Jump to content

gigabyte R9 390 g1 gaming επανεκκινησεις PC


Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.

Εχω μια r9 390 την οποια εβαλα σημερα στο συστημα μου. Το προβλημα ειναι οτι απο την ωρα που την εβαλα το pc δεν κλεινει. Ουτε με των windows το shut down ουτε πατώντας παρατεταμενα το on/off. Κανει επανεκκινησεις οτι και αν πατησω. Παρολα αυτα λειτουργει μαλλον κανονικα. Στο pc πριν ειχα μια 7770 και δεν είχα τέτοια θέματα. Οποιος μπορει να βοηθήσει, ειναι ευπρόσδεκτος.

Το pc εχει:

cpu 8320 aircooling akasa Voodoo

MoBo 990xa-ud3

psu inwin comander 1200w

2X ssd

windows 10

Την οθόνη την εχω συνδεσει με hdmi 

Να συμπληρώσω οτι το εβαλα και σε αλλο Pc και κανει τα ιδια. Ειναι θεμα καρτας ή εχει καποια ρύθμιση που δεν εχω κανει?

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Edited by divo1442169224
Link to comment
Share on other sites

Άλλαξες τους drivers?

 

Κάνε τους unistall με τη χρήση του DDU κ κατέβασε/εγκατέστησε τους τελευταίους.

 

Επίσης βρήκα κ αυτό το νήμα http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2716841/installed-390-updated-drivers-computer-shut.html

 

στο τέλος κάποιος προτείνει :

Go into your motherboard bios settings and see if you have a ErP setting. If it is not already done so, set it to enabled. That worked for me and a few others.

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε να δεις αν εχεις την τελευταια εκδοση bios στην μητρικη, και αν δεν την εχεις κατεβασε την και φλασαρε την. Ισως βοηθησει. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι σπιτι και δεν μπορω να κανω δοκιμες αυτη τη στιγμη. Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Οτι ιδεες εχετε πειτε τις καιθα δοκιμαστουν ολες ,.......ναστε σιγουροι

Bios εχω την f13 εκδοση. Την τελευταια πριν την beta

Edited by divo1442169224
Link to comment
Share on other sites

επίσης πριν κάνεις οτιδήποτε βγάλε την μπαταρία της μητρικής για λίγο να σβήσουν ότι flags έχουν δημιουργηθεί (ίσως χρειαστεί μετά να ρυθμίσεις τον boot δίσκο)

 

Μετά από το παραπάνω είναι ώρα να δούμε και τα ψυχολογικά των windows

 

Απενεργοποιούμε το fast startup  που ίσως μπορεί να προκαλεί τις επανεκκινήσεις

http://winaero.com/blog/how-to-disable-or-enable-fast-startup-in-windows-10/

 

επίσης επειδή έχεις gigabyte

http://appuals.com/windows-10-restarts-instead-of-shutting-down/

Quote

Solution 2: Uninstall the ON/OFF by Gigabyte application

If Solution 1 didn’t work for you, a scenario which is quite unlikely, the fact of the matter may be that fast startup is not the culprit behind your computer restarting itself instead of shutting down. In the case of a select few computers that were affected by this issue – computers that were manufactured by Gigabyte Technology Co., Ltd. – the root of this issue was a Gigabyte application named ON/OFF. If your computer does have the On/OFF by Gigabyte application, it may very well be the cause of this problem in your cause, and all you need to do to get rid of this issue is uninstall this application.

 

εδώ κάποιοι ακόμη τρόποι πως κάνουμε διάγνωση να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα στο λειτουργικό μέχρι το πως απενεργοποιούμε το fast starup (μέχρι βήμα 4)

http://winaero.com/blog/fix-windows-10-reboots-restarts-instead-of-shutting-down/

 

ακόμα ένα link από microsoft με διάφορες λύσεις

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-performance/windows-will-not-shut-down-but-restarts-instead/56b2d6f6-5236-4b06-a386-3452506f549d

 

 

Edited by ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω ειναι θεμα κατα 90% bios μητρικής ειδικα εαν ειναι το πρωτο εργοστασιακο.

Εαν τωρα φλασαρεις νεο και σου κανει τα ιδια μου κανει κατι προς τροφοδοτικό μερια οχι οτι εχει λιγα watt μηπως εχει συμβεί τιποτα στο ιδιο τροφοδοτικό απο ρευματα δεη κτλ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος azazil1190 έγραψε:

Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω ειναι θεμα κατα 90% bios μητρικής ειδικα εαν ειναι το πρωτο εργοστασιακο.

