Jump to content



Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Eχω αγοράσει υπολογιστή από το E-shop.gr εδώ και 1 μήνα  και μου συναρμολόγισαν τον υπολογιστή στο E-shop.

 

Παρατηρώ μετά από περίπου 1 μήνα χρήσης του υπολογιστή και αρχίζει να μυρίζει καμμένο πλαστικό κ λάστιχο ,άνοιξα το κουτί να δω από που προέρχεται η μυρωδιά, όλα τα υπόλοιπα είναι παγωμένα όπως πχ μνήμες,ψύκτρα επεξεργαστή, δίσκοι HDD,SSD ,τροφοδοτικό,καλώδια κανένα δεν μυρίζει και μάλλον ο ένοχος είναι η Κάρτα Γραφικών.

 

Αρχικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας του δεν μύριζε καθόλου και ξαφνικά μέσα στις 15  μέρες περίπου μυρίζει καμμένο πλαστικό. 

 

Μυρίζει όχι αμέσως μετά την εκκίνηση του υπολογιστή αλλά μυρίζει μετά όταν έχει περάσει περίπου 1 ώρα με 1.30  ώρα.

Ελέγχω την θερμοκρασία ,αρχικά ήταν στο Auto ρυθμισμένη με το πρόγραμμα της Asus GPU TWEAK II (2)και δείχνει θερμοκρασία μεταξύ 28-32 με τους ανεμιστήρες ενεργούς στο 50-60% - (48 βαθμούς θερμοκρασίας στο  auto μέχρι εκεί έχω δεί) 

 

και το Δώματιό μου μυρίζει καμμένη πλαστικίλα κ δεν μπορώ να αναπνεύσω το βράδυ που κοιμάμαι.

 

 

Χαρακτηριστικά υπολογιστή:

 

Κουτί : Phanteks enthoo pro black (no window)

SSD: samsung 850 evo 500gb

HDD: toshiba 2tb

motherboard: Asrock X99 extreme 4

CPU: i7 5820K

GPU: ASUS STRIX GTX970 DC2OC 3 χρόνια εγγύηση σύμφωνα με το site του E-shop.

Τροφοδοτικό: super flower SF1000F 14MG 80 plus Gold

Ψύκτρα: Noctua D15S

Μνήμες : Corsair LPX vegeance 3000mhz cl15 16GB

 

να δώσω όλο το κουτί στο e-shop να το ελέγξουν ή μόνο την κάρτα γραφικών?

 

ΥΓ να σημειώσω ότι αλλιώς μυρίζει καινουργίλα και αλλιώς να μυρίζει καμμένη πλαστικίλα όλο το δωμάτιο

 

καμία ιδέα? έχουν ακουστεί  κάποια παρόμοια περιστατικά να μυρίζει καμμένο πλαστικό καινούργια κάρτα γραφικών η γενικά  καινούργιος υπολογιστής?

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Cardesign
Link to comment
Share on other sites

Αφού το αγόρασες από εκεί και στο συναρμολόγησαν επίσης εκεί, και είναι όλα εντός εγγύησης, θα σου πρότεινα να βάλεις τον πύργο όπως είναι σε μια ωραιότατη κούτα, να τη φορτώσεις στο αμάξι, και να πας να τους το δώσεις αύριο πρωί πακέτο.

Αν δεν κάνω λάθος, εφόσον το στήσανε εκεί 1 μήνα πριν, δε θα σε χρεώσουν για το service.

 

Επίσης, οι τύποι είναι αστείοι (για να μην πω τίποτα άλλο):

Σε αυτό το σύστημα σου δώσανε από τη μία 1000άρι(!!!) τροφοδοτικό, και από την άλλη toshiba δίσκο.

Αυτά θα τους είχανε μείνει στην αποθήκη......

