Jump to content



Κωδικός σε bios αλλά και σε σκληρό δίσκο hdd !!


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα!

Ενώ ποτέ δεν είχα ενεργοποιήσει κωδικό για τα BIOS πριν κανένα δίμηνο εμφανίστηκε ξαφνικά στο laptop μου -TOSHIBA satellite c660d- η ένδειξη ENTER PASSWORD (σε BIOS περιβάλλον).  Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να το φτιάξω λύνοντας και κάνοντας reset με κάτι καλώδια έκαψα την μητρική και παρήγγειλα καινούργια. Καινούργια μητρική λοιπόν αλλά ο κωδικός τώρα είχε μεταφερθεί στον σκληρό δίσκο με την ένδειξη ENTER HDD/SSD PASSWORD.  Άλλαξα σκληρό δίσκο καθώς δεν αναγνωριζόταν σε κανένα άλλο μηχάνημα και το αποτέλεσμα ήταν να χάσω και όλα τα αρχεία μου από μέσα, καθώς ούτε recover κατάφερα να κάνω. 

Καινούργια μητρική καινούργιος σκληρός όλα καλά χρησιμοποιούσα κυρία το laptop μέχρι εχτές που εμφανίστηκε πάλι το μήνυμα  ENTER PASSWORD!!!!!! Αυτή τη φορά έβγαλα την μικρή μπαταρία πίσω από το πληκτρολόγιο την άφησα μια ημέρα εκτός μαζί με όλα τα συμπράγκαλα, τα σύνδεσα όλα αλλά και πάλι ζήταγε τον κωδικό!

Το πήγα σε τεχνικό κατάφερε να μπει στα bios να τα ξεκλειδώσει αλλά και πάλι ο κωδικός πήγε στον σκληρό δίσκο!

Μέχρι εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα ο τεχνικός τρελάθηκε νομίζω το ίδιο και εγώ!

Και ρωτάω εγώ τώρα εσάς: Έχετε καμιά ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα???  

Συνημμένο ένα screenshot με την ένδειξη.

V3kop.jpg

Έγινε επεξεργασία από rastafari
caps removed from topic title
Link to comment
Share on other sites

πριν 20 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε:

Δεν έχω καμιά ιδέα, αλλά αν χρησιμοποιείς σπασμένα προγράμματα, θα σου έλεγα να αρχίσεις να τα υποψιάζεσαι λίγο και αυτά και τα cracks τους.

Νομίζω πως ο τεχνικός με ένα τέτοιο πρόγραμμα ξεκλείδωσε τα bios και ύστερα εμφανίστηκε ο κωδικός στον hdd. Αλλά και πάλι πως εξηγείται ότι και στις 2 μητρικές εμφανίστηκε ο κωδικός? Αφού την πρώτη φορά δεν χρησιμοποίησα κάποιο πρόγραμμα για να τα ξεκλειδώσω. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.