Jump to content



Βοήθεια για αγορά νέου κουτιού


manos27m

Recommended Posts

Καλημερα σας!

 

Θέλω τα φώτα σας για αγορά ενός νέου κουτιού για τον υπολογιστή μου.


Το συστημά μου γενικά είναι πολύ απλο, μην φανταστείτε κάτι extraordinary αλλα το κουτί είναι ένα κόλλημά μου.
Ειναι intel i7 920 με 12gb ram, coolermaster 212 evo cpu cooler, μια απλή vga μιας και δεν παίζω παιχνίδια, 1-2 ssd και 2-4 hdd.

 

Αυτα που με ενδιαφέρουν είναι η ομορφία (υποκειμενικό), η άνεση, η καλή ψύξη και πάνω απο όλα ο θόρυβος.


Η τιμή αυτή την στιγμή δεν είναι κριτήριο γιατι δεν το άγοράζω εγώ αλλα η εταιρεία που δουλεύω οπότε ας είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει.

Αυτα στα οποία έχω καταλήξει (προφανώς και είμαι ανοιχτός σε άλλες προτάσεις) είναι τα εξής:

1)Phanteks Enthoo Pro 
2)Phanteks Enthoo Luxe
3)Phanteks Enthoo Primo (μου φαίνεται το πιο όμορφο απο όλα αλλα σκέφτομαι μήπως είναι τρομερή υπερβολή)
4)Nanoxia Deep Silence 1
5)Fractal Design Define R5

 

Ελπίζω στην βοήθεια σας μιας και έχω μπλεχτεί καιδεν μπορώ να καταλήξω.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Define R5 ειναι (υποκειμενικα) το πιο ομορφο, αλλα το enthoo pro ( ειμαι κατοχος) , συνδιαζει την ανεση και την πρακτικοτητα. Μπορεις να βαλεις μεχρι 2ssd εκτος cage δισκων, 6 HDD (που παιρνουν τα cage 3+3 ) και γενικα παιχνιδι στο στησιμο. ΟΜΩΣ δεν ειναι το πιο αθορυβο οπως ερχεται απο το εργοστασιο. Εννοω οτι ο μπροστινος 200ρης ειναι φασαριοζος ακομη και σε χαμηλες στροφες...  Αλλα ειναι 200ρης after all...Δε περιμενα να ειναι και σουπερ ησυχος.

 

Το ΝΑΝΟΧΙΑ το κοιτουσα οταν εψαχνα κουτι . Φαινεται να κανουν καλη δουλεια. Αλλα δεν εχω αποψη (μονο απο βιντεακια)

 

Απλα οταν εχεις silent κουτι κανεις παραχωρησεις στο θεμα ψυξης. Δε γινεται να τα εχεις ολα (αθορυβο και πολυ καλη ψυξη). Καπου συνηθως κερδιζεις, καπου χανεις. Πχ εγω εχω συνηθισει σε πολυ πιο φασαριοζικα κουτια, και το Phanteks με 5 φουρφουρια που του εβαλα, μου φαινεται νορμαλ (ξερω οτι δεν ειναι).

 

 Στο Define R5 φαινεται να εχουν κανει σουπερ δουλεια και στα 2 θεματα, οποτε για εκει σε βλεπω. Εχει ηχομονωτικο υλικο , και καλα vents στην οροφη για οποτε χρειαζεται, εχει μελετηθει πολυ καλα, απλα δεν θυμαμαι αν χωραει τα παντα απο τους δισκους σου. 

Ο @pasjohn ειναι κατοχος και μπορει να πει καμμια κουβεντα. 

 

Συμπληρωνω: Primo + Luxe θεωρω υπερβολη, η τιμη τους ειναι στα υψη. Δεν νομιζω οτι τα χρειαζεσαι. Εδω στα ορια παιζεις με αυτα που αναφερεις, ηδη.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση.

