Jump to content



Επιλογή συστήματος


Recommended Posts

καλησπέρα,

ψάχνω σιγά σιγά να αντικαταστήσω το λάπτοπ της υπογραφής. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω τι ταιριάζει στις ανάγκες μου.

τα σεναρια που σκέφτομαι είναι ένα desktop + κάποιο μικρό, φθηνό και ελαφρύ λάπτοπ με μεγάλη σχετικά διάρκεια μπαταρίας(τουλάχιστον 5-6 ώρες!) ή κάποιο hi end ultrabook πάλι ελαφρύ με καλή μπαταρία μόνο του χωρίς κάποιο desktop.

Η χρήση του λάπτοπ θα είναι επαγγελματική, εργάζομαι στο χώρο του IT και πέρα απο system/network administration, ασχολούμαι και λίγο με development( .net + sql).

αν πάω μόνο σε κάποιο λάπτοπ-ultrabook την υπόλοιπη μέρα θα εκτελεί χρέη desktop. Η αλήθεια είναι οτι τη φορητότητα τη χρειάζομαι μόνο σε επαγγελματικά ταξίδια και σε κάποια meetings αλλά επι το πλείστον υπάρχει πρίζα στους χώρους αυτούς και δεν ταξιδεύω πολύ συχνά τελευταία.

επίσης παιχνίδια παίζω λίγα στο PC και αν πάω προφανώς σε μόνο laptop δεν θα έχω απαιτήσεις. Τέλος ως χόμπυ έχω ένα μίνι στούντιο με ένα daw και παίζω-ηχογραφώ με την ηλεκτρική κιθάρα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από θέμα ισχύς καθώς δουλεύω άνετα και στο τωρινό μου λάπτοπ απλά το αναφέρω.

 

budget δεν ξέρω ακόμα καθώς δεν είμαι σίγουρος τι αξίζει να πάρω.

σκέφτομαι το xps 13 (fullHD non touch, i5, 8gb ram), ίσως το razer blade stealth(qhd) και τελευταίο το macbook pro αλλά επειδή δουλεύω επι το πλήστον σε windows servers, windows development κλπ δεν νομίζω οτι θα με βολέψει. Επίσης στην καθημερινή μου μη επαγγελματική χρήση πάλι δεν ξέρω αν θα με βολέψει.

 

Το ερωτημά μου είναι μήπως υπάρχει κάποιο business ultrabook-laptop αρκετά ποιο οικονομικό και να πάω σε αυτό με την ένοια οτι δεν κανω κάτι το εξυζητημένο - που να απαιτεί τρελό hardware και να πάρω ένα desktop για το σπίτι? Η λύση ενώς τάμπλετ με καλή αυτονομία για τη φορητότητα σαν σενάριο θα μπορούσε να λειτουργήσει? ένα 10αρι ipad-ipad pro ή κάποιο windows tablet σε συνδιασμό με έναν σταθερό σπίτι + remote desktop θα ήταν πρακτικό?

 

Ποιες είναι οι προσωπικές σας απόψεις στο ζήτημα? Να πω οτι η αγορά δεν με βιάζει, μια βολιδοσκόπηση κάνω πρώτα, αν είναι να βγεί κάτι καλό στους επόμενους 1-2 μήνες ρίχτε το στην πρόταση ;)

Έγινε επεξεργασία από haris013
Link to comment
Share on other sites

δε θα έπαιρνα το XPS 2016, μόνο και μόνο για το ότι δεν μπορώ να αναβαθμίσω ούτε τη μνήμη. Όπως είναι, το παντρεύεσαι... Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα παρόμοια laptops.

 

11 hours ago, haris013 said:

Η λύση ενώς τάμπλετ με καλή αυτονομία για τη φορητότητα σαν σενάριο θα μπορούσε να λειτουργήσει? ένα 10αρι ipad-ipad pro ή κάποιο windows tablet σε συνδιασμό με έναν σταθερό σπίτι + remote desktop θα ήταν πρακτικό?

 

Δε νομίζω. Πρώτα απ'όλα, θα πρέπει να έχεις internet, και σταθερή σύνδεση, όπου κι αν δουλεύεις. Δεύτερον, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι στο σπίτι, η σύνδεσή σου, δε θα πέσει. Επίσης, ότι στο σπίτι θα έχεις πάντα ρεύμα. Γενικά, αρχίζουν και μπαίνουν αρκετοί παράγοντες, που θα επηρρεάσουν το πόσο καλά κι εύκολα θα δουλέψεις με teamviewer ή κάτι παρόμοιο.

 

imo αν δουλεύεις περισσότερο στο σπίτι, πάρε ένα σχετικά φθηνό λαπτοπ με I5/7 6xxxU για όταν χρειάζεται να δουλέψεις εκτός, και ένα desktop. Αν δουλεύεις περισσότερο εκτός σπιτιού, πάρε ένα καλό portable workstation, και μία οθόνη για το σπίτι

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ τελικά όλο και περισσότερο καταληγω στη λύση desktop και ένα σχετικά οικονομικό λάπτοπ αποσο ρωτησα και οι περισσότεροι συνάδελφοι έτσι δουλεύουν !

Ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

λίγο που το ψαχόυλεψα βρήκα αυτό https://www.computeruniverse.net/en/products/90648685/lenovo-thinkpad-e460-20et0049ge.asp

πως σας φαίνεται? Παίζει τίποτα στην ίδια ή παρόμοια ποιότητα σε λιγότερα χρήματα;(με i5 και 8gb ram, ο ssd δεν με νοιάζει έχω spare)

Link to comment
Share on other sites

Και εγω σε παρομοια φαση με σενα ειμαι. Εψαχνα κατι με καλη φορητοτητα για επαγγελματικη χρηση οχι απαιτητικη ιδιαιτερα. Αρα κατι σε 13.3 ιντσες αφου το συνδεω σε οθονη μεγαλυτερη. 8 giga μνημη με δυνατοτητα επεκτασης ,ssd και i5 και κατεληξα στο asus ux 303ub. Τσέκαρε το. Βεβαια παει στο χιλιαρικο. Α και καλη οθονη fhd ips panel. Ειναι και το asus 305 ua ακομη πιο λεπτο αλλα δεν εχει επεκταση μνημης και φωτισμο στο πληκτρολογιο. Το αναμενω για εντυπωσεις.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.