Jump to content



Ταξίδι στη Ρωσία και βίζα


tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να με βοηθήσετε εφόσον μπορείτε σε κάτι. Κλείσαμε εδώ και καιρό μία παρέα 6 ατόμων να πάμε Ρωσία (Μόσχα - Αγ. Πετρούπολη) για 8 μέρες τον Αύγουστο. Το θέμα μας είναι ότι έχουμε κολλήσει στο θέμα της βίζας. Απ' ότι έχω καταλάβει χρειαζόμαστε πρόσκληση από κάποιον ταξιδιωτικό πράκτορα ή από επικυρωμένα καταλύμματα. Μόνο αυτή είναι η λύση;

 

Εμείς έχουμε ήδη κλείσει κάποια δωμάτια μέσω booking και airbnb αλλά κανένας δε μας απαντάει στην επικοινωνία μας ζητώντας "πρόσκληση".

 

Για μοιραστείτε τη γνώση σας μαζί μου. Μήπως να ζητήσω από τον @dunkel_Stern να μας φιλοξενήσει; :p

Link to comment
Share on other sites

@trendy Μιλήσαμε τηλεφωνικά με το προξενείο που μας παρέπεμψε στην σελίδα http://www.vhs-greece.com/ εκεί αναφέρει στα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι:

Παράθεση

Η βεβαίωση αποδοχής τουρίστα από πλευράς της ρωσικής επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα τουριστικών υπηρεσιών και οργάνωσης ταξιδιών (touroperator), και τα στοιχεία της οποίας είναι εγγεγραμμένα στο Ενιαίο Ομοσπονδιακό μητρώο των Τουριστικών Πρακτόρων

Από ότι καταλαβαίνω λοιπόν χρειάζομαι ένα συγκεκριμένο έγγραφο.

 

Πλέον αυτό που κάναμε είναι να βρούμε καταλύματα μέσω booking.com τα οποία (με κάποιο επιπλέον κόστος) σου δίνουν τα έγγραφα που χρειαζόμαστε. Πχ γράφουν "Please note that visa support for foreigners is 1000 RUB per person.

 

Το άλλο που κοιτάξαμε επίσης είναι το site http://www.saint-petersburg.com/ όπου σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ, μπορεί να σου στείλει τα απαιτούμενα έγγραφα για την έκδοση τουριστικής βίζας δωρεάν. Βέβαια παρόλο που έχω κάνει τη διαδικασία από την Πέμπτη και υποτίθεται σου απαντάνε την επόμενη εργάσιμη δεν έχω λάβει, κάτι αλλά αναμένουμε.

 

Εσύ δηλαδή @trendy έχεις βγάλει βίζα με επίδειξη της κράτησης του booking στην πρεσβεία μόνο;

Link to comment
Share on other sites

Την πρώτη φορά που πήγα το 2010 έδωσα το διαβατήριο και μου το κανόνισε η εταιρεία μου. Έμεινα σε ξενοδοχείο, οπότε φαντάζομαι τους δώσανε τα στοιχεία του ξενοδοχείου που μας κλείσανε.

Τη δεύτερη φορά μου έστειλε πρόσκληση η καλή μου.

Την τρίτη φορά (2012) δε θυμάμαι να μου έστειλε πρόσκληση, γιατί κοιτάω τη βίζα που έχω και αναφέρει ότι είναι τουριστική χωρίς να γράφει το όνομά της, όπως οι υπόλοιπες. Έδωσα το διαβατήριο στο ταξιδιωτικό γραφείο και μου το κανονίσανε αυτοί.

Τις υπόλοιπες 5 φορές πήγαμε παντρεμένοι πλέον, οπότε βγάζαμε μαζί τη βίζα στο προξενείο.

Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 2012 αν θέλεις να πας για τουρισμό, αλλά για βίζα Ρώσων προς ΕΕ η κράτηση σε ξενοδοχείο αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

πριν 10 ώρες, το μέλος trendy έγραψε:

Τις υπόλοιπες 5 φορές πήγαμε παντρεμένοι πλέον, οπότε βγάζαμε μαζί τη βίζα στο προξενείο.

Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 2012 αν θέλεις να πας για τουρισμό, αλλά για βίζα Ρώσων προς ΕΕ η κράτηση σε ξενοδοχείο αρκεί.

Τις υπόλοιπες 5 φορές δηλαδή τι χρειάστηκε να έχετε μαζί σας στο προξενείο για να σας τη βγάλουν;

 

Για τη βίζα το Ρώσων είναι το πιο λογικό και αυτό που θα περίμενα και εγώ να ισχύει και για εμάς.

Link to comment
Share on other sites

Απεναντίας, έχω σχεδόν όλα τα δικαιολογητικά.

Πρέπει να συμπληρώσω και να εκτυπώσω τη φόρμα που έχουν στη σελίδα τους.

Πρέπει να βγάλω ταξιδιωτική ασφάλεια.

Από το Νοέμβριο του 2015 πρέπει να πληρώνω και για τη βίζα, όπως ο κάθε ένας.

Πρέπει να πηγαίνουμε με τη γυναίκα μου στο κέντρο βίζας, με αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γάμου μας, να υπογράφει μια φόρμα ότι θα με φιλοξενεί.

Και το κερασάκι στην τούρτα, αφού φτάσουμε εκεί, να πάει στο ταχυδρομείο (ή κάτι τέτοιο) και να δηλώνει ότι μένω στο σπίτι της, λες και δεν το έχουμε αναφέρει στις φόρμες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.