Εαν τωρα φλασαρεις νεο και σου κανει τα ιδια μου κανει κατι προς τροφοδοτικό μερια οχι οτι εχει λιγα watt μηπως εχει συμβεί τιποτα στο ιδιο τροφοδοτικό απο ρευματα δεη κτλ

Το bios ειναι το προτελευταιο. Το τελευταιο ειναι beta γι αυτο και δεν το εβαλα. Θα μπορουσε να ειναι psu αλλα το δοκιμασα και σε αλλο pc με αλλο τροφοδοτικο 600w sillence pro. Οποτε μαλλον δεν ειναι αυτο. Δεν εχω κοιταξει αυτο που λεγατε για erp οπως και το wake up απο ιντερνετ και συσκευες usb. 

Δοκιμασα και εβγαλα το 8πινο απο πανω ενω ηταν ανοιχτο. Εκλεισε κανονικα απο το on/off. Να ρωτησω κατι αλλο. Ξερει κανεις ποσα αμπερ τραβαει η καρτα; το λεω γιατι το τροφοδοτικο μου εχει διαφορετικα 12πινα με εξοδο 20 36 αμπερ.

Link to comment
Share on other sites

Bαλε την καρτα σε αυτη με τα πιο πολλά αμπερ.

Παντος για το bios ασχετα εαν ειναι beta μην το φοβάσαι. 

Στο παρελθον με giga μητρικη δεν μου ξεκιναγε το pc μολις εβαλα καρτα. Ειδα για bios και το τελευταίο ηταν beta και δουλευε μια χαρα και το pc ανοιξε και ποτε δεν μου ξανακανε κιχ

Link to comment
Share on other sites

Όσο είναι σε λειτουργία η κάρτα γραφικών τροφοδοτεί σωστά τα παιχνίδια κλπ με γραφικά; ή παρουσιάζει τίποτα άλλο;

Φαντάζομαι uninstall παλιών drivers --> Shutdown --> Install καινούριους θα έχει γίνει. Αν όχι έτσι ξανακάντο. Και μετά και ένα καθάρισμα αρχείων και registry με ccleaner ή όποιο άλλο βολεύει μηπως έχουν μείνει σκουπίδια.

Επίσης τo BIOS δημιουργεί συχνά conflicts παλαιότερων Motherboards με καινούριες κάρτες γραφικών. Οπότε αν όντως έχεις πρόσφατο firmware τσέκαρε αν είναι σωστό το revision καλού κακού. Επίσης μπες στις ρυθμίσεις του BIOS και δες μήπως εκεί πέρα δεν είναι κάτι σωστά ρυθμισμένο με κάποια ρύθμιση με ρεύματα ή με το ERP ( https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3sjnsg/gygabite_r9_390_shutdownsleep_issue/ ). Και τέλος δες στα πινάκια της μητρικής μήπως κατά το βάλσιμο της κάρτας γραφικών τραβήχτηκε κανένα και δημιουργεί πρόβλημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

πριν 16 ώρες, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Δοκιμασε να δεις αν εχεις την τελευταια εκδοση bios στην μητρικη, και αν δεν την εχεις κατεβασε την και φλασαρε την. Ισως βοηθησει. 

εβαλα και την beta το ιδιο.

πριν 16 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

και δες επίσης το rev της μητρικής , το rev 1 και rev 3 έχουν last bios update ~ 2014/10  , ενώ το rev 3.1 έχει 2013/02/05

ειναι rev 1 το ειδα

 

πριν 14 ώρες, το μέλος azazil1190 έγραψε:

Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω ειναι θεμα κατα 90% bios μητρικής ειδικα εαν ειναι το πρωτο εργοστασιακο.

Εαν τωρα φλασαρεις νεο και σου κανει τα ιδια μου κανει κατι προς τροφοδοτικό μερια οχι οτι εχει λιγα watt μηπως εχει συμβεί τιποτα στο ιδιο τροφοδοτικό απο ρευματα δεη κτλ

εει την τελευταια εκδοση. την  beta

πριν 11 ώρες, το μέλος azazil1190 έγραψε:

Bαλε την καρτα σε αυτη με τα πιο πολλά αμπερ.

Παντος για το bios ασχετα εαν ειναι beta μην το φοβάσαι. 

