Jump to content



Αναβάθμιση MBP 08'


Recommended Posts

Γεια σας παιδιά μπήκα να πάρω τα φώτα σας. 'Όπως λέει και τίτλος έχουμε ένα MacBook Pro 08" το οποίο ένας φίλος μου θέλει να το κάνουμε αναβάθμιση.
Συγκεκριμένα μιλάμε για το μοντέλο MB402LL/A εξαρχής αυτό το μηχάνημα φοράει 120GB και 1GB RAM, έχουμε ήδη παραγγείλει 4GB RAM και 120GB SSD.
Τις επόμενες μέρες θα του αλλάξουμε τα λαμπάκια, το ερώτημα μου είναι το εξής, να πάρω τον παλιό σκληρό δίσκο και να τον κάνω copy > ssd με κάποιο πρόγραμμα σαν το Acronic? και αφού τον αντιγράψω μετά να κάνω update το OS; ή να κατεβάσω νέα έκδοση OS να την περάσουμε σε flashaki > ssd (εάν γνωρίζετε ποια εκδοσή θα ήταν η ιδανικότερη;) η να πάω για το τελευταίο OS της Apple?

Link to comment
Share on other sites

Οταν βάλεις τον νέο δίσκο νομίζω ότι το συνδέεις στο ιντερνετ και κατεβάζει μόνο του το λειτουργικό σύστημα.

To maximum λειτουργικό που παίρνει το συγκεκριμένο λαπτοπ είναι το 10.7.5

Link to comment
Share on other sites

Acronic ? Μάλλον εννοείς Acronis. Που το θυμήθηκες πάλι αυτό; :) Στα Mac έχουμε το Carbon Copy Cloner και το SuperDuper.

 

Εφόσον έχεις μαζί σου ένα USB<->SATA adaptor ή κουτί δεν θα έχεις πρόβλημα. Στην περίπτωση που κάνεις clean install (από DVD ή flashάκι) στον καινούργιο SSD, μπορείς έπειτα να χρησιμοποιήσεις το Migration Assistant για να μεταφέρεις από τον παλιό δίσκο (που τον έχεις πλέον στο USB case) χρήστες/έγγραφα/προτιμήσεις/εφαρμογές. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι παλιότερα οι νέες εκδόσεις του MacOSX δεν δίνονταν δωρεάν αλλά επί πληρωμής, και επίσης το απευθείας in-place upgrade από το Leopard (MacOSX 10.5.x) στο Leopard (10.7.χ) δεν υποστηριζόταν επισήμως χωρίς να έχεις περάσει πρώτα από το Snow Leopard (10.6.χ). Το παρακάτω μπορεί να σου φανεί χρήσιμο:

 

http://www.macworld.com/article/1161087/software-utilities/install-lion-over-leopard.html

 

Επίσης, ενδέχεται να βρεις το Snow Leopard 10.6.8 γρηγορότερο από το Lion - ήταν κάτι σαν τα Windows XP για αρκετό καιρό ;-) Όπως και να έχει, για απλή χρήση, το σύστημα θα πάει πολύ καλύτερα μετά την αναβάθμιση.

Έγινε επεξεργασία από gorg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι το  Acronis έλεγα. USB <-> SATA υπάρχει και θα χρησημοποιηθεί. Ευχαριστώ για την οδηγό τον μελετάω τώρα. Για Yosemite OS τραβάει;
Ακόμα δεν μας έχουν έρθει τα ανταλλακτικά και περιμένουμε, αυτές τις μέρες. Το κυριότερο είναι να παίζει κάνα Spotify για μαγαζί μετά την αναβάθμιση και να μπορεί κάποιος να μπει σε μια σελίδα τις προκοπής διότι τώρα με παλιά έκδοση Safari (1gb) RAM ούτε αναβάθμιση μπορεί να κάνει ούτε να μπει πουθενά. 

Έγινε επεξεργασία από Yaroshenko Dmytro
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.