Jump to content



Λάδια για Cherry Switches Μηχανικού Πληκτρολογίου (στην Ελλάδα)


Recommended Posts

Δοκίμασα καθαρισμό σε πλήκτρα που κολούσαν σε μηχανικό πληκτρολόγιο με σπρευ αέρα και ισοπροπυλική αλκοόλη, το προβλημα λύνετε προσωρινά αλλά επανέρχεται.
Έχετε να προτείνετε κάποια κατάλληλα λάδια και που μπορούμε να τα προμηθευτόυμε στην Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια μηχανη wahl και ειχε ενα λαδακι μεσα για να λαδωνεις τις λεπίδες. Δοκιμασα και εριξα λιγο απο αυτο σε ενα πληκτρο που ειχα θέμα και ομολογώ οτι εφτιαξε το θεματακι που ειχα σε σημαντικό βαθμό. Βεβαια δε ξερω αν αργότερα παρουσιαστεί προβλημα. Σε μενα ενα πλήκτρο μονο ειχε το πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Για μικροπροβλήματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο λάδι σιλικόνης, που γενικά είναι φιλικά στα πλαστικά μέρη του πληκτρολογίου. Δεν έχω συγκεκριμένη μάρκα στο μυαλό μου, ό,τι βρεις σε βολικό σου μαγαζί.

 

Αν το πρόβλημα είναι επίμονο και επιστρέφει μετά από λίγο καιρό, μικρή ποσότητα από κάποιο ελαφρύ γράσσο λιθίου, που επίσης συνήθως δεν αλλοιώνει τα πλαστικά. Ό,τι και να χρησιμοποιήσεις, θα πρότεινα να κάνεις μια δοκιμή σε ένα κρυφό σημείο νωρίτερα. Επίσης, να χρησιμοποιείς την ελάχιστη ποσότητα που σου λύνει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Λάδι σιλικόνης ναι, αλλά ποιο; απο αυτά που έχει skroutz πχ ορισμένα σίγουρα δεν κάνουν το Q60 για παράδειγμα το λέει και στις οδηγίες οτι δεν κάνει για keyboards
Επίσης αυτά βγαίνουν και σε διαφορετικές πυκνότητες;

Link to comment
Share on other sites

Το Q60 ίσως να μην κάνει επειδή βλέπω ότι περιέχει νάφθα. Γενικά θέλεις να αποφύγεις όσα περιέχουν προϊόντα απόσταξης πετρελαίου, επειδή μπορεί να αλλοιώσουν το πλαστικό. Ό,τι λέει "100% συνθετικό" είναι σχεδόν σίγουρα ασφαλές. Για πιο πυκνό μπορείς να προτιμήσεις το γράσσο, που θα μείνει και περισσότερο καιρό.

 

Αν θέλεις ντε και καλά να σου προτείνω συγκεκριμένο, θα έλεγα το Super Lube, που περιέχει Τεφλόν (PTFE) και είναι σίγουρο αποτελεσματικό και ασφαλές, αλλά λίγο δυσεύρετο.

Link to comment
Share on other sites

Όχι γράσσο, το θέλω για μέσα στα switches όχι για τα stabilizers για αυτό έλεγα για λάδι.

Edit: Για Super Lube ρώτησα στον Καλκαντζάκο αλλά λέει σε κανα δίμηνο αν το ξαναφέρουν

Έγινε επεξεργασία από Devastator
Link to comment
Share on other sites

Το "γράσσο λιθίου" δεν είναι σαν βαζελίνη πάντως. Κυκλοφορεί κι αυτό σε διάφορες εκδοχές, από στερεό στικ μέχρι τζελ και αεροζόλ. Δεν είναι διαβρωτικό και έχει καλές λιπαντικές ιδιότητες. Ρίξε μια ματιά σε προϊόντα με περιγραφή "white lithium grease", για να πάρεις μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.