Jump to content



Ποιο HTPC κουτί να επιλέξω;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Την άλλη εβδομάδα με το καλό λέω σιγά-σιγά να ξεκινήσω να φτιάχνω το νέο μου PC. Θα έλεγα όμως ότι στο κομμάτι που έχω σκαλώσει περισσότερο είναι το κουτί καθώς το πρόβλημα μου είναι το εξής..

Επειδή λείπω συχνά από το σπίτι (Σαββατοκύριακα, καλοκαίρια, αργίες, γιορτές κτλ..) σκέφτηκα να επιλέγω κάτι όσο γίνεται πιο μικρό και άνετο σε χώρους και θερμοκρασίες. Εκεί λοιπόν είναι που ξεκινάει το όλο μπέρδεμα.

Αρχικά σκέφτηκα για το Coolermaster Elite 130 καθώς παίρνει όλα τα μεγέθη κάρτας γραφικών, έχει θέση για 5.25 Drive και έχει τιμή γύρω στα 50 ευρώ.  Αλλά είμαι διστακτικός όσο αφορά τις θερμοκρασίες μιας και το PC προορίζεται και για gaming.

Μετά σκέφτηκα το Silverstone SG13 μιας και έχει το ΤΕΛΕΙΟ μέγεθος, παίρνει επίσης σχεδόν όλα τα μεγέθη κάρτας γραφικών, διαθέτει φίλτρα για την σκόνη και έχει τιμή γύρω στα 50 ευρώ. Αλλά επίσης πάλι είμαι διστακτικός για τις θερμοκρασίες...

 

Πιστεύετε ότι θα έχω θεματάκια με τις θερμοκρασίες στο Elite 130 ή στο SG13 ακόμα κι αν τοποθετήσω κάποιο kit υδρόψυξης στον επεξεργαστή;

Ποιο πιστεύετε κατά την γνώμη σας είναι καλύτερο όσο αφορά τις θερμοκρασίες και και τους εσωτερικούς χώρους που διαθέτει;  

 

Link to comment
Share on other sites

SG13 - 11 λίτρα

Elite 110 - 15 λίτρα 

Το Elite 130 - 18,5 λίτρα

Thermaltake Core V1 - 22,5 λίτρα

 

Από θερμοκρασίες όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι στον επεξεργαστή. Σε όλα τα μικρά κουτιά ο επεξεργαστής ψιλοβολεύεται και την παλεύει. Προφανώς με κάποια χαμηλή after market ψύκτρα ή υδρόψυξη. 

Η κάρτα γραφικών είναι αυτή που ψήνεται κανονικά και θέλει προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Τα elite ειναι κορυφαία απο θερμοκρασίες ΓΙΑ το μέγεθος τους.

Γενικά θες κουτί με mesh μπροστά, και οσο μεγαλύτερο fan .

Επίσης τα πιο πολυ μικρούλικα κουτιά ,έχουν φουλ γρίλιες στη θέση της gpu, οπότε θα διαφωνήσω ελαφρώς με το ότι εκεί πονάνε .

Αν θες δυνατό cpu, εκεί ειναι το παλούκι και οι επιλογές για ψυχτρα πολυ συγκεκριμένες ,δυο τρεις μονο αξιόλογες, με καλυτερη όπως πάντα τη noctua .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.