Jump to content



Autocad απορια. Ξερει κανεις ?


ngt

Recommended Posts

Ξερει κανεις πως θα γεμιζουμε το εσωτερικο τμημα του κομματιου αυτου και να αδειασουμε τις τρυπες ? Κανενα φορουμ η thread που να εχει να κανει με autocad.?

post-1125-1416071780,1448_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

αναποδα το κανεις. θα σχεδιασεις την εξωτερικη καμπυλη, θα σχεδιασεις τους 3 κυκλους μεσα, θα κανεις extrude και ειναι ετοιμο.

ή θα κανεις την εξωτρικη καμπυλη, θα κανεις extrude, θα σχεδιασεις τους 3 κυκλους, και θα τους κανεις extrude.

Link to comment
Share on other sites

Θα τα κάνεις όλα ξεχωριστά μετά θα πας στο subtract θα επιλέξεις αυτά που θες να μείνουν, πατας enter, επιλέγηεις αυτά που θες να φύγουν enter. Υπάρχει εντολή στο autocad για να γίνουν ta polygons two sided δηλαδή να γεμίσει το αντικείμενο, εκτός και αν έχεις κάνει κάποιο λάθος χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος να βοηθήσω κοιτάω.

Link to comment
Share on other sites

Δλδ τι εννοεις να τα κανω ολα ξεχωριστα ?

Εγω αρχιζω να το φτιαχνω απο 2D αποψη κανονατας μονο κυκλους.

και το εξωτερικο πριγραμμα το κανω με 3 κυκλους μεγαλυτρους απο τους 3 βασικους και μετα τους σπαω για να τους ενωσω σαν arcs.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είναι τώρα το σχέδιο, ξαναφτιάξε το γύρω γύρω (εξωτερική καμπύλη) σε 2d. Σβήσε την 3d που υπάρχει τώρα και κάνε extrude αυτήν που έφτιαξες (η εξωτερική πρέπει να είναι polyline, ένωσε τα κομμάτια με pedit). Κάνε subtract, διάλεξε την εξωτερική και πάτα enter. Μετά διάλεξε τους κύκλους και ξαναπάτα enter. Ελπίζω να κατάλαβα τι θες να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον σχεδιασα την εξωτερικη γραμμη με Arc's και lines, πατησα pedit διαλεξα μια line και μετα πατησα join με τα υπολοιπα κομματια της περιμετρου υστερα πατησα close και μετα πατησα escape για να φυγω απο το Pedit.

Πατησα υστερα extrude με 0 μοιρες και 7 χιλιοστα υψος επελεγμενα ολα και κυκλους και το γυρω γυρω (που ειχε γινει πλεων closed polyline) και μου τα εκανε οκ. φωτο 1) + 2)

Μετα δακτυλογραφησα την εντλοη SUBTRACT πατησα την περιοχη που θελω να κοψω ENTER και μετα διαλεξα τους κυκλους δλδ τα σχηματα που ηθελα να κοψω και παλι enter. φωτο 3)

Τελος !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.