Jump to content



SEO 101 : Το "άχρηστο" keywords planner


Recommended Posts

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το SEO από τον πλέον αρχάριο blogger που γράφει για χαβαλέ στο προσωπικό του ιστολόγιο μέχρι και το μεγαλύτερο SEO agency , δεν θα διαφωνήσει πως οι λέξεις-κλειδιά είναι ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ πράγμα. Πιο σημαντικές από το on-page seo , πιο σημαντικές από το περιεχόμενο πιο σημαντικές ακόμα και από τα backlinks.

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι , ακόμα και οι "επαγγελματίες" του είδους , κάνουν έρευνα και ανάλυση των λέξεων-κλειδιών με τον εντελώς λάθος τρόπο...απλά ανοίγουν το keywords planner της Google και πατάνε μια λέξη.

 

Μια φορά θα το πώ με απόλυτη ειλικρίνια - το keywords planner είναι ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εργαλείο για να ξεκινήσεις την έρευνα λέξεων-κλειδιών.

 

Γιατί? Υπάρχουν 2 βασικά προβλήματα

 

1. Το keywords planner βγάζει στα αποτελέσματα μόνο τις ΠΟΛΥ σχετικές λέξεις με βάση την λέξη-κλειδί που έχεις εισάγει. Για παράδειγμα αν πληκτρολογήσεις " αγορά λουλουδιών στο ιντερνετ " θα βγάλει μόνο τις πολύ κοντινές παραλλαγές αυτής της αναζήτησης. Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι ένα εργαλείο που θα σου πεί το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια.

 

2. Τα αποτελέσματα δεν τα βλέπεις μόνο εσύ...Τα βλέπουν και οι ανταγωνιστές σου! Με λίγα λόγια οποιοδήποτε πληκτρολογήσει μια λέξη-κλείδι στο keywords planner θα πάρει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Φυσικό είναι λοιπόν εφόσον ακολουθούνται τυφλά να είναι τόσο ανταγωνιστικές οι περισσότερες λέξεις με αποτέλεσμα να μην μπορείς να εμφανιστείς ψηλά στις αναζητήσεις.

 

Τροφή για σκέψη , και επειδή δεν έχω αρκετό χρόνο τώρα , θα επιστρέψω με μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το keywords planner της Google πιο έξυπνα και να σου δώσει πραγματικά πολύτιμα αποτελέσματα. 

 

Cu later!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλά θα πω κάτι πολύ απλό και ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, ποτέ μην κάνετε το παρακάτω:

 

Example Title: Corsair Sabre RGB Gaming Mouse gets 10000 dpi Sensor

  • Bad keywords: Corsair Sarbe, Corsair Sabre, Corsair Sabre RGB, Gaming Mouse, 10000 dpi Sensor
  • Good keywords: Corsair, Sarbe, RGB, Gaming, Mouse, 10000 dpi...

Αυτό για εμένα είναι κάτι πολύ απλό αλλά με μεγάλη σημασία - αποτελέσματα.

PS: Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ, αν έχει αλλάξει το παραπάνω, πείτε μου να το διορθώσω.

Έγινε επεξεργασία από UltraB
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.