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 23 ώρες, το μέλος virus777 έγραψε:

Σε αυτό το σύστημα σου δώσανε από τη μία 1000άρι(!!!) τροφοδοτικό,

Έ καλά, οι άνθρωποι υπέθεσαν οτι το παλικάρι θα εκμεταλλευτεί το triple SLI/CrossFire που του δίνει η μητρική! :p

Link to comment
Share on other sites

LOL ξεφτυλα , η συνθεση ειναι επιεικως ΓΤΠ . Οι τυποι εκαναν τουμπανο ξεστοκαρισμα  XD 

 

Καλωδιο που ακουμπαει σε γυμνο κομματι λαβας μου φερνει η υποθεση σου , ετσι και αλλιως ουτε για το cable management εχουν καλο ονομα :p

Link to comment
Share on other sites

Επικοινώνησα με e-shop
Μου είπαν  είναι φυσιολογικό και καλά η μυρωδιά και η αύξηση θερμοκρασίας της Κάρτας, πάντως είπαν να το στείλω το κουτί (πύργο) στα κεντρικά τους να το κοιτάξουν τι πρόβλημα έχει. 
Όπως είπες θα βάλω στο κουτί του πύργου Phanteks κ θα το στείλω.

Το στέλνω Αύριο αφού διαγράψω σήμερα  ότι έχω κατεβάσει από προγράμματα και εγκαταστήσει στο σύστημα.
 

Το σύστημα το έστησα για 3D  Design και Rendering,After effects, παρόλο που μου λέγανε για Quadro η GTXxxx δεν έχει μεγάλες διαφορές παρά στο Wieport ,εμένα με ικανοποιεί η GTX970 .  παρόλο το 1000watt το έβαλα για να έχω έως 3 Crossfire /SLI κάρτες Μελλοντικά, το πολύ σε 2 χρόνια που θα έχω προχωρήσει και σε 3D Βαριά σχέδια για να σηκώνει με 3 κάρτες.

 

Από ότι Βλέπω η συναρμολόγηση που έκαναν δεν Χωράει  3 κάρτες όπως τοποθέτησαν αυτοί του e-shop  την Ψύκτρα Noctua D15S  στο ποιο φαρδύ της μέρος είναι τοποθετημένο κάθετα ώστε να έχει πρόσβαση στις μνήμες. Την έβαλαν στην μέση την κάρτα γραφικών ανάμεσα στις 3 επαφές της και κάτω κοντά στο τροφοδοτικό χωράει δεύτερη ,αλλά 3η δεν νομίζω,εκτός αν  γυρίσουν αλλιώς την ψύκτρα τότε θα χωράει κ 3η  κάρτα.  Το Τροφοδοτικό τραβάει ρεύμα μόνο την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεται το σύστημα.

 

Για τον HDD  Toshiba τον έχω ως αποθηκευτικό χώρο αρχείων, μου είπαν είναι πιο αξιόπιστο  από τον Seagate, ήμουν ανάμεσα σε Seagate -HGST-WD ήθελα να βάλω και μου είπαν ότι δεν είναι καλά όποτε κατέληξα σε Toshiba ,ούτε θόρυβο κάνει και είναι γρήγορος,7200rpm μέχρι τώρα.

 

H ASUS STRIX DC20C GTX970  τραβά μέχρι και 220watt.  

 

Θα έβαζα ένα 850Watt τροφοδοτικό αρχικά αλλά δεν είχε μεγάλη διαφορά τιμής με την 1000 τότε που ήταν σε προσφορά 15ευρώ τότε διαφορά μεταξύ 850W  με 1000watt. 7 χρόνια Εγγύηση έχει το τροφοδοτικό.

 

Link to comment
Share on other sites

@kpetros

Όντως, αρχικά όταν τον παρέλαβα , στις 25/5/2016 απλά μύριζε καινούργιο πλαστικό και δεν έμεινε πολύ στις πρώτες μέρες λειτουργίας του.Το τελευταίο 15αήμερο  άρχισε να μυρίζει το καμμένο πλαστικό και πιο έντονα στην περιοχή που βρίσκεται η Κάρτα γραφικών και η θερμοκρασία της από σταθερή των 28-31 βαθμοί με τους ανεμιστήρες ρυθμισμένους στο 30-40% στο Auto.

Link to comment
Share on other sites

28-31 ειναι ο πυρηνας , τα VRMs της καρτας δεν ξερεις τι θερμοκρασια εχουν ομως . Παρολαυτα οσο ζεστη και να εποιαναν , μυρωδια καμμενου πλαστικου δεν θα εβγαζαν . 