 

Το ξέρω οτι είναι υπερβολή τα primo και luxe, αλλα αν ειναι μόνο λόγο χρημάτων και έχω να κερδίσω σημαντικά πράγματα δεν με πειράζει καθόλου (μιας και δεν τα δίνω εγώ προφανώς και έχω budget μέχρι εκεί)

Link to comment
Share on other sites

Αφού θέλεις ησυχία, δεν παίζεις παιχνίδια και έχεις αρκετούς hdd τότε πας σε silent case που να απορροφά τον συντονισμό των δίσκων. Άρα πας για nanoxia (οποιοδήποτε) και Fractal R5. Από ομορφιά το R5. Όμως πολύ καλό κουτί που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι και το Antec P280. Και τα 3 έχουν ενσωματωμένο Fan Controller. Το R5 έχει και ύσηχους ανεμιστήρες. Τους έχω βάλει μπροστά και στις μεσαίες στροφές δεν ακούς τίποτε. Το R5 είναι το μοναδικό από τα 3 που βγαίνει και με παράθυρο. Τα nanoxia βέβαια δεν έχω δει από κοντά. R5 και P280 είναι πολύ ποιοτικά κουτιά. 

 

Επειδή στο 2ο σύστημά μου έχω ένα παλιό κουτί θα το αλλάξω και σκέφτομαι κάποιο nanoxia ή antec (υπάρχει και το P100 ως πιο φθηνή λύση)

Link to comment
Share on other sites

Εχω μείνει με δυο και προσπαθώ να πάρω μια απόφαση.

 

Τελικοί διεκδικητές το fractal design R5 και το Phanteks Enthoo Pro (στο οποίο θα αλλαχτεί ο μπροστά θορυβώδης ανεμηστήρας απο όσα διαβάζω) με έναν (ή δύο αν κάνουν) 120αρηδες Noctua S12 PWM που έχω και κάθονται.

 

Ενώ μ'αρέσει περισσότερο το fractal το φοβάμαι λόγο συνήθειας με full tower..

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολη αποφαση. Ακριβως στο ιδιο διλλημα ημουν , εγω πηρα το Phanteks για να λεω οτι εχω full tower και για το future proof της υποθεσης. Οτι του ριχνω μεσα , δε παραπονιεται :p Αλλα νομιζω οτι αμα ο θορυβος ειναι στο μυαλο σου πρωτα, και ειδικα , αν εχεις το κουτι κοντα στο κεφαλι, πας ντουγρου στο fractal! 

Link to comment
Share on other sites

Το full tower πια δεν νομίζω ότι έχει κάτι να δώσει εκτός αν δε χωράει ή μητρικη σου και θέλεις παρά πολλούς δίσκους.

Αν το βάλεις πάνω στο γραφείο και σε παίρνει από θέμα χώρου τότε και εγώ θα σου έλεγα fractal. 

Αν κάνω update ποτέ θα πάω σε fractal. Αν και έχω και κάθεται ένα full atx Lian li moded δίπλα στο γραφείο μου άδειο.

Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος manos27m έγραψε:

Εχω μείνει με δυο και προσπαθώ να πάρω μια απόφαση.

 

Τελικοί διεκδικητές το fractal design R5 και το Phanteks Enthoo Pro (στο οποίο θα αλλαχτεί ο μπροστά θορυβώδης ανεμηστήρας απο όσα διαβάζω) με έναν (ή δύο αν κάνουν) 120αρηδες Noctua S12 PWM που έχω και κάθονται.

 

Ενώ μ'αρέσει περισσότερο το fractal το φοβάμαι λόγο συνήθειας με full tower..

Αν θες μεγαλύτερο κουτί πας στο nanoxia και στο Antec P280. Μεγάλο κουτί έχει νόημα αν βάζεις-βγάζεις αρκετές φορές και για υδρόψυξη. Στο Fractal έχω δύο fans μπροστά που ψύχει τους σκληρούς και δεν ακούς τίποτε στις μεσαίες στροφές. Ακόμα και στις υψηλές στροφές απλά ίσα που σπάνε την υσηχία. θερμοκρασία σκληρού 25 βαθμούς. Ένα πάνω και ένα πίσω τα έχω αποσυνδέσει. Το χειμώνα δεν χρειάζονται. Μην σε ανυσηχούν οι θερμοκρασίες από τη στιγμή μάλιστα που δεν παίζεις και παιχνίδια

 

Edit: Είχα πάρει το R5 από το eshop 137.90 ευρόπουλα και τώρα ανέβηκε στα 171.22 :fie:

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.