Στο παρελθον με giga μητρικη δεν μου ξεκιναγε το pc μολις εβαλα καρτα. Ειδα για bios και το τελευταίο ηταν beta και δουλευε μια χαρα και το pc ανοιξε και ποτε δεν μου ξανακανε κιχ

την εβαλα στα περισσοτερα αμπερ. εβαλα τη beta ekdosh

πριν 10 ώρες, το μέλος maradonis έγραψε:

Όσο είναι σε λειτουργία η κάρτα γραφικών τροφοδοτεί σωστά τα παιχνίδια κλπ με γραφικά; ή παρουσιάζει τίποτα άλλο;

Φαντάζομαι uninstall παλιών drivers --> Shutdown --> Install καινούριους θα έχει γίνει. Αν όχι έτσι ξανακάντο. Και μετά και ένα καθάρισμα αρχείων και registry με ccleaner ή όποιο άλλο βολεύει μηπως έχουν μείνει σκουπίδια.

Επίσης τo BIOS δημιουργεί συχνά conflicts παλαιότερων Motherboards με καινούριες κάρτες γραφικών. Οπότε αν όντως έχεις πρόσφατο firmware τσέκαρε αν είναι σωστό το revision καλού κακού. Επίσης μπες στις ρυθμίσεις του BIOS και δες μήπως εκεί πέρα δεν είναι κάτι σωστά ρυθμισμένο με κάποια ρύθμιση με ρεύματα ή με το ERP ( https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3sjnsg/gygabite_r9_390_shutdownsleep_issue/ ). Και τέλος δες στα πινάκια της μητρικής μήπως κατά το βάλσιμο της κάρτας γραφικών τραβήχτηκε κανένα και δημιουργεί πρόβλημα.

πριν 15 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

επίσης πριν κάνεις οτιδήποτε βγάλε την μπαταρία της μητρικής για λίγο να σβήσουν ότι flags έχουν δημιουργηθεί (ίσως χρειαστεί μετά να ρυθμίσεις τον boot δίσκο)

 

Μετά από το παραπάνω είναι ώρα να δούμε και τα ψυχολογικά των windows

 

Απενεργοποιούμε το fast startup  που ίσως μπορεί να προκαλεί τις επανεκκινήσεις

How to disable or enable Fast Startup in Windows 10

 

επίσης επειδή έχεις gigabyte

BEST FIX: Windows 10 Restarts Instead of Shutting Down

 

εδώ κάποιοι ακόμη τρόποι πως κάνουμε διάγνωση να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα στο λειτουργικό μέχρι το πως απενεργοποιούμε το fast starup (μέχρι βήμα 4)

Fix Windows 10 reboots (restarts) instead of shutting down

 

ακόμα ένα link από microsoft με διάφορες λύσεις

Windows will not shut down but restarts instead. - Microsoft Community

 

 

εχω κανει cmos απενεργοποιησα και ενεργοποιησα το fast start up. εβγαλα και ολα τα usb και ethernet καλώδια απο πανω.

 

πριν 3 ώρες, το μέλος baggio2121 έγραψε:

Δοκιμασε να την βαλεις σε αλλο pc να δεις εαν κανει τα ιδια . μπας και φταιει η καρτα .

την εβαλα και σε αλλο pc με συστημα amd 6300 win 10 με 600αρι psu. κανει το ιδιο.

πριν 16 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

και δες επίσης το rev της μητρικής , το rev 1 και rev 3 έχουν last bios update ~ 2014/10  , ενώ το rev 3.1 έχει 2013/02/05

ειναι rev 1 το κοιταξα. κατεβαζω ολα τα driver bios kai utility ξανα να τα περασω.

πριν 23 ώρες, το μέλος sosna έγραψε:

Άλλαξες τους drivers?

 

Κάνε τους unistall με τη χρήση του DDU κ κατέβασε/εγκατέστησε τους τελευταίους.

 

Επίσης βρήκα κ αυτό το νήμα installed R9 390, updated drivers. My computer won't shut off. - Drivers - Graphics Cards

 

στο τέλος κάποιος προτείνει :

 

 

έκανα uninstal με αυτό το πρόγραμμα. πέρασα τους νέους με crimson. 

πριν 10 ώρες, το μέλος maradonis έγραψε:

Όσο είναι σε λειτουργία η κάρτα γραφικών τροφοδοτεί σωστά τα παιχνίδια κλπ με γραφικά; ή παρουσιάζει τίποτα άλλο;

Φαντάζομαι uninstall παλιών drivers --> Shutdown --> Install καινούριους θα έχει γίνει. Αν όχι έτσι ξανακάντο. Και μετά και ένα καθάρισμα αρχείων και registry με ccleaner ή όποιο άλλο βολεύει μηπως έχουν μείνει σκουπίδια.

