Jump to content



Case δίλημμα


LL_NEO

Recommended Posts

Μάλλον αρχίζει και με χτυπάει στο κεφάλι η κρίση της μέσης ηλικίας οπότε αποφάσισα να ξαναθυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια στη Καλλιθέα και να ασχοληθώ με watercooling. Εν αρχή είναι το case φυσικά και μιας και δεν έχω καταφέρει ακόμα να δικαιολογήσω  στο κεφάλι μου το χιλιάρικο για αυτο το θεριό http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/ είμαι επι τοις ουσίας ανάμεσα στα δυο απο κάτω (αν και φανατικός της lianli και πρωην κάτοχος PC-70 και V2000 νομίζω ότι έχει χάσει την επαφή με  αυτό το κομμάτι της αγοράς).

 

https://www.overclockers.co.uk/corsair-obsidian-900d-super-tower-case-cc-9011022-ww-ca-120-cs.html

 

https://www.overclockers.co.uk/phanteks-enthoo-primo-full-tower-case-white-edition-ca-001-pt.html

 

Σϋγκριση: To 900d μου φαίνεται ότι έχει λίγο καλύτερη διαχείρηση του χώρου (πχ η θέση του res διπλά απο τη μητρική δε θα δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα ενώ το enthoo εχει υποπέσει στο φάουλ του να μη μπορεί να βάλεις το "μαδέρι" δίπλα απο τη μητρική αν έχεις μεγάλη gpu και η άλλη θέση δίπλα απο τα pci slots ουσιαστικά σε υποχρεώνουν να μη μπορείς να βγάλεις και να βάλεις κάρτα αν είσαι με rigid tubing.

 

Απο την άλλη το enthoo βγαίνει και σε άσπρο και το theme άσπρα ρακόρ και led φωτισμός μαζί με πράσινο fluid με τσιγκλάει αρκετά.

Ο άντιλογος σε αυτό είναι ότι προφανώς η χρωματική επιλογή δεν είναι αρκετή για να καθορίσει την τελική επιλογή κουτιού και απο την άλλη το άσπρο πράσινο theme σημαίνει κανα 200άρι παραπάνω τελικό κόστος (μόνο άσπρο res pump combo είναι απο bitspower (το οποίο κάνει όλο σαν combo χαζά λεφτά) εκτος και αν παώ για άσπρο ΕΚ multi res με D5 plexi τοπ τα οποία δε θα συνδέονται σε ένα σώμα αλλά με ένα male to male extender. Επίσης τα λευκά bitspower fittings είναι πιο ακριβά απο τα απλά μαύρα ενώ και η cablemods δε βγάζει ασπρο πράσινο σετ καλωδίων και θα πρέπει να φτιάξω ένα custom με κανα 60 δολλάρια καπέλο.

 

Όπως καταλαβαίνετε το έχω δουλέψει αρκετά στο κεφάλι μου και απλά ψάχνω για γνώμες που θα με σπρώξουν προς μια κατεύθυνση (ή θα με μπερδέψουν ακόμα περισσότερο)

Link to comment
Share on other sites

Μόνο και μόνο η τεράστια διαφορά τιμής θα με έκανε να αποκλείσω το 900d, το οποίο ακούω/διαβάζω ότι έχει μάλλον μέτρια πλαστικά (είδα reviews παλιότερα που σπάγανε πλαστικά κομμάτια είτα κατά την παράδοση είτε στην διάρκεια του review). 

 

Με custom cooling δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, αλλά θα μου ήταν αδιανόητο προσωπικά να δώσω σήμερα τόσα χρήματα για κουτί και να μην έχει tempered glass επάνω... :) (καπρίτσιο).

 

Αν ήταν να δώσω 360€ για το 900d, σίγουρα θα κοίταγα και αυτό http://www.skroutz.gr/s/8319059/Lian-Li-PC-O8S.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

είμαι και εγώ από αυτούς που φλερτάρουν με την ιδέα να αγοράσουν caselabs αλλα σκέφτονται τα λεφτά. μία φοβερή λύση είναι το παρακάτω γιατί συνδυάζει  μίνιμαλ design με φοβερό potential  για wc.

 

http://www.skroutz.gr/s/3979791/Lian-Li-PC-D600.html

Έγινε επεξεργασία από psyber
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.