Οπως και να εχει ομως , απο εδω χωρις στοιχεια μονο εικασιες γινονται . Πηγαινε το πισω να δεις τι θα γινει και κανε μου την χαρη να μη χαψεις οτι παπα***ς σου πουλησουν για να γλυτωσουν να ασχοληθουν :p

 

Έγινε επεξεργασία από kpetros
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν την βγάζεις την κάρτα από το κουτί και να συνδέσεις την οθόνη στην onboard να δείς αν μυρίζει πάλι? Εφόσον το έχεις κάνει ξανά βέβαια, αν φοβάσαι άστο αν και δεν είναι κάτι τρομερό ή επίφοβο.

 

ΑΚΥΡΟΟΟ, τώρα είδα ποιό CPU είναι. Αν δεν έχεις κάποιο φίλο να δοκιμάσει καμιά άλλη κάρτα το πάς πίσω χαλαρά.

Έγινε επεξεργασία από Matia
Link to comment
Share on other sites

Ο,τι έγινε με την επιλογή του hardware έγινε. Δεν έχει κάποιο νόημα η συζήτηση αυτή πλέον.

 

Αυτό που πρέπει να τους πεις είναι να γυρίσουν την ψύκτρα κανονικά (:slap:), οι μνήμες είναι low profile και χωράνε από κάτω.

Θα κερδίσεις κάτι ψιλά σε θερμοκρασία στο σύστημα, θα έχεις καλύτερη ροή αέρα και δεν θα καταπονείς περισσότερο τον ανεμιστήρα της ψύκτρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξέρω εάν έλυσες το πρόβλημα σου αλλα εγώ θα πρότεινα να ρήξεις και μια ματιά στη μπρίζα ή το πολίμπριζο που έχεις συνδεμένο το σύστημα σου.
(πολλά έχουνε δει τα μάτια μας και αλλα τόσα έχουμε ακούσει να έχουνε συμβεί)

Link to comment
Share on other sites

Τhanks σε όλους για τις απαντήσεις σας.

 

Πήγα E-shop και παρόλα αυτά δεν το έδωσα,το άφησα να δουλεύει συνέχεια για 3-4 ώρες καθημερινά να δω μήπως αλλάξει τπτ και μειωθεί η μυρωδιά πάντως φεύγει σιγά σιγά,δεν μυρίζει όπως μύριζε πριν τόσο πολύ,σχεδόν δεν μυρίζει καθόλου πλέον το pc.

 

 

 

 

 

 

On 19/7/2016 at 1:53 ΜΜ, το μέλος stathisp έγραψε:

Δεν ξέρω εάν έλυσες το πρόβλημα σου αλλα εγώ θα πρότεινα να ρήξεις και μια ματιά στη μπρίζα ή το πολίμπριζο που έχεις συνδεμένο το σύστημα σου.
(πολλά έχουνε δει τα μάτια μας και αλλα τόσα έχουμε ακούσει να έχουνε συμβεί)

κοίταξα και το πολύμπριζο, δεν μυρίζει αυτό, πλέον το πρόβλημα λύθηκε,η μυρωδιά υποχώρησε. πάντως ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

πριν 9 ώρες, το μέλος wiznick έγραψε:

Υποχώρησε ή την συνήθισες πλέον? :)

Μπορεί :p  πάντως όταν έβγαινα έξω μου μύριζε καμμένο παντού ,όπου πήγαινα και λέω τι έχω πάθει και μου κόλλησε,και ρωτάω τους άλλους σου μυρίζει κάτι καμμένο?και λένε όχι.  Μέχρι κ την Μητέρα μου έβαλα κ την αδελφή μου και δεν μυρίζει λένε το pc.

 

Στην αρχή που μύριζε,δεν ήξερα για τους ανεμιστήρες της κάρτας κ ότι ανάβει αυτόματα νόμιζα τότε και ήταν στο 0 οι ανεμιστήρες ,τότε από εκεί μύριζε μάλλον , μετά κατέβασα το Afterburner της msi ,και ρύθμισα να ξεκινά από το 25-40% και από τότε υποχώρησε η μυρωδιά.  Θερμοκρασία δωματίου έχω 27-28. κελσίου το Μεσημέρι-Απόγευμα χωρίς κλιματισμό. Το Gpu tweak δείχνει 29-31 στο χαλαρό,όταν παίζω GTA5-asseto corsa πάει έως 48.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.