά RED της WD.

Τον έχει με €73,90

 

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα σε ότι αφορά την σειρά Green.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην κουράζεσαι αδίκως, μπορείς να πας σε μία μέση λύση που είναι η σειρά RED της WD.

Τον έχει με €73,90

Nαι, ρωταω πιο πολυ γιατι δεν γνωριζω ακριβως τις λεπτομερειες caviar -red - green κλπ.

Εσυ εννοεις αυτον εδω http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10efrx-1tb-red-nas-sata3-p-PER.303040 εαν εκκινουν με τον συγκεκριμενο τα windows 7 σε 25 sec, που εκκινουν τωρα με τον hitachi που εχω, μια χαρα θα ειναι, (γιατι αναφερει ταχυτητα περιστροφης, 5400-7200).

Έγινε επεξεργασία από Cipioner
Link to comment
Share on other sites

Για δίσκο συστήματος θα πας ή ssd http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-75e250b-eu-850-evo-series-250gb-25-sata3-p-PER.306098

ή σε κάποιον μηχανικό με 7200rpm.

 

Αν θες για ''αποθήκη'' πας σε red που έχει 3 χρόνια εγγύηση και μπορεί να δουλεύει 24/7. Ο purple είναι για καταγραφικά.

 

Εδώ μπορείς να δεις τις διαφορές τους https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Understanding-the-WD-Rainbow-674/

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μπορείς να δώσεις τα χρήματα για ssd πας σε μηχανικό δίσκο.

 

Οι τιμές έχουν πέσει, 500αρη βρίσκεις από 140€ 

http://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/342148/251-%CE%AD%CF%89%CF%82-500GB.html?page=2

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι τα λεφτα, ειναι οτι αδικαιολογητα οι τιμες ειναι τοσο ψηλα ακομα, τιποτα δεν στοιχιζει η κατασκευη ενος ssd, αλλα λογω του οτι θεωρειτε νεα τεχνολογια, μονο και μονο γι'αυτο, κρατιουνται οι τιμες σε αυτα τα επιπεδα.

Link to comment
Share on other sites

2 πραγματακια φιλε @Cipioner,

 

 

-Τα λινκ παραπανω εξηγουν ποιον μηχανικο θα μπορουσες να αγορασεις και να του ριξεις και λειτουργικο. Προφανως οχι πρασινο,μωβ,κοκκινο. Δες και κατι τετοιο  ως εναλλακτικη. 

 

-Life is unfair. Δυστυχως για σενα (και για ολους μας ), ΔΕΝ ειναι και ΔΕΝ θεωρουνται νεα τεχνολογια οι ssd. Θεωρουνται κατι διαφορετικο , και συνυπαρχουν με τους ρημαδηδες μηχανικους, οι οποιοι επρεπε να εξαφανιστουν απο καιρο.. Αρα συνυπαρξη με δαυτους, ισουται με αυξηση τιμης ανα gb για τους SSD , και οσο συνυπαρχουν , δε θα πεφτει τοσο πολυ οσο ελπιζουμε η τιμη των ssd. 

Ως εκ τουτου , εχεις δικιο να διαμαρτυρεσαι.. Και φτανουμε σε αυτο που λεει ο idonthave.

Αν δεν διαθετεις τα χρηματα λογω οικονομικου θεματος, πας σε μηχανικο να κανεις τη δουλεια σου. Αν ειναι ιδεολογικο το ζητημα (επειδη λες πως δεν ειναι τα λεφτα το θεμα), τοτε κανεις απο εμας δε θα επρεπε να εχει ssd σημερα :)

 

ΥΓ: Θεωρω ακριβους και τους μηχανικους, ειναι τεχνολογια πεπαλαιωμενη, θα επρεπε να εχουν πεσει κι αλλο, αλλα that's not gonna happen. 

Θα ειναι εδω για να μας λενε "ειμαιιι εδωωω για να εχειιις αποθηκκηηηηη" , ενω οι σσδ θα σιγοψιθυριζουν "ειμαιι εδω για ταχυτητααα" :p 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές των SSD έχουν πέσει αισθητά.  Το μειονέκτημα τους είναι ότι μετά από πολλές εγγραφές-διαγραφές, αρχίζουν τα προβλήματα.

Γι' αυτό και συνιστάται να μπαίνει μόνο το λειτουργικό και να μην χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος.

 

Είναι η καλύτερη λύση να βάλεις έναν SSD για το λειτουργικό σου και να πάρεις έναν μηχανικό για αποθήκευση, από την στιγμή που το οικονομικό δεν 

είναι θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Στην πράξη βέβαια ,δεν ξέρω αν έχει βιώσει κανείς προβλήματα σε ssd από τα πολλά γραψε -σβησε.

Αν τα βάλεις κάτω κιόλας, τα όρια των ssd σε read/write ,τα φτάνουμε σε 7/10 χρόνια ξέρω γω.

Πολύ σπανια θα κρατήσεις πια σκληρό λειτουργικού τόσα χρόνια στη θέση του.

Κατά τα αλλά, αν υπάρχει η δυνατότητα δεν το συζητάμε ότι παίρνεις ssd για λειτουργικό ,αξίζει κάθε σεντ.

Αλλιώς, όπως ειπώθηκε ,black για λειτουργικό ,κάνει θόρυβο αλλά ειναι ο πιο γρήγορος ,αλλιώς blue. Για αποθήκη green.

Τα αλλά χρώματα μην τα κοιτάζεις για pc.

Έγινε επεξεργασία από das
Link to comment
Share on other sites

Το μειονέκτημα τους είναι ότι μετά από πολλές εγγραφές-διαγραφές, αρχίζουν τα προβλήματα. Γι' αυτό και συνιστάται να μπαίνει μόνο το λειτουργικό και να μην χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος.

 

Αν φτάσει τα όρια εγγραφών που δίνει ο κατασκευαστής μπορεί να του βγάλει πρόβλημα, αλλά μέχρι τότε θα τον έχει αλλάξει.

 

Ο red, purple έχουν 1000000 mtbf, ο φθηνότερος ssd που βρίσκεις είναι ο crucial bx200 και έχει 1500000 mtbf και όριο εγγραφών 72TB.

Όσον αφορά τις εγγραφές πρέπει να γράφει 65gb την μέρα για 3χρόνια ή 40gb την μέρα για 5χρόνια για να βγάλει κάποιο πρόβλημα.

Επίσης δεν έχει μηχανικά μέρη.

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Ενταξει και ο kingston SAVAGE 240 gb, εχει 305 tbw εγγυηση, http://www.kingston.com/us/company/press/article/7728?Article-Title=HyperX-Launches-New-Savage-SATA-based-SSDλογικα δεν χαλαει ουτε σε 15-20 χρονια, αλλα η προταση του @tommybertsen για μηχανικο hitachi, νομιζω ειναι η καλυτερη, τα στατιστικα δειχνουνε οτι η (πρωην) hitachi κατασκευαζε τους πιο ανθεκτικους hdd http://www.pcsteps.gr/39880-σκληρός-δίσκος-ασφαλής-αξιόπιστος/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.