Επίσης τo BIOS δημιουργεί συχνά conflicts παλαιότερων Motherboards με καινούριες κάρτες γραφικών. Οπότε αν όντως έχεις πρόσφατο firmware τσέκαρε αν είναι σωστό το revision καλού κακού. Επίσης μπες στις ρυθμίσεις του BIOS και δες μήπως εκεί πέρα δεν είναι κάτι σωστά ρυθμισμένο με κάποια ρύθμιση με ρεύματα ή με το ERP ( https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3sjnsg/gygabite_r9_390_shutdownsleep_issue/ ). Και τέλος δες στα πινάκια της μητρικής μήπως κατά το βάλσιμο της κάρτας γραφικών τραβήχτηκε κανένα και δημιουργεί πρόβλημα.

επειδη το μονο που παιζω ειναι ενα online σε αυτο δεν εχω θεμα. εκανα και καθαρισμα με ccleaner. 

Πινακια: βαζω την 7770 που ειχα και δουλευει μια χαρα, οποτε μαλλον δεν εχουν κατι.

 

 

εβαλα στο bios και να ζηταει κωδικο  για power up και τιποτα. αυτον θα πρεπει να το ζηταει για να μπει windows ή για να μπει στο bios?

Edited by divo1442169224
Link to comment
Share on other sites

Αρα φταιει η καρτα εφοσον την εβαλες σε αλλο συστημα και κανει τα ιδια . δες αν εχει βγει καποια αναβαθμιση bios στην καρτα γραφικων σου.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος Efialtis έγραψε:

Έβαλες κωδικό για να μπει στο BIOS.

Οχι . Εβαλα κωδικο για power on

πριν 34 λεπτά, το μέλος baggio2121 έγραψε:

Αρα φταιει η καρτα εφοσον την εβαλες σε αλλο συστημα και κανει τα ιδια . δες αν εχει βγει καποια αναβαθμιση bios στην καρτα γραφικων σου.

Μαλλον εκει θα καταληξουμε. Εχω κοιταξει. Δεν μου δινει κατι νεο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε απο την στιγμη που την βαζεις σε αλλο συστημα και σου κανει τα ιδια πλεον εισαι σιγουρος το τι φταιει. Εγγυηση εχει; παρε και μιλα με το καταστημα που την πηρες . την ιδια εχω σε asus και παιζει τελεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 λεπτά, το μέλος baggio2121 έγραψε:

Φιλε απο την στιγμη που την βαζεις σε αλλο συστημα και σου κανει τα ιδια πλεον εισαι σιγουρος το τι φταιει. Εγγυηση εχει; παρε και μιλα με το καταστημα που την πηρες . την ιδια εχω σε asus και παιζει τελεια.

Μεταχειρησμενη την πηρα αλλα εχει εγγυηση. Με το παιδι που μιλησα οταν την πηρα μου ειπε οτι την εβγαλε απο το pc του για να τη παρω. Τωρα τι παιζει, δεν ξερω. 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν ειναι ούτε windows ουτε της καρτας. Εβαλα windows 7 και τα ιδια...Τη βαλαμε σε αλλο ενα pc εκει που ηταν πρωτα και εκλεισε κανονικα. Επεισης τη βαλαμε και σε αλλο pc που εχει μια 970 και εκλεισε κανονικα........

Δεν ξερω τι αλλο εχει απομείνει να κανω...... 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το μυστήριο λύθηκε!! Ευτυχώς γιατί με είχε τρελάνει.......:)

Πριν σας πω τι ειναι τελικα θα σας πω τους συνδυασμούς που γινανε. υπογραμισμενα ειναι αυτα που αλλαχτηκανε 

1o pc δεν παίζει

ΜΟΒΟ 990xa ud3

psu 1200w

cpu 8320

gpu 390 g1

2o pc ok

cpu  8320

ΜΟΒΟ  970a ud3p

gpu 970

psu 600w

 

3o pc ok

ΜΟΒΟ 990xa ud3

cpu 8320

gpu 390 g1

psu 600w

 

4ο pc ok

cpu  8320

ΜΟΒΟ  970a ud3p

gpu 390 g1

psu 600w

 

5o pc ok

ΜΟΒΟ 990xa ud3

psu 1200w

cpu 8320

gpu 970

 

ο μοναδικός συνδυασμός που δεν παίζει ειναι ο πρώτος. δηλαδη δεν παίζει η 390 με το 1200w. Οπότε πάμε για νέο τροφοδοτικό για να ησυχάσω. Αν ειναι έτσι όπως μου είπε ένας φίλος, πράγμα που θα το διασταυρώσω αέριο σε παλμογράφο, έχει να κάνει με τους παλμούς του ρεύματος του τροφοδοτικού και την ευαισθησία του ΜΟΒΟ.

Τα γραφω μήπως έχει και άλλος το ίδιο θέμα με restart.

Ευχαριστω όλους για την βοήθεια............ 

 

 

 

Edited by divo1442169224
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...